Husqvarna robotmaaier

Husqvarna robotmaaiers

Het merk Husqvarna is een begrip onder professionele tuinmannen en andere beroepen in deze sector, maar ook steeds meer particulieren maken gebruik van de handige producten die dit merk te bieden heeft. Het merk staat voor passie en innovativiteit en de vele robotmaaiers die van Husqvarna verkrijgbaar zijn, zijn hier het voorbeeld van. Een Husqvarna robotmaaier is een betrouwbare partner voor in de tuin, en ook jij kunt hier in je eigen tuin dus van profiteren. Hier lees je alles over het merk, de beste uitvoeringen, de belangrijkste voordelen, de belangrijkste functies en waar je terecht kunt voor accessoires.

De grootste producent van tuinmachines ter wereld

Husqvarna heeft jarenlange ervaring in het ontwikkelen en produceren van producten voor bos, park en tuin. Het Zweedse bedrijf werd al in opgericht, en is sinds de jaren twintig van de twintigste eeuw het grootste bedrijf ter wereld op het gebied van tuinmachines zoals kettingzagen en een breed scala aan gereedschappen. In 1995 presenteert de tuingereedschap producent de baanbrekende eerste volledig automatische robotmaaier. Een Husqvarna robotmaaier is compact en lichtgewicht, waardoor het een gemakkelijk te gebruiken apparaat is. Met een oplaadtijd van maximaal een uur zijn de maairobots van Husqvarna een van de meest snel oplaadbare robotmaaiers die verkrijgbaar zijn.

De verschillende Husqvarna modellen

Husqvarna robotmaaier - Automower 520Door de jaren heen zijn er tal van series, modellen en speciale uitvoeringen op de markt gebracht door Husqvarna. Deze modellen zoals bijvoorbeeld de Automower 435X AWD hebben stuk voor stuk hun eigen specialiteiten en kunnen het gras in jouw tuin weer helemaal in orde maken. Zo is er de 1 serie, maar ook de 3, 4 en 5-serie van het merk. Deze series hebben allen hun eigen modellen die hun eigen capaciteit, maaihoogte en -breedte hebben, maar ook een verschillende werk- en laadtijd. Qua design zijn er weinig verschillen te ontdekken. De meeste modellen zijn antraciet van kleur, bij enkele modellen is er sprake van een oranje behuizing.

  • De eerste serie bestaat uit één robotmaaier, de Automower 105. Dit is de automatische maaier met de minste capaciteit; deze gaat tot 600 m2. Dit is een compact apparaat met makkelijke instellingen. De Automower 105 is binnen 50 minuten opgeladen en is hiermee het snelst oplaadbare model van alle series van Husqvarna.
  • De 3 serie van Husqvarna bestaat uit drie modellen: 310, 315 en 315X. De modellen hebben een capaciteit van respectievelijk 1000, 1500 en 1600 m2. Ook de maaibreedte verschilt per model. De Automower 310 en 315 hebben een maaibreedte van 22 cm, de 315X heeft een maaibreedte van 24 cm. Het grootste verschil tussen de 310 en 315 is het werkgebied en het geluidsniveau. Het geluidsniveau bij de 310 is 60 dB en bij de 315 58 dB.
  • De 4 series van Husqvarna telt maar liefst vier verschillende modellen: de 420, 430X, 440 en de 450X. De belangrijkste verschillen zitten in de werktijd; deze is bij de 430X 145 minuten, terwijl dit bij het 440 model 290 minuten is.
  • De 5 serie bestaat tot nog toe uit twee modellen: de 520 en de 550. Waar de 520 een capaciteit heeft van 2200 m2, is dit bij de 550 maar liefst 5000 m2 is. Verder worden deze nieuwe apparaten ondersteunt door de nieuwste technische functies.

Husqvarna robotmaaier | Top 3

Wat zijn de beste modellen die Husqvarna te bieden heeft? In de vele robotgrasmaaiers die Husqvarna te koop heeft, zijn er toch een aantal goede modellen die eruit springen. Hierbij wordt gekeken naar het gebruiksgemak, de belangrijkste functies en natuurlijk de prijs. De top drie van beste robotmaaiers van Husqvarna is:

1: Automower 430X

Dit model heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van de andere modellen. Zo is deze maairobot in staat om meerdere zones te maaien, welke het apparaat zelf opzoekt. Daarnaast is het model snel opgeladen en kan hij ruim 2 uur mee. Je kunt de 430X met de app bedienen en is daardoor nog makkelijker en sneller te gebruiken.

2: Automower 450X

Gebruiksvriendelijkheid staat centraal bij dit model. De Automower 450X is ideaal voor wanneer je een wat complexere tuin hebt met bijvoorbeeld veel objecten erin. Daarnaast staat dit model bekend om zijn goede combinatie van maai- en laadtijd.

3: Automower 315

Dit model heeft wel een prijs die wat aan de hoge kant ligt, maar biedt daarentegen wel een set met unieke eigenschappen. Zo is de Automower 315 uitgerust met een regensensor, waardoor de automatische grasmaaier zelf terug zal keren naar het laadstation op het moment dat het gaat regenen. Ook de functie ‘spot cutting’ is een welkome extra bij deze Husqvarna robotmaaier.

De belangrijkste voordelen

Husqvarna robotmaaiers hebben een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van andere automatische grasmaaiers. Elke robotmaaier van dit merk is bijzonder efficiënt, maar is ook gebruiksvriendelijk en veilig. Dankzij de speciale sensoren zal de robotmaaier direct stoppen wanneer er sprake is van een trigger. Ook zitten de messen goed verstopt en zullen zij dus geen bedreiging vormen, bijvoorbeeld voor kleine kinderen. De Husqvarna robotmaaier maait in een willekeurig patroon, waardoor het maairesultaat zeer goed is. Je krijgt op deze manier ook niet te maken met een bepaald spoor in het gras.

De stilte van een Husqvarna robotmaaier

Daarnaast is een Husqvarna robotmaaier erg stil. De tuinmachines produceren een maximaal geluid van 60 dB, en zijn hiermee een van de stilste machines die verkrijgbaar zijn. Op deze manier hoef je niet bang te zijn dat je robot maaier overlast zal veroorzaken voor jou of buurtbewoners.

Belangrijke functies

Enkele modellen, waaronder de 315 en 450X, zijn uitgerust met een weertimer. Dit betekent dat zij in de periode dat het gras harder groeit dus meer zullen maaien. Als er droge periodes zijn wordt er dus minder vaak gemaaid. De 430X en 450X hebben een geavanceerd GPS-systeem, waarmee een kaart van het gazon met de begrenzingen wordt gemaakt. Hiermee kan de grasmaaier robot zelf registeren welke delen van de tuin gemaaid moeten worden. Ook voor robotmaaier accessoires kun je bij Husqvarna terecht. Denk hierbij aan bescherming voor de robotmaaier zoals een robotmaaier garage (robotmaaier huisje), maar ook aanvullende producten zoals mesjes of een accu.