Makita EA3201S35A kettingzaag

Makita EA3201S35A kettingzaag

  • Aandrijving: Benzine
  • Zwaardlengte: 26 – 39 cm
  • Vermogen: 1501 – 2000 watt

De benzinekettingzaag EA3201S35A van Makita is geschikt als gereedschap voor de productie van brandhout voor huishoudelijke haarden en tuinieren. Het is ook een optie als tweede zaag voor professionals in de tuinbouw en bosbouw. Met een zwaardlengte van 35 centimeter en een gemiddeld gewicht van 4,1 kilogram belooft hij een hoge wendbaarheid. Daarnaast kan hij ook door minder krachtige gebruikers worden gebruikt om het zaagwerk te vergemakkelijken.

Eigenschappen Makita EA 3201S35A

Makita EA3201S35A benzine kettingzaagDe benzinezaag wordt aangedreven door een eencilinder tweetaktmotor met een cilinderinhoud van 32 kubieke centimeter en 1,8 pk. De inhoud van de brandstoftank van 0,4 liter komt overeen met het lage vermogen van het apparaat. De tank voor de kettingolie is ruim gedimensioneerd op 280 milliliter. Smering vindt alleen plaats tijdens het bedrijf, terwijl de olietoevoer, die gedoseerd kan worden, onderbroken wordt tijdens het stationair draaien. Je start het toestel via een trekkoordretourstarter. Het startproces wordt vergemakkelijkt door een veermechanisme en een aanzuigpomp. De metalen klauwaanslag zorgt ervoor dat de zaag stevig vastzit aan het te zagen materiaal. Voor moeiteloos werken is het voorstuur volledig ingepakt in Softgrip. Aan veiligheid is ook gedacht, want om ongelukken te voorkomen, is een terugslagbescherming aanwezig. Het spannen van de ketting en het vervangen van de ketting is mogelijk zonder gereedschap.

Op welke punten je moet letten bij de aankoop van je Makita kettingzaag!

Om je te helpen, hebben onze redacteuren een lijst met punten samengesteld om te overwegen bij de aankoop van een Makita kettingzaag. Dit zodat je als koper een goede kettingzaag kunt kiezen die absoluut perfect is voor jou! Je Makita kettingzaag moet uiteraard aan je verwachtingen voldoen, zodat je na de aankoop niet teleurgesteld zult zijn over de investering.

  • Heeft de Makita benzinezaag echt alle functies die je wilt?
  • Voldoet de kettingzaag aan het niveau en de kwaliteit die ik als klant in deze prijsklasse verwacht?
  • Hoe goed zijn de (online) gebruikersbeoordelingen?
  • Hoeveel zaagmachines zijn er in het assortiment? Op het gebied van tuingereedschap zijn er nu veel verschillende producenten op de markt, zodat je toegang hebt tot alle soorten Makita kettingzagen.
  • Hoe lang ben je van plan om de¬†motorzaag te gebruiken?
  • Hoe vaak zal de zaagmachine naar verwachting worden gebruikt?

Installatie Makita EA3201S35A

Het apparaat is zeer eenvoudig te monteren. Zelfs voor iemand die nog nooit eerder een ketting zaag heeft gemonteerd. Uiteindelijk is het slechts een zwaard en een ketting die je moet installeren. Daarna kun je de brandstof mengen, het oliereservoir vullen met kettingolie en vervolgens de motorzaag gebruiken. Ook is de Makita EA3201S35A benzinekettingzaag is snel in elkaar gezet: zwaard aantrekken, ketting in de geleider leggen, vastdraaien, klaar. Teven werkt het sarten van de motor perfect volgens de instructies. Je herstart de tuinmachine in warme toestand dankzij het veermechanisme met een lichte trek aan het touw. Het zagen van 40 cm naaldhout is gemakkelijk. Super kwaliteit, gewoon typisch Makita.

Conclusie Makita benzine kettingzaag EA3201S35A

De Makita benzine kettingzaag EA3201S35A is een 35 cm kettingzaag met 1,8 PK voor rondom huis en tuin. De zaagketting kan zonder gereedschap worden vervangen en gespannen. Het tuingereedschap heeft een touch & stop eenhendelbediening met duidelijke posities en de motor stopt door licht op de hendel te tikken. Daarnaast maakt een extern tandwiel een eenvoudige installatie van de ketting mogelijk. De Makita EA3201S35A benzinekettingzaag heeft trillingsdemping voor werkzaamheden die de gewrichten ontzien.