Kettingzaag start niet – Wat te doen?

Kettingzaag accessoires

Kettingzaag start niet

Wat zijn de mogelijke oorzaken en oplossingen van het niet starten van een kettingzaag? Zelfs de beste kettingzagen kunnen soms niet starten en vaak net op het moment dat het absoluut noodzakelijk is. Om dit te verhelpen hebben we verschillende oorzaken en oplossingen gevonden. In deze blog bespreken we veel voorkomende problemen.

Controle van de tankinhoud

Kettingzaag start niet?Als de kettingzaag niet start, controleer dan eerst de tankinhoud. Als er niet genoeg brandstof in de tank aanwezig is, kan de kettingzaag niet starten. Ook moet je altijd het juiste mengsel van benzine en olie controleren. Een verkeerd mengsel van benzine en olie laat ook de ketting zaag koud. Als de tank langer met oude brandstof wordt gevuld, kan dit ook tot startmoeilijkheden leiden. In de loop van de tijd verliest het mengsel kwaliteit en veroorzaakt het problemen. In dit geval is het het beste om de oude brandstof te vervangen door een nieuwe.

Reinigen van het luchtfilter

Een verstopt luchtfilter kan de reden zijn waarom de kettingzaag niet start. Als de motor bedekt is met stof, kan hij niet voldoende zuurstof aantrekken. Het gevolg hiervan is dat de motorzaag niet start. Als de zaag na een korte periode weer uitgaat, is dat meestal te wijten aan het vuile luchtfilter. De remedie is het vervangen of reinigen van het luchtfilter. In dezelfde stap kan de bougie ook worden verwijderd en gereinigd. Na verloop van tijd bezinkt er een roetlaag op de bougie en veroorzaakt deze startproblemen.

Brandstoffilter vuil

Een andere oorzaak kan een vuile brandstofverstuiver zijn. De zeef, die bedoeld is om grove vervuiling te voorkomen, moet na verloop van tijd worden gereinigd. Als dit niet gebeurt, is het mogelijk dat er niet genoeg benzine in de motor loopt. Zonder voldoende brandstof kan de zaagmachine niet starten. Een snelle verwijdering en doorblazen helpt.

Carburateur zorg

Een ander element dat moet worden uitgesloten is een vuile carburateur. Bij veelvuldig gebruik kan zaagsel binnendringen en de sproeier verstoppen. Als dit het geval is, moet het eerst worden ontmanteld. Het demonteren en reinigen van een carburateur vereist specialistische kennis en kan beter door een specialist worden gedaan. Een schone en correct afgestelde carburateur is belangrijk om de tuinmachine soepel te laten lopen.

Motorprobleem

Als de eerder genoemde motieven kunnen worden uitgesloten, kan het laatste probleem een motorprobleem zijn. Soms kunnen kettingzagen ook motorschade veroorzaken. Als alles schoon en onderhouden is en de kettingzaag nog steeds niet start, moet je naar een werkplaats gaan.

Conclusie

Problemen met het starten van de kettingzaag kunnen verschillende redenen hebben. Veel van deze problemen kunnen door jezelf worden opgelost. Het is het beste om af en toe kettingzaag onderhoud uit te voeren om zo grote problemen te voorkomen. Luchtfilters, brandstoffilters en bougies kunnen voor een kleine prijs worden gekocht en in een handomdraai worden geruild.

6 reacties op “Kettingzaag start niet – Wat te doen?”

 1. Mijn stihl st700 wil maar geen teken van leven geven carburateur en cilinder en piston zijn nieuw Wat kan het zijn ?? Heeft er iemand een tip ….?

 2. Janny Kisteman

  Ik heb een nooit gebruikte kettingzaag.kibani gts5805. Er zat wel brandstof in. Mijn buurman zou hem nu gebruiken. In eerste instantie lukte dat,maar hij stopte er weer gauw mee en sloeg toen niet meer aan. Wat kan er aan de hand zijn?

 3. Ontstekingstijdstip is belangrijk de magneetspoel moet een ruimte van 0.4 mm hebben .
  Haal de bougie eruit droogmaken kettingzaag op zn kop zodat overtollige benzine uit de verbrandingskamer kan.,
  en dan proberen

 4. Beste
  Ik heb er een powerplus kettingzaag
  Als koud is de start direct als nog 5 minuten draait dan terug mogelijk starten
  Wat is er de reden?

  1. Beste Niyaz,

   Als de oplossing voor het probleem met je Powerplus motorzaag niet in de handleiding staat, adviseren wij even contact op te nemen met de klantenservice van Powerplus.

   Vriendelijke groeten,
   TuinMechanisatie.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *