Makita grastrimmers en bosmaaiers

Of je nu op zoek bent naar een bosmaaier of een grastrimmer, voor beide kun je terecht bij Makita. Je tuin heeft goede verzorging nodig en helemaal als je het belangrijk vindt dat je tuin er altijd goed bij ligt is het juiste tuingereedschap erg belangrijk. Met behulp van zowel een bosmaaier als een grastrimmer van zorg je ervoor dat jouw tuin een lust voor het oog wordt. Alles wat een gewone grasmaaier niet kan kun je ruimschoots goedmaken met een bosmaaier en grastrimmer. Wildgroei en hoog gras is geen enkel probleem meer dankzij dit handige tuingereedschap.

Makita grastrimmer en bosmaaier assortiment

Makita DUR365UZ bosmaaierHet merk is al jaren een grote speler op het gebied van gereedschap. Ook tuingereedschap is een belangrijk onderdeel van dit bedrijf. Makita is een Japans bedrijf dat in 1915 werd opgericht en vandaag de dag is het wereldwijd een bekend merk. Het merk heeft meerdere innovaties op haar naam staan en is daarom niet weg te denken uit de top. Wanneer je kiest voor een Makita bosmaaier of gazontrimmer, kies je voor kracht en kwaliteit. De producten van zijn sterk en jij als consument kunt hierop vertrouwen tijdens iedere klus in de tuin.

Bij het merk kun je zowel bosmaaiers als grastrimmers kopen en je hebt dan ook een grote verscheidenheid aan producten. Zo kun je online kiezen uit een tweetal bosmaaiers, maar is de keuze in grastrimmers een stukje groter. Wel heb je hier de keuze uit verschillende aandrijvingen. Bij de bosmaaiers kun je kiezen voor zowel een model op benzine als een model op accu, en bij de grastrimmers kun je kiezen uit elektrische modellen en modellen op accu. Je kunt, afhankelijk van de grootte van je tuin, bepalen welke tuinmachine voor jou het best werkt.

De beste Makita bosmaaiers

Makita DUR365UZ

Je bent verzekerd van een strak gazon wanneer je kiest voor de Makita DUR365UZ, een professionele bosmaaier die een aantal belangrijke voordelen heeft. Deze bosmaaier werkt op accu en hiermee een stukje milieuvriendelijker dan de bosmaaier op benzine. Daarna is de DUR365UZ heel wat stiller dan andere modellen in het segment. Andere voordelen zijn de verstelbare duwbeugel waarmee je een goede werkhoogte kunt creëren. Niet alleen hoog gras is een fluitje van een cent voor de DUR365UZ bosmaaier. Met deze machine kun je ook wildgroei en zelfs riet weg trimmen. Ideaal wanneer je tuin aan het water grenst. Belangrijke specificaties:

 • Maaibreedte: 35 cm
 • Vermogen: 18 volt
 • Geluid: 75 dB
 • Gewicht: 4,7 kg

Makita EM2600U

Een van de krachtigste en beste bosmaaiers van het segment die gemaakt is voor zwaarder maaiwerk: de Makita EM2600U kun je vooral goed gebruiken wanneer je langs het water woont. Riet en hoog gras of hardnekkig onkruid kun je eenvoudig snoeien met de EM2600U. Hoewel benzine bosmaaiers over het algemeen minder milieuvriendelijk zijn, is dat bij de EM2600U bosmaaier minder het geval, omdat er sprake is van een ingebouwde katalysator. Deze zorgt voor een efficiënte verbranding, waardoor je zuinig te werk gaat. Een ander voordeel is dat je volledig draadloos werkt, zonder gedoe met snoeren. Belangrijke specificaties:

 • Maaibreedte: 35 cm
 • Vermogen: 830 watt
 • Geluid: 98,5 dB
 • Gewicht: 5 kg

De beste Makita grastrimmers

Het andere deel van het assortiment van bestaat uit een aantal grastrimmers. Om er zeker van te zijn dat je een goede aankoop doet kun je op deze pagina de beste modellen van bekijken en met elkaar vergelijken. Zo ben je verzekerd van een goede koop zonder dat je hier veel onderzoek naar hoeft te doen. Gekeken is naar een aantal belangrijke punten, waaronder de aandrijving, het vermogen en de extra functies. Ook het gewicht en maximale geluidsniveau zijn belangrijke factoren bij het kiezen van een goede Makita grastrimmer.

Makita DUR181Z

Een gazontrimmer die zijn werk goed doet zonder teveel poespas: dat is de Makita DUR181Z. Deze grastrimmer werkt op accu, is draadloos en daardoor kun je hem door de hele tuin gebruiken zonder afhankelijk te zijn van een kabel en verlengsnoer. Deze uitvoering heeft als grote voordeel een handige draagriem die aangepast wordt op jouw lengte zodat je in een comfortabele houding te werk kunt gaan. Dankzij de extra greep heb je een nog betere grip en controle op de Makita grastrimmer. De trimkop van de DUR181Z kantenmaaier is draaibaar, waardoor ook de moeilijk te bereiken plekken eenvoudig getrimd kunnen worden. Belangrijke specificaties:

 • Maaibreedte: 26 cm
 • Vermogen: 18 volt
 • Geluid: 82 dB
 • Gewicht: 3,1 kg

Makita UR3501

De krachtige Makita UR3501 is speciaal ontworpen voor het trimmen van gras aan de kanten van het gazon. Deze plekken zijn normaal gesproken moeilijk te bereiken met een grasmaaier en om het jezelf makkelijk te maken kies je voor een grastrimmer. De UR3501 trimmer heeft een gebogen steel en een extra grote maaibreedte voor het goed maaien van grasranden. Dankzij deze Makita grastrimmer ligt je gazon er helemaal prachtig bij. Het gebruik wordt nog aangenamer gemaakt vanwege de softgrip op de handgreep en de antivibratie. Belangrijke specificaties:

 • Maaibreedte: 35 cm
 • Vermogen: 1000 watt
 • Geluid: 80 dB
 • Gewicht: 4,1 kg

Makita UR3000

De Makita UR3000 is de minst krachtige maar tegelijkertijd ook de goedkoopste grastrimmer in het assortiment. Behalve de prijs heeft dit model nog een aantal voordelen: zo weegt dit apparaat bijna niets en kun je de telescopische steel eenvoudig verstellen naar de lengte die voor jou goed is. Je kunt de steel tot wel 125 cm uitschuiven. Ook de trimkop kun je draaien, zodat ook de randen van het gras meegenomen worden tijdens het trimmen. Vooral kleinere tuinen hebben baat bij gebruik van de UR3000 trimmer. Belangrijke specificaties:

 • Maaibreedte: 30 cm
 • Vermogen: 300 watt
 • Geluid: 75 dB
 • Gewicht: 2,6 kg

De mogelijkheden van een Makita grastrimmer

Het assortiment van bestaat dus uit een aantal aantrekkelijke opties. Voor zowel bosmaaiers als gazontrimmers kun je hier terecht. Je kunt zelf kiezen welke optie voor jouw tuin het beste is. Een kleine tuin die weinig onderhoud nodig heeft maar er toch netjes bij moet liggen is de UR3000 een goede keuze. Een groot gazon dat grotendeels aan het water ligt heeft vaak last van onkruid, struiken en riet. Dit kun je met een bosmaaier als de Makita DUR365UZ of de EM2600U.