Makita DUB361Z bladblazer

Makita DUB361Z bladblazer

  • Aandrijving: Accu
  • Zuig- en versnipperfunctie: Nee
  • Blaassnelheid: 150 – 200 km/h

Blaas bladeren weg in plaats van ze te harken met deze Makita bladblazer. Het apparaat combineert handigheid en kracht. Een bladruimer kan zelfs in kleine en middelgrote tuinen een zeer nuttig hulpmiddel zijn. Een zware benzineblazer is echter niet geschikt voor dergelijke omgevingen. De Makita DUB361Z bladblazer is slank en wendbaar, terwijl de ventilatorcapaciteit is ontworpen voor een grote werkvoortgang.

Met 2 vermogensniveaus

Makita DUB361Z accu bladblazerDe Makita DUB361Z bladblazer weegt slechts 2,6 kg en is 92,1 cm lang. Breedte en hoogte zijn respectievelijk 14,2 en 20,4 cm. Het apparaat is daarom zeer gemakkelijk te vervoeren en kan ruimtebesparend worden opgeslagen. Doorslaggevend zijn echter de prestaties van de aandrijving. In dit geval wordt de ventilator versneld door een elektromotor. Dit werkt in 2 fasen. De eerste is geschikt voor licht gebladerte en bereikt een luchtsnelheid van 57 m/s. De eerste wordt gebruikt voor licht gebladerte. Bijna twee keer zo sterk is de tweede modus met 93 m/s, wat overeenkomt met 335 km/uur. In vergelijking met de concurrentie is dit een hogere waarde. De maximale snelheid wordt overigens gegeven als 17.000 tpm. Dit is uiteraard voldoende voor typische doeleinden.

Geleverd zonder batterijen

De fabrikant specificeert de omgezette luchthoeveelheid als 2,3 m³ in de eerste trap en 4,4 m³ per minuut in de tweede trap. Het apparaat is luidruchtig tot 94,7 dB(A) – een typische waarde voor accu-bladblazers. Voor effectief en comfortabel werken is naast de lange blaaspijp (54 cm) een schouderriem bij de levering inbegrepen. Dit geldt niet noodzakelijkerwijs voor de batterijen en de lader. Deze versie is dus bedoeld voor gebruikers die al 2 compatibele 18 volt batterijen van het Makita systeem hebben. Uiteraard kun je een bundel met batterijen kopen.

Sterke en zwakke punten

De aandrijving kan in twee stappen worden geregeld en circuleert een luchthoeveelheid tot 264 kubieke meter per uur. De uitstroomsnelheid kan oplopen tot 93 meter per seconde. Met 2,6 kg is het productgewicht van de blad blazer, die is ontworpen voor gebruik met één hand, nog steeds binnen redelijke grenzen voor deze bedrijfsmodus. Het tuingereedschap kan aan een schouderriem worden opgehangen om de druk op handen en armen te verlichten. De ergonomische vorm van de handgreep en het antislipelement zijn bedoeld om het werk te vergemakkelijken. Voor het gebruik zijn twee lithium-ionbatterijen van 18 volt nodig, die echter niet bij de levering zijn inbegrepen en ook de bijbehorende lader is niet inbegrepen. De gebruikers zijn bijna zonder uitzondering onder de indruk van de bladblazer en beoordelen hem als “goed” tot “zeer goed”.

Prijs-kwaliteitverhouding

De Makita tuinmachine is momenteel verkrijgbaar voor ongeveer 150 euro. Naast een mooie afwerking biedt hij ergonomische ontwerp- en prestatiewaarden die voldoende zijn voor kleinere privé-taken. Als je naast de basiseenheid ook een voeding nodig hebt, moet je rekening houden met minstens het dubbele van dit bedrag.

Conclusie Makita DUB361

De Makita DUB361 is niet de goedkoopste bladzuiger, maar een zeer krachtig model met een eenvoudig bedieningsconcept. Omdat er 2 batterijen kunnen worden geplaatst, is een langere gebruikstijd mogelijk. Bovendien is dit apparaat veel stiller en milieuvriendelijker dan een klassieke versie met een verbrandingsmotor.
De DUB 361Z Makita batterij aangedreven Makita blower biedt de wendbaarheid van een batterij aangedreven tuingereedschap. Aan de andere kant biedt hij dankzij de 36 Volt voeding nog steeds aantrekkelijke prestatiewaarden, gericht op een grote vooruitgang in het werk. Deze bladruimer is een optie voor de veeleisende thuisgebruiker.