Makita DUR365UZ bosmaaier

Makita DUR365UZ bosmaaier

  • Aandrijving: Accu
  • Te trimmen: Hoog gras, Wildgroei zoals struiken
  • Maaibreedte draad: 31 – 35 cm

De Makita DUR365UZ is een snoerloze accu bosmaaier, die zich vooral kenmerkt door zijn geruisloze werking. Het biedt je ook een lange maaitijd. De DUR-serie van Makita is bijzonder geschikt voor gebruik in geluidsgevoelige omgevingen, zoals in de buurt van bejaardentehuizen, vakantieoorden of ziekenhuizen. Een lange maaitijd voor een model met batterijvoeding en een comfortabele bediening door het ergonomische en uitgebalanceerde ontwerp vallen ook positief op. De prijs is in lijn met de kwaliteit en het gerenommeerde merk in het hogere segment.

De Makita bosmaaier op accu heeft veel te bieden. Het toestel heeft bijvoorbeeld een heel speciaal soort handvat en bediening. Makita heeft ook een ingenieuze oplossing bedacht voor het gebruik van de batterij. Als extraatje werd een praktische transporttas voor batterijen en lader aan het pakket toegevoegd. De fabrikant adverteert met het feit dat het model bijzonder stil moet werken.

Ontwerp en vakmanschap van de Makita DUR365UZ

Makita DUR365UZ bosmaaierDe Makita accubosmaaier is zonder twijfel de grootste bosmaaier. Aanzienlijk groter dan de Makita DUR181Z. Samen met de twee Makita batterijen is het ook het zwaarste model. De materialen zijn zoals verwacht zeer goed gekozen en robuust. Een goed verwerkt hardplastic vormt de gehele behuizing, het telescoopapparaat van de schacht en de handgrepen. De hoge kwaliteit van het vakmanschap  maakt dat deze tuinmachine voorbereid is op een lang leven.  Zoals al het Makita tuingereedschap is de snoeimachine turkoois en zwart en past in het assortiment van de fabrikant. In plaats van een 36 V batterij te gebruiken, zoals gebruikelijk is bij ander gereedschap, kan het model met twee 18 V Makita accu’s worden gebruikt. De handgreep is niet, zoals bij de meeste modellen, direct op de as gemonteerd, maar met de tweede handgreep op een dwarsbalk.

Stil en krachtig

De Makita DUR365UZ bosmaaier op accu werkt met een robuuste, krachtige motor zonder borstel en 2 Li-Ion accu’s, die net als een lader apart moeten worden aangeschaft. Het stationair toerental ligt tussen 3500 en 6500 en kan in 3 verschillende niveaus worden aangepast aan je behoeften. Het geluidsdrukniveau is 75 dB, wat vrij stil is in vergelijking met andere bosmaaiers. Om overbelasting van de motor te voorkomen, is de accu tuinmachine uitgerust met een automatisch beveiligingssysteem.

Snijdt door het mes en niet door de draden

Het snijsysteem is uitgerust met een 4-tands klopmes in plaats van de gebruikelijke schroefdraadtechnologie zoals bijvoorbeeld bij de modellen DUR364UZ of DUR362UZ. Indien nodig kan de complete snijkop ook vervangen worden door een schroefdraadspoelkop. De maaicirkel heeft een diameter van 23 cm en maakt zo een vrij uitgebreide vrije snede van gazonranden, dijken en zijstroken van trottoirs mogelijk. De kopersbeoordelingen geven veel positieve feedback. Deze bos maaier ligt namelijk goed in de hand en ondersteunt ontspannen werken. Ook de werkgeluiden blijven binnen de grenzen.

Aangenaam om te gebruiken

De bediening is comfortabel dankzij een constructie met een evenwichtige gewichtsverdeling. Aan het bovenste derde deel van de niet-verstelbare stang zijn twee royale fietshandgrepen bevestigd. De positie van deze handgrepen brengt de achterste motor en de voorste maaikop van het 5,2 kg grote werktuig (inclusief accu) in evenwicht en heeft een positief effect op het maaiwerk. Bij de aankoop is ook een draagriem inbegrepen voor extra verlichting tijdens het werken. Bovendien zijn een veiligheidsbril en geschikt gereedschap inbegrepen, bijv. voor het vervangen van de snijkop.

Batterijen gaan tot 60 minuten mee

De accu’s hebben elk een vermogen van 18 V; de varianten kunnen worden uitgerust met een laadcapaciteit van 1,5 tot 5 Ah. Hierdoor kan de accubosmaaier 45 tot 60 minuten draaien, afhankelijk van de snelheidsinstelling en het soort materiaal dat moet worden gesneden. Afhankelijk van de grootte en de vegetatiedichtheid van het te bewerken gebied, kan een tweede batterij worden aanbevolen om een tweede batterij te gebruiken die twee keer de werktijd heeft als gevolg van de vervanging. Om de resterende bedrijfstijd tijdens het gebruik in de gaten te houden, is er een handig display aanwezig.