Hoe werkt een bladblazer?

De beste bladblazers

Hoe werkt een bladblazer?

Een bladblazer is een zeer handig gereedschap voor iedereen die zijn tuin of gazon spik en span wilt hebben. Als je je aan het oriënteren bent op een verschillende bladblazers, zal je je misschien afvragen hoe zo’n bladblazer nu precies werkt en waar het allemaal voor wordt gebruikt. Wat is de technische werking van zo’n bladblazer? En wat voor soorten bladblazers zijn er, en hoe werken dezen? Er zitten namelijk verschillen in de werking van een benzinebladblazer, een accu bladblazer en een elektrische bladblazer. Hier leggen we het allemaal voor je uit.

Algemene technische feiten over de bladblazer

McCulloch GB322 bladblazerEen bladblazer is een tuingereedschap waarmee je bladeren en ander ongewenst vuil kunt wegblazen. De bladblazer produceert hiermee een sterke luchtstroom, die verschillende luchtsnelheden kan hebben afhankelijk van de bladblazer. Iedere blad blazer heeft een motor. Deze motor drijft de ventilator aan die de luchtstroom produceert. Deze luchtstroom wordt dan door een smalle uitgang naar buiten geperst. De capaciteit van een bladblazer is afhankelijk van deze luchtsnelheid die wordt uitgedrukt in km/u.

Bladblazer of bladzuiger?

Een standaard bladblazer heeft alleen de capaciteit om bladeren en vuil weg te blazen. Deze blad blazer werkt op de manier die we hierboven hebben uitgelegd. Dit is ideaal om snel bladeren bij elkaar te blazen. Naast de reguliere bladblazers zijn er ook bladzuigers. Deze zijn meestal ook voorzien van een versnipperaar. Het tuingereedschap versnippert en verkleint de bladeren en het vuil voordat het in de opvangzak terecht komt. Hierna kun je met al het gemak handmatig de opvangzak legen en de bladzuiger opnieuw gebruiken. Hierdoor hoef je niet handmatig aan de slag met het oprapen van de bladeren en het vuil, wat met een reguliere blazer wel het geval is.

Bladblazer met accu, benzine en met snoer

De verschillende soorten bladblazers kun je onderverdelen in 3 soorten. Namelijk de accubladblazer, de benzine bladblazer en de elektrische bladblazer met snoer. Elk type tuinmachine is geschikt voor een verschillende tuinier. Zo zijn de benzinebladblazers over het algemeen geschikt voor grotere tuinen en zwaardere werken, aangezien je in één keer een lange tijd kunt doorwerken. De accubladblazer is zeer geschikt voor diegenen die mobiel willen zijn en de hele tuin door moeten lopen. Met een accubladblazer ben je namelijk niet gebonden aan snoeren. Met een elektrische bladblazer kun je zo lang doorwerken als je maar wilt, want je bent niet gebonden aan een accu die je moet opladen of een benzinetank die je moet vullen. Wel moet je dan altijd netstroom hebben en ben je gebonden aan een snoer.

Conclusie werking bladblazer

Een bladblazer is een geweldige uitvinding die je kan helpen met het schoonhouden van je tuin en gazon. Technisch gezien is de tuinmachine niet al te ingewikkeld. Hij werkt met een simpele luchtstroom die kan oplopen tot snelheden hoger dan 300 km/u. Dit hangt helemaal af van het type bladblazer dat je koopt. Zo kun je een accu, elektrische of benzine bladblazer kopen. De benzinebladblazers bereiken meestal de hoogste snelheden. Ook bestaan er bladblazers met zuigfunctie, wat natuurlijk het allerhandigst is, want dan ben je met één apparaat voorzien.