Makita heggenscharen

Een Makita heggenschaar kopen? Om je tuin zo strak mogelijk te houden hebben alle planten goede verzorging nodig. Maar ook ook de heg heeft regelmatig een goede snoeibeurt nodig. Het ligt eraan wat voor soort heg je hebt, maar in de meeste gevallen moet je hem in de zomermaand goed snoeien. Helemaal als de heg dient als beschutting kun je er maar beter veel aandacht aan schenken. Een heg kun je met een schaartje snoeien, maar dan ben je nog wel even bezig. Je kunt beter gebruik maken van het zwaardere geschut: een goede heggenschaar van Makita.

Makita heggenschaar assortiment

Makita heggenschaar - Makita DUH523RT accu heggenschaarMakita is een Japans bedrijf dat in 1915 werd opgericht. Het bedrijf produceert verschillende elektrische gereedschappen, waaronder tuinmachines, boorhamers, combi-hamers en decoupeerzagen die worden verkocht over de hele wereld. Makita is een voorloper op het gebied van lithium-ion accutechnologie, de oplaadbare accu’s. Het bedrijf wil zich met name onderscheiden van concurrenten op het gebied van kwaliteit, en steekt dan ook veel tijd en aandacht in het produceren van de producten. Elektrische heggenscharen en andere producten van Makita zijn sterk en als consument kun je dan ook vertrouwen op de kwaliteit van het merk.

Planten op maat snoeien, een heg recht maken of gewoon weer strak krijgen: met een Makita snoeimachine is dit geen enkele uitdaging. De krachtige heggenscharen zijn te verdelen in een aantal series waarbij gebruiksgemak en kracht centraal staat. Je kunt zowel kiezen uit elektrische heggenscharen met snoer, of een snoerloze accu- of motor heggenschaar met veel bewegingsvrijheid. Dankzij het brede assortiment van Makita van heggenscharen met innovatieve functies wordt snoeien een snelle en eenvoudige klus met een geweldig eindresultaat. Kies voor stabiel vermogen of de garantie van non-stop snoeien met een snoeimachine van Makita in combinatie met diverse accessoires.

De beste heggenscharen van Makita

Er bevinden zich meer dan twintig snoeimachines in het assortiment van Makita en het is dus moeilijk om een keuze uit al deze producten te maken. Om het makkelijker te maken kun je hier een samenstelling vinden van de beste heggenscharen die Makita aanbiedt. Op basis hiervan kun je een keuze maken en een goede heggenschaar aanschaffen die goed en betaalbaar is.

Makita UH6580

Een groot voordeel van de UH6580 is dat hij zowel voor rechts- als linkshandigen is geschikt, vanwege de drievoudige handgreep. Voor een elektrische heggenschaar is dit model wat aan de zware kant, maar daarmee kun je wel in één beweging grote stukken van je heg snoeien, met behulp van het lange mes. De UH6580 snoeischaar heeft een beschermstuk voor de neus van het apparaat zodat de messen beschermt worden en er geen terugslag kan plaatsvinden. De mechanische rem zorgt ervoor dat het mes binnen 0.2 seconden stopt. Belangrijke specificaties:

 • Meslengte: 65 cm
 • Maximale takdikte: 21 mm
 • Vermogen: 670 Watt
 • Gewicht: 4,2 kg

Makita UH5570

Heggenschaar model UH5570 heeft als grootste voordeel dat hij erg licht is. Hierdoor is hij gemakkelijk te bedienen en kun je langere tijd achter elkaar doorgaan met snoeien, zonder dat je armen moe worden. Deze elektrische heggenschaar maakt het mogelijk om lang door te gaan met snoeien dankzij continue stroomvoorziening. Verder heeft de UH5570 nog een aantal handige functies, waaronder de slipkoppeling die ervoor zorgt dat de machine niet vastslaat. Ook krijg je een beschermhoes voor het mes bijgeleverd. Belangrijke specificaties:

 • Meslengte: 55 cm
 • Maximale takdikte: 18 mm
 • Vermogen: 550 Watt
 • Gewicht: 3,6 kg

Makita UH482DW

Dankzij de stille accu van de UH482DW kun je stiller en milieuvriendelijker snoeien dan met een elektrische of benzine heggenschaar. Met dit instapmodel Makita heggenschaar kun je regelmatig aan de slag gaan, maar dagelijks gebruik is niet mogelijk. Ook het gewicht is laag genoeg om langere tijd door te werken, zonder dat dit belemmeringen oplevert. Daarnaast is ook het handvat prettig om langere tijd vast te houden. De messen van de UH482DW hebben een speciale coating, waardoor de levensduur aanzienlijk wordt verlengd. Belangrijke specificaties:

 • Meslengte: 48 cm
 • Maximale takdikte: 15 mm
 • Gewicht: 3 kg
 • Accu: 18 volt 1,3 Ah Li-Ion

Makita DUH523RT

Omdat de DUH523RT snoeimachine op accu werkt, heb je geen last van verlengsnoeren die in de weg zitten tijdens het snoeien. Daarnaast kun je langere tijd aan de slag met een volle accu, maar moet je hem ook regelmatig opladen. Deze lichte DUH523RT werkt op een accu met beveiliging tegen diepontlading. Dit is niet alleen milieuvriendelijker, maar ook stiller, voordeliger en het levert meer bewegingsvrijheid op. De DUH523RT is lekker licht en daardoor makkelijk te gebruiken. De messen hebben een beschermende coating gekregen zodat ze langer meegaan. Belangrijke specificaties:

 • Meslengte: 52 cm
 • Maximale takdikte: 15 mm
 • Gewicht: 3,3 kg
 • Accu: 18 volt 5,0 Ah Li-Ion

Makita DUH523Z

Met de DUH523Z op accu krijg je een krachtig exemplaar die middelgrote tot grote heggen prima aankan. Hij is goed te bedienen met twee handen dankzij de tweede greep, en ook de bewegingsvrijheid bij deze heggenschaar is een groot voordeel. Keerzijde van de draadloze DUH523Z tuinmachine is dat deze accu ook weer regelmatig opgeladen moet worden. Maar met de speciale LED-indicatie krijg je te zien hoe vol de accu nog is, zodat je hem op tijd kunt opladen, zonder dat je ineens met een lege accu komt te staan.
Belangrijke specificaties:

 • Meslengte: 52 cm
 • Maximale takdikte: 15 mm
 • Gewicht: 3,4 kg
 • Accu: 18 Volt

Een Makita heggenschaar aanschaffen

Het maakt dus niet uit wat voor soort heg je hebt en hoe hoog hij is: met een Makita heggenschaar kun je zeker zijn van een strak eindresultaat. Het is aan jou om te bepalen wat je prettiger vindt: een elektrische heggenschaar met stroom, waarmee je dus non-stop kunt door snoeien, of een heggenschaar met accu waarbij je geen last hebt van een snoer. Op deze site vind je niet alleen het ruime aanbod, maar ook van vele andere merken, zodat je de beste keuze maakt. Lees hier alles over heggenscharen zodat je tijdens het uitzoeken niet voor verrassingen komt te staan bij het vergelijken van heggenscharen.