Makita bladblazers

De bladblazers van Makita zijn hooggewaardeerde bladblazers die je in vele uitvoeringen kunt verkrijgen. Deze tuinmachines zijn uitgerust met een 4-takt motor waardoor ze erg milieuvriendelijk zijn, vooral ten opzichte van een traditionele 2-takt motor. Dit komt doordat de 4-takt motor veel minder uitlaatgassen produceert. Daarnaast zijn ze ook nog eens veel stiller. Een groot gebruikersgemak dus! Bij alle Makita bladblazers krijg je 1 jaar vaste fabrieksgarantie die je ook nog eens met 2 jaar kunt verlengen. Hiervoor moet je je aankoop binnen 4 weken na aankoop registreren.

Makita bladblazer assortiment

Makita bladblazer - DUB361ZOm het kiezen van een geschikte Makita bladblazer een stuk makkelijker te maken, zullen we hier alle exemplaren voor je op een rijtje zetten. Sommige bladruimers hebben naast een blaasfunctie ook een zuigfunctie, zodat je gemakkelijk de bladeren kunt verzamelen in de opvangzak van de blazer. De bladblazers versnipperen dan de bladeren zodat er meer ruimte overblijft in de opvangzak, zodat je langer door kunt gaan met de klus. Een Makita bladblazer is er zowel met accu als met een benzine tank.

Makita benzine bladblazers

4-takt 52,5 cc

De 4-takt bladblazer 52,55 cc van Makita is een zeer krachtige bladblazer die op de rug kan worden gedragen. Dit maakt hem zeer geschikt voor professioneel gebruik. De motor is een 4-takt motor, die veel minder uitlaatgassen en herrie produceert vergeleken met een normale motor. De benzine bladblazer heeft een brandstoftank van maar liefst 1,8 liter, waarmee hij een luchtsnelheid van 98 m/sec bereikt. De platte blaasmond is ideaal voor het blazen van natte bladeren. Daarnaast beschikt deze machine over een opvoerpomp.

4-takt 75,6 cc

Deze Makita bladblazer is benzine aangedreven en heeft vele gebruiksvoordelen. Zo kun je hem gemakkelijk op de rug dragen waardoor het gebruiksgemak zeer wordt bevorderd. De motor is een 4-takts, waardoor hij minder uitstoot produceert en veel minder herrie maakt. Ook heeft hij een langer levensduur dan de 2-takt machine. Met 90 minuten onafgebroken kunnen doorwerken met 1 tankinhoud is dit een zeer zuinige tuinruimer. De inhoud van de brandstoftank bedraagt 1,9 liter en de bladblazer heeft een opvoerpomp.

4-takt 25,4 cc

De 4-takt bladblazer 25,4 cc van Makita heeft zoals de naam al doet vermoeden een 4-takt motor en is daardoor erg zuinig en erg geruisloos. Door de opvoerpomp waarover deze bladblazer beschikt start hij zeer vlot op. De platte blaasmond maakt zelfs het blazen van natte bladeren een eitje. Deze blad blazer kan zowel blazen als zuigen en is daarom de ideale keuze voor iedereen die de bladeren en het vuil voorgoed weg wilt hebben. Het tuingereedschap bereikt luchtsnelheden van 64,6 m/sec en heeft een brandstoftank van 0,52 liter.

Makita elektrische bladblazer

230 V

Deze Makita bladblazer is een zeer krachtige elektrische bladblazer en is erg gebruiksvriendelijk. Hij is zeer geschikt voor middelgrote tuinen en heeft een capaciteit van1650 watt met 2 snelheden. De dubbele handgreep met softgrip zorgt voor optimaal gebruiksgemak, net zoals de blaas- én zuigfunctie die deze bladblazer heeft. De 230 V bladblazer bereikt snelheden tot wel 75 m/sec met en luchtvolume van 384 m³/uur. Doordat hij elektrisch is hoef je nooit de deur uit voor benzine maar is deze bladblazer altijd gereed voor gebruik!

Makita accu bladblazers

2×18 V

Deze prachtige tuinmachine van Makita is er eentje die werkt met accu, de 18 V LXT Makita accu om precies te zijn. Deze past op tevens 130 Makita machines, dus dit is erg handig als je meerdere gereedschappen wilt kopen. Het dubbel accu systeem van deze bladblazer maakt dit een krachtig exemplaar, je hebt namelijk het gemak van een 18V accu maar de kracht van een 36 V accu! Daarnaast is deze bladblazer erg compact gebouwd en erg licht van gewicht, wat het geschikt maakt voor het snel opruimen van al het vuil en bladeren en je tuin. Het toestel heeft enkel een blaasfunctie, maar dat maakt hem niet minder praktisch.

14,4 V

De 14,4V bladblazer van Makita is de ideale bladblazer voor de gebruiker die zo nu en dan een bladblazer gebruikt. Deze bladblazer is zeer gebruiksvriendelijk door de regelbare toerental in 3 standen, namelijk hoog, midden en laag. De werkminuten op 1 volle 3,0 ah 14,4 V accu is 10/20/60 (h/m/l). Het luchtvolume is tot 156 m³/uur. Deze blad blazer heeft geen zuigfunctie maar dat neemt niet weg dat hij zeer praktisch en zeer makkelijk in gebruik is.

18 V

Deze Makita bladblazer met accu is een zeer praktische en gebruiksvriendelijke uitvoering. De 18 V bladblazer is vooral aan te raden voor diegenen die een bladblazer af en toe gebruiken. Deze is dan ook ideaal voor bijvoorbeeld het schoonmaken van de werkplaats. Het regelbare toerental met 3 standen maakt deze bladblazer zeer gebruiksvriendelijk. Het aantal werkminuten op een volle 3,0 Ah 18 V accu is 11/25/75 (h/m/l). Het luchtvolume is tot 156 m³/uur. Hoewel de 18 V blad blazer geen zuigfunctie heeft zal hij zeker je tuin of werkplaats schoon krijgen.

DUB361

De Makita DUB361Z is een zeer compact en gebruiksvriendelijke accu bladblazer. Hij is zeer krachtig en kan bladeren blazen én zuigen. Dit maakt hem ideaal voor allround klussen voor de professional of de doe-het-zelver. Het accusysteem is dubbel, wat wilt zeggen dat je het gemak van een 18 V accu ervaart, maar de kracht van een 36 V accu. Je hoeft nooit de deur uit voor benzine en ook stoot een accu bladblazer geen schadelijke stoffen uit. Hij is tevens zeer stil en onderhoudsvriendelijk. Deze bladruimerr bereikt luchtsnelheden tot wel 93 m/sec en krijgt daarmee de meeste klussen geklaard.

Conclusie Makita bladblazers

Makita heeft dus een grote variatie aan bladblazers in het assortiment waardoor er voor iedereen wel een geschikte optie tussen zit, of je nu een exemplaar nodig hebt voor professioneel gebruik is of voor de zelf-klusser. Doordat de meeste bladblazers met benzinetank een 4-taktmotor hebben ben je zeer milieubewust bezig, vooral vergeleken met een 2-takstmotor. Ook is een Makita bladblazer relatief vriendelijk voor de portemonnee!