McCulloch ROB S400 robotmaaier

McCulloch robotmaaier

McCulloch ROB S400 robotmaaier

  • Gazonoppervlakte: 400 m2
  • Maximaal geluidsniveau: Zeer stil (max. 60 dB)
  • Regen sensor: Nee

De fabrikant heeft een upgrade uitgevoerd en past zich aan de markt aan met de nieuwe McCulloch ROB S400. Naast het stijlvolle ontwerp heeft de robot grasmaaier nu ook een app-besturing en een waterdichte behuizing. Het apparaat heeft een maaibreedte van 16 cm en is geschikt voor gazons tot 400 m². Dit maakt de robotgrasmaaier een ideale kandidaat voor kleine oppervlakten, die waarschijnlijk een groter publiek zullen aanspreken. De ROB S400 is ook onderweg stil en nauwelijks hoorbaar tijdens het maaien. Het bedrijfsgeluid is 60 db en komt overeen met dat van Gardena. De McCulloch ROB S400 robotmaaier is qua aanschafprijs iets duurder dan vergelijkbare modellen en heeft ook een kleiner aantal functies.

Omvang van het pakket & installatie

McCulloch ROB S400 robotmaaierDe McCulloch ROB S400 robotmaaier wordt geleverd inclusief 150 meter grensdraad, 200 haken en het laadstation. Bovendien is het apparaat voorzien van alle noodzakelijke aansluitingen voor een snelle en eenvoudige inbedrijfstelling. Om de maairobot zijn werk te laten doen, moet er vooraf een grensdraad worden gelegd. Deze draad kan met haken aan de grond worden bevestigd of zonder haken in de grond worden ingegraven. Wij bevelen de meer complexe methode van ingraven aan, maar dit zal langer duren. De grensdraad is dan beter beschermd en kan niet per abuis door de robotmaaier worden doorgeknipt. Zodra de perimeter draad is gelegd en het basisstation is gepositioneerd, plaatst je de ROB S400 eenvoudigweg in het maaiveld en start je de tuinmachine.

De app

De McCulloch robotgrasmaaier heeft een eenvoudige programmeerwizard om je te helpen de machine aan de praat te krijgen. Er zijn twee varianten beschikbaar voor gebruik. Enerzijds kan de McCulloch ROB S400 met de app op afstand worden bediend en anderzijds kan het toestel handmatig worden gestart via het bedieningspaneel. Het nadeel van de McCulloch app is de aansluiting op het compatibele eindapparaat. Dit is een Bluetooth-interface die alleen afstandsbediening mogelijk maakt binnen de Bluetooth-verbinding. Dit betekent dat de McCulloch S400 alleen in je eigen tuin op afstand bediend kan worden. De app biedt echter alle belangrijke functies en is eenvoudig te gebruiken. Ook de maaitijden kunnen eenvoudig worden geprogrammeerd.

Instellingen

Bovendien is er een bedieningspaneel boven de grasmaaier robot. Het is verborgen onder een weerbestendige klep en gemakkelijk toegankelijk. Alle functies kunnen ook daar worden opgeroepen. De maaihoogte kan bijvoorbeeld worden ingesteld met een draaiknop. De app zelf meldt bijvoorbeeld storingen. Een groot voordeel van de app is de storingsdisplay. Zodra een van de sensoren wordt geactiveerd of een storing optreedt, biedt de app uitgebreide informatie en rapporteert deze. Zo kun je onmiddellijk reageren en de storing verhelpen. Helaas niet van een afstand, maar alleen als je ter plaatse bent.

Levensduur van de batterij en oplaadfunctie

Uitgerust met een 2,0 Ah lithium-ion batterij en 18 Volt spanning, bereikt de McCulloch ROB S400 een bedrijfstijd van 65 minuten. De robotmaaier rijdt dan volautomatisch het laadstation binnen en pauzeert daar tot de accu weer volledig is opgeladen. De oplaadtijd duurt slechts 60 minuten. Na het laden keert de S400 terug naar de groene zone en gaat automatisch verder met het maaiproces. Het voordeel hiervan is dat de maaier via de App-besturing kan worden aangedreven. Dit betekent dat het laadproces naar behoefte kan worden onderbroken en dat de automatische gazonmaaier ook met een halfvolle accu weer aan het werk kan worden gezet. Of dit nodig is, moet echter door elk individu zelf worden bepaald.

Maaibreedte & maaihoogte

De ROB S400 maait met een maaibreedte van 16 cm en volgens het mulch principe. De grassprieten worden netjes gemaaid en vallen terug op de grond als natuurlijke meststof. De maaihoogte van de grasrobot kan worden ingesteld tussen 20 en 50 mm met behulp van de draaiknop onder het deksel. Hier is er geen elektrische maaihoogteverstelling. Omdat de machine een weerbestendige behuizing heeft, kan hij zonder problemen in de regen maaien. Een ander voordeel is de reiniging van het toestel, omdat de robot eenvoudig kan worden afgewassen met een tuinslang. Dit maakt het reinigen van de behuizing van de maaier een stuk eenvoudiger en bespaart tijd.

Geluid

Op het gebied van bedrijfsgeluid scoort de fabrikant over de hele linie. Net als zijn voorgangers, de ROB R600 en ROB R1000, rijdt de nieuwe ROB S400 met een snelheid van ongeveer 60 dB over het gazon. De machine is nauwelijks hoorbaar tijdens het maaien en zal niemand storen. Je kunt de robotmaaier zelf nauwelijks horen, omdat alleen het maaien van het gras geluiden maakt. Wie graag ’s nachts en op rustdagen het gras wil kunnen maaien wordt aangeraden om de ROB S400 te gebruiken.

Conclusie McCulloch ROB S400 robotmaaier

Robotmaaiers zoals de McCulloch ROB S400 behoren met hun kleine oppervlakte-output tot de meest populaire op de markt. Wie een kleine groene ruimte moet beheren, kan met de ROB S400 automatische robotmaaier geen verkeerde keus maken. Het apparaat maait zeer geruisloos, heeft een goede maaibreedte en kan via de Bluetooth-app in de tuin worden bediend. Bovendien maakt de weerbestendige behuizing het reinigen van de maaier gemakkelijker. Zoals gebruikelijk bij McCulloch is het vakmanschap van hoge kwaliteit. Het ontwerp maakt van d maairobot ook een stijlvolle grasmaaier. De aankoopprijs is echter iets aan de hoge kant, waarmee andere fabrikanten vergelijkbare apparaten met een betere prijs-kwaliteitverhouding aanbieden. Voor het bijwerken van gazonraden is een goede grastrimmer aan te bevelen.