Heggenschaar kopen?

Op zoek naar de juiste heggenschaar? Hier vind je alle informatie over hoe je heggen en struiken mooi kunt bijhouden. Een goede heggenschaar kopen heeft echt even wat tijd en aandacht nodig, want niet iedere heg is hetzelfde. Maar ook de persoon die de snoeimachine gaat gebruiken moet een goed gevoel hebben bij de schaar. Vandaag de dag zijn heggenscharen optimaal aangesloten aan de wensen van de gebruiker. Om wegwijs te worden in de wereld van snoeischaren kun je deze website als steuntje in de rug gebruiken om de diverse snoeimachines te vergelijken. Hier hebben wij niet alleen een aantal goede tuinmachines van de beste en meest bekende merken voor jou geselecteerd, maar hier vind je ook waar je ze kunt kopen!

De beste heggenschaar merken

Wat zijn de betrouwbaarste en beste heggenscharen van dit moment?

Bosch heggenschaar

De beste Bosch heggenscharen

Makita heggenschaar

De beste Makita heggenscharen

Stiga heggenschaar

De beste Stiga heggenscharen

Black & Decker heggenschaar

De beste Black & Decker heggenscharen

Gardena heggenschaar

De beste Gardena heggenscharen

Powerplus heggenschaar

De beste Powerplus heggenscharen

Wolf Garten heggenscharen

De beste Wolf Garten heggenscharen

Metabo heggenschaar

De beste Metabo heggenscharen

Ryobi heggenschaar

De beste Ryobi heggenscharen

Dit kun je allemaal doen met een heggenschaar

Stiga SHP 60 benzine heggenschaar kopen? Wat is een heggenschaar? Een heggenschaar (ook wel snoeimachine of snoeischaar genoemd), is een tuingereedschap waarmee je de hagen en hoge struiken in de tuin mooi kunt snoeien. Je kunt de snoeimachine ook gebruiken om een model in de haag of struik te snoeien. Het kort snoeien van je hagen moet eens in de zoveel tijd goed gebeuren, zodat je er jarenlang plezier van kunt hebben. Met de juiste tuinmachine houd je je heg namelijk mooi in model. Een snoeischaar is niet geschikt voor het knippen van dikke takken, daar moet je een speciale takkenschaar voor gebruiken. Er zijn heel veel verschillende soorten heggenscharen beschikbaar, en hier vind je welke dat zijn.

Verschillen types heggenscharen: de aandrijving

Ga je een heg snoeien, dan heb je keuze uit meerdere types. De meeste heggenscharen zijn tegenwoordig elektrisch, maar er zijn ook nog handmatige varianten te verkrijgen. Het is vooral belangrijk dat je de schaar zelf makkelijk kunt gebruiken. Welke heggenscharen zijn er allemaal en welke snoeimachine kopen is verstandig? Het eerste verschil zit hem in de aandrijving. Hieronder vind je de verschillende types snoeimachines met een korte beschrijving:

  • Handheggenschaar – een handheggenschaar kan heel handig zijn, omdat je er snelle bewegingen mee kunt maken. Maar je hebt er ook veel kracht voor nodig. Ze zijn, in tegenstelling tot de elektrische modellen, volledig geluidloos.
  • Elektrische heggenschaar – een elektrische snoeimachine is met een snoer verbonden aan het stroom, zodat je onbeperkt kunt snoeien zolang je met stroom bent verbonden. Met een grote tuin kan het wel wat moeilijker worden om overal bij te kunnen met het snoer.
  • Accu heggenschaar – een heggenschaar met accu is een populaire keuze, onder andere vanwege de gebruiks- en milieuvriendelijkheid. De accu raakt na een paar uur wel leeg en het is dus aan te raden om een tweede accu aan te schaffen.
  • Benzine heggenschaar – de heggenschaar op benzine is een prijzige aankoop en wordt dan ook vooral gebruikt bij grote tuinen. Deze snoeischaren zijn zwaar en hebben ook wat meer onderhoud nodig dan de andere varianten.

