McCulloch R1000 robotmaaier

McCulloch robotmaaier

McCulloch R1000 robotmaaier

  • Gazonoppervlakte: 1000 m2
  • Maaibreedte: 17 cm
  • Max. geluidsniveau: 59 dB

De R1000 robotmaaier (ook wel ROB1000 genoemd) is geschikt voor gazonoppervlakken tot 1.000 m2 en hellingen tot ±25 % (14°). Met drie roterende messen maait deze tuihulp het gazon betrouwbaar en volledig automatisch, zelfs in de regen. Het fijn gemaaide gras dient als meststof en biedt het gazon waardevolle voedingsstoffen. Met slechts 59 dB is de robotmaaier zeer stil en kan hij ook ’s nachts worden gebruikt.

McCulloch Rob R1000: Een goede keuze voor gazons tot 1.000 m2

McCulloch R1000 robotmaaier - McCulloch ROB1000Is je gazon tot 1.000 m2 groot en wil je hiervoor een goede robotmaaier kiezen? De McCulloch R1000 robotmaaier is ontwikkeld voor grotere tuinen tot 1.000 m2 en hellingen tot ±25 % (14°). Hij is uitgerust met een sterke lithium-ionenbatterij en tijdens het werk is zeer stil (ca. 59 dB). De Rob R1000 doorkruist de tuin willekeurig. Drie scherpe en roterende messen maaien het gazon met een maaibreedte van 17 cm., waarbij de maaihoogte instelbaar is tussen 20 en 50 mm. Gras opruimen? Niet meer nodig! Het fijn gemaaide gras valt op de grond, waar het als meststof dient voor het gazon.

Met het bedieningsdisplay kun je een individueel maaischema voor je automatische grasmaaier programmeren. De robotmaaier volgt het plan volledig automatisch, zelfs in de regen. De robot maaier keert terug naar het laadstation wanneer de accu bijna leeg is en laadt de robotmaaier op voor de volgende maaicyclus.

Volautomatische robotmaaier

De grasrobot heeft een handige startfunctie op afstand. Zo kun je maximaal twee startpunten voor het maaien definiëren. De tuinmachine vindt zijn weg naar afgelegen gebieden in de tuin, die alleen via smalle doorgangen met de hoofdgangen zijn verbonden. Een gelijkmatig maairesultaat over het hele gazon is gegarandeerd. De maairobot is uitgerust met botsings-, hef- en kantelsensoren. Bij het raken van een obstakel stopt de hij en verandert van richting. In het geval dat de automatische grasmaaier wordt opgetild of kantelt, stoppen de messen onmiddellijk met draaien. Een antidiefstalsysteem en een pincode zorgen voor meer veiligheid.

McCulloch ROB1000 is eenvoudig te installeren

De McCulloch Rob R1000 robotmaaier is in een paar stappen klaar voor gebruik. Alle accessoires die nodig zijn voor de installatie zijn inbegrepen in de leveringsomvang: Grensdraad, pinnen, kabelaansluitingen en een gedetailleerde handleiding. Met slechts 7 kg is de maairobot bijzonder handig te verplaatsen voor bijvoorbeeld onderhoudswerkzaamheden.

De McCulloch R1000 wordt geleverd met alles wat je nodig hebt voor de installatie, inclusief lusdraad en haringen. De installatie is eenvoudig, je hoeft alleen maar de lusdraad rond de omtrek van je tuin te leggen en op de grond vast te zetten. Je kunt er ook voor kiezen om een deskundige installateur bij je thuis te laten komen om de begrenzingsdraad voor je te installeren. Dit brengt wel extra kosten met zich mee. Hoewel dit kan lijken als een onnodige uitgave, is het de moeite waard om te overwegen om ervoor te zorgen dat het complete systeem goed is geïnstalleerd. Deze robot maaier is verder is volledig programmeerbaar, dus je kunt hem op bepaalde tijden en maaihoogtes instellen, evenals in zones in je tuin.

Willekeurig maaipatroon

Zoals de meeste robotgrasmaaiers maait de McCulloch R1000 in een willekeurig patroon om te voorkomen dat er spoorlijnen in je gras ontstaan. Dit lijkt misschien alsof het tot ongelijkmatige resultaten zou leiden, maar het levert in feite een verrassend glad en consistent grasniveau op. Dit komt omdat het bedoeld is om elke dag te maaien, zodat het geen enkel deel van je gazon mist.

De ROB 1000 kan redelijk goed overweg met hellingen en heuvels, met een maximale hellingscapaciteit van 25 graden. Wanneer de R1000 bijna leeg is, keert hij automatisch terug naar het laadstation. Het duurt ongeveer 50 minuten om volledig op te laden, wat in lijn is met de meeste andere modellen die we hebben bekeken. En hoewel het goed is, is het zeker niet uitzonderlijk. Deze robotmaaier van McCulloch is uiterst stil. Hij maakt slechts ongeveer 57 decibel geluid terwijl hij maait, wat stiller is dan de meeste gemiddelde gesprekken. Ter vergelijking: de Husqvarna Automower 315 produceert 65 decibel geluid.

Veiligheid

De McCulloch R1000 robotmaaier bevat standaard diefstalpreventie en veiligheidsfuncties. Als iemand hem bijvoorbeeld buiten het werkgebied brengt, klinkt er een luid alarm en schakelt hij zichzelf uit. Er is ook een tijdslot dat ervoor zorgt dat het apparaat op bepaalde tijdstippen per dag niet kan werken. Bovendien schakelt de robot grasmaaier automatisch uit als je hem van de grond tilt of te ver kantelt. Nadat de maaier is uitgeschakeld, moet je je pincode gebruiken om de tuinmachine weer in te schakelen. Niet voor  niets is de McCulloch ROB1000 een van de best verkochte robotmaaiers voor een groot gazon van dit moment.