Makita DLM380PT2 accu grasmaaier

Makita accu grasmaaier

Makita DLM380PT2 accu grasmaaier

Het gras groeit als kool. Voor een goede grasmat in de tuin is het belangrijk dat je het eens in de zoveel tijd goed gaat maaien. Een goede kwaliteit accugrasmaaier aanschaffen is dan het beste wat je kunt doen. Er zijn echter veel verschillende modellen op de markt te vinden, welke allemaal andere specificaties hebben. Je moet daarom altijd goed gaan kijken naar wat een bepaald model jou te bieden heeft. Een accugrasmaaier die hier zeker niet bij mag ontbreken is de Makita DLM380PT2 accu grasmaaier. Deze snoerloze grasmaaier kent door het dubbele accusysteem veel voordelen, waardoor jouw tuin er weer piekfijn uitziet in ieder seizoen.

Makita DLM380PT2 overzicht

De Makita DLM380PT2 is een accugrasmaaier die gebruik maakt van twee accu’s. Hierdoor kun je veel langer maaien dan met andere grasmaaiers. Daarbij hoef je niet met stroomkabels in de weer. Zodra de accu’s opgeladen zijn, kun je namelijk direct beginnen met maaien. Het lichte gewicht maakt het mogelijk om zonder al te veel spierkracht het gehele gazon te maaien, terwijl je alle bochten eenvoudig kunt gaan maken. Hier zorgt namelijk de kunststof behuizing voor. Door zelf de maaihoogte te bepalen heb je altijd een goed stuk gras, terwijl al het gemaaide gras direct in de opvangzak wordt opgevangen. Na het maaien hoef je dus nergens meer naar om te kijken.

In de doosMakita DLM380PT2 accu grasmaaier

  • Makita DLM380PT2
  • Handleiding
  • 18 Volt Li-Ion accu 2x
  • Acculader
  • Ringsleutel
  • Opvangzak 40 liter

Bediening en onderhoud van de Makita DLM380PT2

De bediening van de Makita DLM380PT2 accu grasmaaier is eenvoudig. Wanneer de accu’s opgeladen zijn en in het apparaat zijn geplaatst, kun je namelijk direct aan de slag. Je stelt de maaihoogte geheel naar wens in en begint met maaien. Het enige wat jij dan nog hoeft te doen is de grasmaaier voor je uit te duwen. Hier heb je weinig kracht meer voor nodig. Na de werkzaamheden kun je de opvangzak legen en de accu’s weer aan de lader hangen. Ook zou je nog een doekje over de tuinmachine zelf kunnen halen, zodat ook het laatste beetje gras verdwenen is. Over het algemeen is de grasmaaier onderhoudsarm, wat jou veel tijd kan gaan besparen.

Voor- en nadelen van de Makita DLM380PT2

De Makita DLM380PT2 draadloze grasmaaier kent veel voordelen, waar je direct gebruik van kunt gaan maken. Zo kun je bijvoorbeeld de maaihoogte instellen. Hiervoor zijn verschillende hoogtes te plaatsen. Tevens hoef je na de werkzaamheden het gras niet meer aan te harken. Het gemaaide gras wordt namelijk opgevangen in de opvangzak. Je moet deze dus wel nog leegmaken aan het einde, maar dit is vrijwel geen werk. De accumaaier is daarbij geschikt voor verschillende oppervlakten, doordat er twee accu’s in te vinden zijn. Als nadeel zou je het ontbreken van de mulching functie kunnen benoemen. Er vindt geen natuurlijke bemesting plaats, maar dit is eigenlijk te verwaarlozen.

Conclusie Makita accu grasmaaier

Als je voor een schappelijke prijs een goede accu grasmaaier wilt hebben, dan kun je het beste voor de Makita accu grasmaaier gaan. Deze grasmaaier kan jou immers van alle gemakken voorzien. Het compacte model met lichte gewicht zorgt ervoor dat je zonder veel kracht het gehele gazon kunt gaan behandelen. Hierdoor kun je op ieder moment van de dag aan de slag gaan met het gras. Binnen een korte tijd heb je weer de juiste lengte te pakken en kun je weer voor een tijd klaar zijn.