McCulloch ROB S600 robotmaaier

McCulloch robotmaaier

McCulloch ROB S600 robotmaaier

 • Gazonoppervlakte: 600 m2
 • Maximaal geluidsniveau: Zeer stil (max. 60 dB)
 • Regen sensor: Nee

De McCulloch ROB S600 is een hoogwaardige robotgrasmaaier die geschikt is voor gazons met een oppervlakte tot 600 m². Hij doet alles wat je van een robot grasmaaier verwacht en er zijn slechts een paar kleine nadelen aan deze tuinmachine verbonden. De ROB RS600 brengt de eigenschappen en de prijsstelling in balans door een zeer aantrekkelijk pakket te presenteren.

Ontwerp en belangrijkste functies

De McCulloch ROB S600 is een automatische robotmaaier die ontworpen is voor het maaien van gazons tot 600 m² +/- 20%, afhankelijk van de complexiteit van je gazon. McCulloch produceert ook twee andere modellen die gazons tot 800 m² en 1000 m² kunnen maaien, te weten de R800 en de R1000. Het toestel kan hellingen tot 14 graden (25% helling) in je gazon aan. Eenmaal geïnstalleerd, zal deze machine autonoom werken met een minimale input van de gebruiker. De maairobot zal afwisselend laden en werken, afhankelijk van het schema dat de gebruiker instelt voor het gazon. Daarnaast ziet de robot maaier er geweldig uit, in een zwart-gele kleurstelling, die aantrekkelijker is om naar te kijken dan sommige andere robotgazonmaaiers.

Functies McCulloch ROB S600

De McCulloch ROB S600 robotmaaier is geïnstalleerd met hef-, kantel- en botsingssensoren en een reeks veiligheids- en beveiligingsfuncties. Het apparaat is ook zeer stil in gebruik, met slechts 58 dB. Dit is ongeveer hetzelfde volume als twee personen die een gesprek voeren. De bedieningselementen van de ROB S600 bevinden zich onder een beschermkap op de bovenkant van de machine. Het LCD-bedieningspaneel is vrij eenvoudig en heeft een redelijk aantal functies. De grasmaaier robot maakt gebruik van een 2,1 Ah lithium-ionenbatterij om zijn snijactiviteiten te voeden. Een volledige lading duurt ongeveer 50 minuten en dit levert 65 minuten snijdtijd op.

Voor- en nadelen

VoordelenMcCulloch ROB S600 robotmaaier

 • Maait je gazon zelfstandig met minimale gebruikersinput
 • Zeer stil in gebruik
 • Uitstekende veiligheidskenmerken
 • Uitgebreide antidiefstalvoorzieningen
 • Eenvoudig te gebruiken bedieningspaneel

Nadelen

 • Snijdt de rand van je gazon niet zo goed af (grastrimmer gebruiken)
 • Niet geschikt voor gazons groter dan 600 vierkante meter
 • Het installatieproces duurt enkele uren

De robotmaaier maait betrouwbaar grasvelden tot 600 m2 met hellingen tot ± 35%. Hij maait het gras volautomatisch met drie roterende messen – zelfs in de regen. Met slechts 58 dB is de robotmaaier extreem stil. Met een app kan de grasrobot via Bluetooth worden aangestuurd en geprogrammeerd. Dit model is een van de weinige robotmaaiers die met de tuinslang kan worden gereinigd. En aantal robotmaaiers van Gardena zijn ook op een dergelijke manier te reinigen.

Maaien en bemesten in één stap

De McCulloch ROB S600 verkort het gras met drie messen die op een vrij draaiende schijf zijn gemonteerd. De maaibreedte is 16 cm en de maaihoogte kan worden ingesteld tussen 20 en 50 mm, afhankelijk van je wensen. Het fijne grasafval valt als mulch op de grond. Daar dient het als natuurlijke meststof. De automatische gazonmaaier kan niet alleen via een gebruiksvriendelijk bedieningsmenu op het apparaat worden geprogrammeerd. Je kunt hem ook via een Bluetooth-verbinding met een app bedienen. Het Bluetooth-bereik is ongeveer 15 tot 20 meter en voor de bediening van de app is geen WLAN-verbinding nodig.

Volautomatische robotmaaier voor het gazon

De robotgrasmaaier volgt zijn wekelijkse programma volledig automatisch en betrouwbaar – zelfs als het regent. Een intelligent maaisysteem past de maaitijd optimaal aan de groei van het gazon aan. De grasrobot navigeert willekeurig door de tuin en keert automatisch terug naar het laadstation om de accu op te laden. Verder beschikt het toestel over externe startfunctie. Dat betekent dat er een specifiek startpunt in het gazon kan worden gekozen waar het gazon begint te maaien. Hierdoor vindt de McCulloch ROB S600 ook een afgelegen gebied van de tuin, dat alleen via een smalle doorgang bereikbaar is. Dit garandeert een gelijkmatig maairesultaat in de hele tuin.

Een volledig veilig apparaat

Voor maximale veiligheid is de McCulloch robotmaaier uitgerust met bots-, hef- en kantelsensoren. Als hij een obstakel tegenkomt, stopt hij en verandert hij van richting. Bij het heffen of kantelen van de robotmaaier stoppen de messen onmiddellijk. Bovendien is de maaier met een antidiefstalbeveiliging en een PIN-code veilig voor gebruik door onbevoegden.

Eenvoudige installatie en onderhoud van de McCulloch ROB S600

Alle accessoires die nodig zijn om de McCulloch ROB S600 te installeren zijn inbegrepen. Grensdraad, pennen en kabelaansluitingen en een gedetailleerde gebruikershandleiding. Je robot maaier is in slechts enkele stappen klaar voor gebruik. Met een gewicht van slechts 7,8 kg is de automatische tuinhulp zeer eenvoudig te hanteren. De ROB S600 is een van de weinige robotmaaier modellen die volgens de fabrikant onder stromend water gereinigd kan worden. Dit maakt het onderhoud van de robot grasmaaier bijzonder snel en eenvoudig.