Het trimdraad van je trimmer vervangen in 4 stappen

Grastrimmer trimdraad

Trimdraad van je trimmer vervangen

Trimdraad vervangen - Black & Decker AFS-spoel 10 meter tapdraadWanneer je een grastrimmer gebruikt zal het onvermijdelijke een keer gaan plaatsvinden. De draadspoel raakt op en moet vervangen worden. Bij de meeste grastrimmers zal de draadspoel zich gedurende je gebruik automatisch verlengen. Dit gebeurt door met de trimkop op de grond te tikken. Doordat het draad zich regelmatig vernieuwd blijft het strak en zul je altijd verzekerd zijn van een strak resultaat met goed getrimd gras. Hier vind je een handig stappenplan hoe je in vier simpele stappen het trimdraad moet vervangen bij een gazontrimmer.

Trimdraad vervangen | Stap 1 | Verwijder de stekker uit het stopcontact

Voordat je begint is het belangrijk om de stekker uit het stopcontact te halen. Nadat je dit hebt gedaan verwijder je de spoelkap die ervoor zorgt dat de springveer op zijn plek blijft zitten.

Trimdraad vervangen | Stap 2 | Haal de lege spoel uit de spoelkap

Je kunt de lege spoel gemakkelijk uit de spoelkap halen. Wanneer je dit gedaan hebt kun je de nieuwe spoel erbij pakken. Je kunt deze gemakkelijk online bestellen. Kijk hierbij goed naar het juiste merk en het typenummer om ervan verzekerd te zijn dat je de juiste spoel koopt.

Trimdraad vervangen | Stap 3 | Plaats de nieuwe spoelkap

Waar moet je op letten op het moment dat je de nieuwe spoelkap gaat plaatsen? Zorg er voor dat beide draden in tegenovergestelde bovenste sleuven worden geplaatst. Steek vervolgens beide draden door de spoelgaten en trek ze hierna strak aan.

Trimdraad vervangen | Stap 4 | Monteer de spoelkap

De vierde en laatste stap is eenvoudig. Je monteert de spoelkap op de grastrimmer: als het goed is kun je deze zo weer in klikken. Daarna is het direct klaar en kun je meteen weer gebruik maken van de trimmer.

Het vervangen van de spoel

Wanneer de spoel opnieuw opraakt kun je hem weer eenvoudig op dezelfde manier vervangen. Hoe vaak je de draadspoel moet vervangen hangt af van de hoeveelheid waarop de tuinmachine gebruikt wordt. Hoe vaker je de grastrimmer gebruikt en hoe vaker je het draad vernieuwd, hoe sneller de spoel op zal raken. Het is daarom aan te raden om van te voren te controleren hoe scherp het draad nog is en of het nog in staat is om het gras goed te trimmen. Wanneer je dit niet checkt zul je het snel genoeg merken aan de kwaliteit van de trim.

De draadspoel vervangen bij een bosmaaier

Het kan ook voorkomen dat je een bosmaaier aanschaft die tegelijkertijd ook omgevormd kan worden tot een grastrimmer. Je kunt hierbij het maaimes vervangen voor een draadspoel om zo van beide opties gebruik te kunnen maken. Hierbij geldt ook dat de draadspoel eens in de zoveel tijd vernieuwd moet worden. Daarnaast is het ook belangrijk om deze draadspoel te vervangen wanneer dit nodig is: ook hierbij hangt het af van hoe vaak de bosmaaier wordt gebruikt. Online kun je terecht voor de verschillende draadspoelen van diverse merken en modellen. Dit staat in de meeste gevallen duidelijk uitgelegd zodat je niet de verkeerde koopt. Het aanschaffen van een nieuwe draadspoel kan dus bijna niet misgaan.