Husqvarna kettingzaag

Husqvarna kettingzagen

Husqvarna is een Zweedse fabrikant van bosbouw-, tuin-, landschaps- en landschapsuitrusting. Husqvarna werd in 1689 opgericht als de Jönköping Rifle Factory in opdracht van de Zweedse koning en produceerde aanvankelijk musketten. Tussen 1757 en 1850 werd het bedrijf door de Zweedse koninklijke familie verkocht aan een particuliere ondernemer en veranderde de naam van Jönköping Rifle Factory in Husqvarna Rifle Factory. De eerste Husqvarna kettingzaag werd in 1959 gelanceerd. In 1972 werd het bedrijfslogo veranderd in het huidige logo en werd de bedrijfsnaam officieel ingekort tot Husqvarna.

Husqvarna kettingzaag assortiment

Husqvarna kettingzaag - 535i XP accu kettingzaagHusqvarna biedt een breed scala aan kettingzagen aan. De meeste modellen zijn op benzine aangedreven. In termen van prijs zijn er goedkope kettingzagen voor de hobbytuinier die af en toe in de tuin zaagt en brandhout zaagt, maar ook modellen voor boeren en mensen die hun zagen gebruiken voor de professionele houtproductie. Naast de benzinezagen zijn er ook elektrische modellen verkrijgbaar, die worden aangedreven door een netsnoer of accu. Voor boomonderhoud, zoals snoeien of snoeien, bieden wij een aantal verticale snoeischaren aan die het mogelijk maken om takken veilig vanaf de grond te snoeien.

De Husqvarna benzinemotorzagen zijn uitgerust met krachtige motoren die het mogelijk maken om snel takken en bomen te zagen. Waar ze voor gebruikt kunnen worden hangt sterk af van het vermogen van de motor. Zo zijn er modellen die ideaal zijn voor de thuistuin met een vermogen tot 1800 watt en waarmee je ook brandhout kunt zagen voor eigen gebruik. Zagen met een vermogen tot 2800 watt zijn geschikt voor dezelfde gebieden waar de zwakkere machines worden gebruikt en kunnen ook worden gebruikt voor de verwerking van dikker hout. Zagen met een vermogen van meer dan 2800 watt worden voornamelijk gebruikt voor professioneel boswerk, omdat ze kunnen worden uitgerust met langere zaagbladen – zonder dat dit een negatief effect heeft op het zaagvermogen.

Elektrische Husqvarna kettingzagen en hoge remklauwen

Elektrische Husqvarna kettingzagen en accu kettingzagen zijn een goed alternatief voor benzinezagen, omdat ze geen uitlaatgassen produceren en gemakkelijker te bedienen zijn. Ze zijn populair in tuinen en boomonderhoud en zijn ook geschikt voor het zagen van brandhout en dakspanten en timmerwerk. Ze zijn elektrisch gestart en hebben, net als de benzinemachines, hebben een olietank voor kettingsmering en veiligheidsmechanismen zoals een inertie-geactiveerde kettingrem of een handbescherming.

Hoge remklauwen worden gebruikt om boomverzorgingswerkzaamheden uit te voeren zonder een hefplatform of ladder. Ze zijn uitgerust met automatische kettingsmering, die de zaagketting en het zaagblad van olie voorziet en zo de wrijvingsweerstand vermindert. Dit heeft een positief effect op de levensduur van de zaagstang. Afhankelijk van het model tuinmachine kan de schacht worden verdeeld of in tweeën gedeeld, zodat de maaihoogte individueel kan worden aangepast aan de gewenste werkhoogte en het transport van de hoge sonde wordt vergemakkelijkt.

Husqvarna kettingzaag voor particuliere gebruikers

Met een motorzaag van Husqvarna ben je goed uitgerust voor werkzaamheden in het bos en in de tuin. Of je nu op zoek bent naar een compacte zaag voor thuisgebruik of een robuuste, krachtige zaag voor professioneel gebruik, met een Husqvarna kettingzaag zit je aan de veilige kant. Dankzij de verminderde uitstoot zijn zowel de benzine- als de accukettingzagen geschikt voor veelzijdig gebruik, omdat ze minder uitlaatgassen uitstoten, minder brandstof verbruiken en dus minder belastend zijn voor de gebruiker. De krachtige X-Torq-motor levert krachtige, duurzame prestaties ondanks de lagere emissies.

Husqvarna: Flexibel en veilig gebruik

Sterke ketting zagen hebben een sterke bescherming nodig. Daarom zijn Husqvarna’s veiligheid en lange levensduur de beste en meest betrouwbare. Met een Husqvarna kettingzaag kun je je werk doen zonder je zorgen te maken over de veiligheid en betrouwbaarheid. Bovendien zijn de krachtige zaagmachines gemakkelijk te gebruiken en kunnen ze dankzij de start/stopschakelaar gemakkelijk worden gestart door zowel amateurs als professionals. Dankzij SmartStart kun je zelfs bij lage toerentallen beginnen. Het geïntegreerde filterreinigingssysteem minimaliseert de slijtage van de zaag en verlengt de bedrijfstijd aanzienlijk.

Stille en draadloze werking van Husqvarna kettingzagen

Hoge prestaties zijn essentieel bij het snoeien van bomen. Ze kunnen echter ook zonder benzinemotor worden bereikt. De batterijzagen van Husqvarna zijn op geen enkele manier minderwaardig dan een benzine kettingzaag en zijn zeer efficiënt en krachtig in het gebruik. Met een 36 volt lithium-ionenbatterij en een speciaal ontworpen borstel loze motor krijg je optimale prestaties, zelfs voor veeleisende maaiklussen. Online kun je verschillende modellen Husqvarna motorzagen bekijken – of je nu op zoek bent naar een professionele benzine kettingzaag of een lichte, stille kettingzaag op batterijen. Je vindt er ook alle accessoires die je nodig hebt voor je Husqvarna kettingzaag. Van zaagbladen tot kettingolie en duurzame zaagkettingen, je vindt alles wat je nodig hebt om het werken met een zaagmachine nog efficiënter te maken.

Conclusie Husqvarna kettingzagen

Als je een ketting zaag voor de tuin wilt kopen, biedt Husqvarna een breed scala aan producten en een keuze aan elektrische of benzinemotorzagen. Als prestaties en mobiliteit belangrijk zijn, is een benzinemodel ideaal. Als mobiliteit niet zo belangrijk is en er is een stopcontact in de buurt, dan is de elektrische zaag een goede keuze. Als je daarentegen bomen wilt snoeien of terugsnoeien, kun je de hoge-drukknop gebruiken, omdat er geen risico is op van de grond te vallen, dus het werken met bomen heeft een positief effect op je eigen veiligheid.