Hoe je gemakkelijk van tuinafval af kunt komen met een hakselaar

Hoe je gemakkelijk van tuinafval af kunt komen met een hakselaar

Nu de herfst nadert, is het een goed moment om je tuin op te ruimen voor de winter. Of het nu de laatste schoonmaakbeurt van het seizoen is of een snelle schoonmaakbeurt, online is een breed scala aan tuingereedschap voor je beschikbaar. Als het gaat om het afvoeren van je tuinafval, kan het aanschaffen van een van een versnippermachine je helpen om tijd en geld te besparen!

Wolf Garten SDL 2800 EVO hakselaarAls het weekend aanbreekt, denk ik dat het eerlijk is om te zeggen dat het lossen van je tuinafval op de stortplaats een van de laatste plaatsen is waar je graag zou willen zijn. Als je naar de stortplaats rijdt, kost het je kostbare tijd, en meestal staat er ook nog een rij bij de ingang op je te wachten. Om je gevallen tuintakken af te voeren, kunnen je gevallen tuintakken ook te groot zijn om in je auto te passen, wat betekent dat je misschien zelfs meerdere ritten moet maken.

Door het kopen van een hakselaar hoef je geen gebruik te maken van deze oplossingen. Een hakselaar kan moeiteloos je tuinafval van een lelijke stapel stekken verminderen tot een kleinere, hanteerbare stapel die veel gemakkelijker kan worden verwijderd!

Mulch

Door het gebruik van een hakselaar hoef je misschien niet eens het afval weg te brengen. Het blijkt dat houtafval een fantastische, duurzame mulch is die je op je paden en in je borders kunt gebruiken. Houtsnippers geven je tuin niet alleen een nette uitstraling, maar is ook nuttig bij het vasthouden van vocht in de grond, het voorkomen van onkruidgroei en het beschermen van de wortels van planten in de winter!

Hoe een hakselaar gebruiken

Stap 1: Dikte

Mulch moet tussen de 5cm en 7,5cm dik zijn om het meest effectief te zijn. De dikte van je mulchlaag is van vitaal belang als je vocht wilt vasthouden en onkruidgroei wilt voorkomen. Maar vergeet niet dat het te dik maken van je mulchlaag kan leiden tot plantrot, ziekten, plagen en knaagdieren.

Stap 2: Perfecte plaatsing

Verleng je mulch tot voorbij de buitenste rand van de plaats waar je bladeren worden geplaatst. Als je moeite hebt om een vlakke laag voor je mulch te krijgen, graaf die hark dan uit de schuur en gebruik deze om je mulch gelijkmatig te verdelen. Zorg ervoor dat je je mulchlaag op vochtige grond legt, waarbij je het vervelende onkruid en de wortels van het onkruid verwijdert.

Stap 3: Water

Geef je mulch water nadat je het hebt aangebracht. Dit voorkomt dat droge mulch het vocht in de bodem kan absorberen.

Overzicht hakselaars

Hier geven we je een overzicht van ons assortiment hakselaars, die het vervelende werk in de tuin net dat beetje makkelijker zullen maken:

Elektrische tuin hakselaar

Voor licht tuinafval wordt met de multifunctionele elektrische hakselaar het meeste organische afval tot een mulch voor compostering verwerkt. Met een snijcapaciteit van 45 mm is deze tuinmachine perfect voor het versnipperen van tuinafval, takken of ander licht materiaal.

Draagbare hakselaar

De draagbare hakselaar is een sterke, compacte machine voor het effectief afvoeren van tuinafval zoals takken, struikgewas en snoeihout. Hij is ideaal voor takken tot 50 mm en wordt geleverd met een verwijderingszak voor eenvoudige afvalverwijdering.

Benzine hakselaars

Een krachtige benzine hakselaar is ideaal voor die grotere tuinwerkzaamheden en voert alle soorten groenafval af in één enkele trechter, waardoor het niet meer nodig is om hout en bladeren te scheiden. Het is in staat om hout en afvalmateriaal moeiteloos te versnipperen.