Kies voor een betaalbare verticuteermachine

Goedkope verticuteermachines

Kies voor een betaalbare verticuteermachine

Wil je een goede verticuteermachine aanschaffen maar wil je daar niet al te veel geld aan uitgeven? Er zijn gelukkig genoeg modellen die precies doen waar je ze voor aanschaft, zonder dat je hier de hoofdprijs voor betaalt. Een betaalbare verticulator is dan ook zeker online te bestellen. Gemiddeld kosten de meeste verticuteermachines rond de €150, maar dat kan ook een stuk goedkoper. Daarom vind je hier tips voor het vinden van een goede en betaalbare verticuteermachine, maar staan hier ook een aantal suggesties voor je klaar.

Kijk naar wat je nodig hebt

MTD Optima 34 VE verticuteermachineSoms hoef je simpelweg alleen te kijken naar wat je nodig hebt. In het geval van een verticuteermachine wil je een apparaat dat ervoor zorgt dat mos, onkruid en een viltlaag uit je gazon verdwijnen. Alle verticuteermachines kunnen dit en dat betekent dat je ook de goedkoopste kunt aanschaffen. Toch kun je daarnaast ook kijken naar extra’s, afhankelijk van wat je belangrijk vindt. Wil je dat de tuinmachine alles voor je doet? Of wil je het beste van het beste? Kijk vooral naar wat jij graag wilt hebben; dan kun je direct ook zien welke mogelijkheden je daarbij hebt.

De beste en meest betaalbare modellen

Het is daarnaast ook belangrijk om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar de prijs-kwaliteitverhouding. Dit speelt een belangrijke rol in je uiteindelijke keuze, omdat je niet alleen een goedkope verticuteermachine wilt, maar ook een goede. Een goede prijs-kwaliteitverhouding betekent dat de prijs goed in verhouding staat met de kwaliteit van het apparaat, waaronder de werking en het gebruiksgemak. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van verticuteermachines met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

1: Powerplus POWXG7513: €89,99

De Powerplus POWXG7513 is een van de goedkopere verticuteermachines op de markt, maar dit betekent niet gelijk dat het ook de slechtste is. Je bent van de meest gemakken voorzien, waaronder een opvangzak en een aantal standen waarop je de messen kunt instellen. Het enige nadeel is het kunststof maaidek, wat een stuk minder weerbaar is dan een metalen variant. Maar toch kun je met de Powerplus POWXG7513 zeker een mooi gazon behouden.

2: Wolf Garten Select VS 302 E: €103,99

Met de Wolf Garten Select VS 302 E haal je een betaalbare en een goede verticuteermachine in huis. Het verticuteren wordt je erg gemakkelijk gemaakt: je stelt van te voren de messen in op de door jouw gewenste diepte, en daarnaast worden het mos en onkruid opgevangen door de opvangbak, die wel wat aan de kleine kant is. Dit betekent dat je hem wat vaker moet legen.

3: Gardena EVS 1000: €138,99

Een betaalbare en goede verticulator, dat is de Gardena EVS 1000. Deze tuinmachine is van alle gemakken voorzien, zoals een krachtig vermogen, verschillende standen en een inklapbare duwboom. De Gardena EVS 1000 heeft helaas geen opvangbak, en dit betekent dat je achteraf het mos zelf moet verwijderen. Dit heeft echter ook een voordeel, want een opvangbak moet vaak geleegd worden, zeker met grote hoeveelheden mos.