Wat zijn de voordelen van een handgrasmaaier?

De beste handgrasmaaiers

Wat zijn de voordelen van een handgrasmaaier?

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe grasmaaier, zul je waarschijnlijk overweldigd worden door het grote aanbod dat op de markt te vinden is. Bij diverse webshops en fysieke winkels zijn er vele soorten grasmaaier te koop, waardoor het uitzoeken van een geschikte grasmaaier nog een hele klus is. Het is hierbij van belang om te kijken naar jouw gazon en de behoeften hiervan qua onderhoud. Je kunt immers wel de meest geavanceerde grasmaaier kopen, maar als je een klein gazon hebt is dit een vrij overbodige aankoop. Eén van de meest simpele doch effectieve soorten grasmaaier die je kunt aanschaffen zijn de handgrasmaaiers. Wat zijn precies de voordelen van dergelijke soorten grasmaaiers?

Handgrasmaaiers zijn erg gebruiksvriendelijk

Handgrasmaaier voordelen - Stiga SCM 440 FSEr is geen simpelere soort grasmaaier op de markt te vinden dan handgrasmaaiers. Dit type grasmaaier wordt immers handmatig aangedreven, wat inhoudt dat jijzelf de aandrijving vormt van de maaier. Je grijpt met je handen het apparaten vast bij de handvatten, waarna je deze vooruit duwt. Door deze voortgaande beweging beginnen de messen binnen het blad te roteren, waarna zij gaandeweg het gras maaien. Jij bepaalt dus waar je naartoe gaat, en veelal zijn loopmaaiers licht en wendbaar genoeg dat het bepalen van de richting een fluitje van een cent is. De drempel qua gebruik is dus erg laag, iedereen kan zijn gazon maaien aan de hand van een handgrasmaaier.

Vele soorten op de markt

Of je nu een klein of middelgroot gazon hebt, voor iedereen is er een geschikte handgrasmaaier te vinden. Vele merken hebben meerdere soorten handmaaiers in het assortiment, elke met hun eigen kwaliteiten en eigenschappen. Denk aan gerenommeerde merken zoals Bosch, Wolf Garten, Gardena, Fiskars, Stiga, Skil en vele anderen. Je zult dus altijd de beste handgrasmaaier kunnen vinden die het beste aansluit op al jouw wensen en behoeften.

Stil en milieuvriendelijk

Door de opzet van handgrasmaaiers, welke handmatig aangedreven worden, is deze soort grasmaaiers van nature erg stil. In tegenstelling tot motorgrasmaaiers, met hun kenmerkende ronkende motoren, zullen handgrasmaaiers nooit voor overlast in de buurt zorgen. Daarnaast zijn hand grasmaaiers, door het gebrek aan benzine slurpende motoren welke vele uitlaatgassen uitstoten en energie vretende accu’s (zoals bij accu grasmaaiers), de meest milieuvriendelijke en groene optie op de markt. Geen gedoe met kabels, want jij stuwt zelf de maaier voort. Als je dus houdt van grasmaaiers die weinig decibels produceren en die daarnaast ook nog eens beter zijn voor het milieu in vergelijking met alternatieven, is een handmaaier iets voor jou!