De gemiddelde kosten van een heggenschaar

Deze diverse snoeimachines verschillen niet alleen in werking, maar ook in de prijs. Een goedkope heggenschaar is al te koop vanaf €25. De elektrische heggenschaar is wat duurder en hierbij kun je rekenen vanaf de €50 à €60. Een heggenschaar op accu kost gemiddeld rond de €100 en €150. Ook de schoeimachine op benzine is ongeveer deze prijs. Daarnaast is het goed mogelijk dat je ergens een goedkopere variant tegenkomt! Dit tuingereedschap is een goede investering wanneer je veel in de tuin bezig bent en deze zo goed mogelijk wilt onderhouden.

Hoe kies je de juiste snoeimachine voor je tuin?

Naast de aandrijving zijn er nog een aantal punten waar je op moet letten bij de aanschaf van de tuinmachine. Het mes is ook een van de belangrijke aandachtspunten, en hierbij kijk je naar een drietal onderdelen:

  • Lengte van het mes – heb je een kleine heg? Kies dan voor een snoeimachine met een wat korter mes. Voor een grotere heg kun je een lang mes juist goed gebruiken.
  • Type mes – er zijn zowel enkel- als dubbelzijdige messen. Een dubbelzijdig mes is handig, zodat je met heen- en teruggaande beweging de uitstekende takken makkelijk verwijdert.
  • Snijdikte – kijk naar de maximale snijdikte van het mes. Kun je er dikkere takken mee doorsnijden? De snijdikte is afhankelijk van de sterkte van de tuinmachine.

Een heggenschaar kopen: waar doe je dat?

Waar kun je terecht voor de aankoop van een goede snoeimachine? Je kunt deze online als bij tuincentra en grote bouwwinkels een heggenschaar kopen. Online vind je een ruim aanbod aan mogelijkheden en kun je direct een bestelling plaatsen. Ook grote webwinkels als Coolblue en Bol.com hebben een ruim aanbod aan heggenscharen. Fysieke winkels hebben tevens een groot voordeel: in de winkel kun je rekenen op persoonlijk advies over wat het best bij jouw heg past. Vooral in tuincentra zijn er medewerkers die veel verstand hebben en je alle voor- en nadelen van de verschillende modellen uitgebreid kunnen uitleggen. Wil je snel antwoord op meestgestelde vragen over heggenscharen? Kijk dan eens bij de heggenschaar FAQ pagina.

Verschillende merken online vergelijken

Er zijn heel wat merken waarvan je snoeimachines kunt kopen, maar wat zijn nu de absolute topmerken waarbij je altijd goed zit? Hieronder vind je een overzicht van topmerken met de beste heggenscharen in het assortiment:

Meer weten? Neem een kijkje op de merkenpagina’s voor informatie over de beste heggenscharen van ieder merk.

De beste heggenschaar kopen

Wat zijn op dit moment de beste heggenscharen die je kunt kopen? Van de belangrijkste categorie (aandrijving) hebben de we de beste modellen voor je op een rij gezet.

Elektrische heggenschaar (netstroom)

Bosch AH5 65-34 (€168,95) – deze elektrische snoeimachine heeft een zwaardlengte van 65 cm en is dus hiermee ideaal voor grote en hoge heggen. Daarnaast beschikt de AHS 65-34 over ergonomische grepen waardoor je hem goed vast kunt houden. Takken tot 34 cm kunnen gemakkelijk gesnoeid worden dankzij de zaagfunctie.

Accu heggenschaar

Black & Decker GTC1845L20-QW (€89,99) – deze betaalbare en lichtgewicht snoeischaar op accu heeft een 18 volt 2,0 Ah Li-Ion accu waarmee je gemiddelde heggen kunt snoeien. Dankzij handige extra’s als de messenrem en het feit dat hij enkel met twee handen te starten is, maken deze tuinmachine veilig voor gebruik.

Benzine heggenschaar

Stiga SHP 60 (€189,00) – deze benzine heggenschaar is met 5,5kg wat aan de zware kant, maar daar tegenover stelt de SHP 60 veel pluspunten. Iedere hoek wordt goed gesnoeid vanwege het draaibare handvat, en ook grote heggen zijn geen probleem dankzij de zwaardlengte van 61 cm.