Handgrasmaaier kopen?

Handgrasmaaier kopen?

Alhoewel er vele soorten grasmaaiers verkrijgbaar zijn, is er maar één soort grasmaaier die je dat ouderwets fijne gevoel van gras maaien geeft: de handgrasmaaier. Maar ook al voelt deze grasmaaier waarschijnlijk het meest vertrouwd voor velen, er zijn nog veel meer redenen op te noemen waarom de handgrasmaaier de ideale keuze is voor menig huishouden. Een handgrasmaaier kopen is voor velen een prima keuze. Hieronder wordt dieper ingegaan op de voor- en nadelen van de handgrasmaaier, voor welke tuinen deze geschikt is en tevens worden een aantal van de bekendste merken op het gebied van handgrasmaaiers benoemd. Zo kun je de voor jou beste handgrasmaaier kopen.

De beste handgrasmaaier merken

Wat zijn de betrouwbaarste en beste handgrasmaaiers van dit moment?

Gardena handgrasmaaier

De beste Gardena grasmaaiers

Bosch handgrasmaaier

De beste Bosch grasmaaiers

Wolf Garten handgrasmaaier

De beste Wolf Garten grasmaaiers

Fiskars handgrasmaaier

De beste Fiskars grasmaaiers

Stiga handgrasmaaier

De beste Stiga grasmaaiers

Einhell handgrasmaaier

De beste Einhell grasmaaiers

Wat is een handgrasmaaier precies?

Stiga SCM 240 R handgrasmaaier kopen?Laten we beginnen met het geven van de definitie van de handgrasmaaier, want het is een term die niet door iedereen gehanteerd wordt. Velen zullen naar het gereedschap refereren als ‘een grasmaaier’, want voor velen is dit type grasmaaier nog steeds de standaard. De handgrasmaaier wordt aangedreven door een persoon zelf, door middel van je eigen handen stuw je de grasmaaier voort. Door de grasmaaier vooruit te duwen, komen de messenbladen binnen de grasmaaier in beweging. Doordat deze op een flinke snelheid roteren, wordt het gras tegelijkertijd gemaaid. De persoon die de arbeid levert, drijft dus deze soort grasmaaier aan. Er komt dus geen motor aan te pas, en tevens is er geen sprake van voeding middels stroom. Daarbij is het dus een basic grasmaaier aandrijving. Houd je niet van snoeren of motoren? dan kun je het beste een handgrasmaaier kopen.

Voor welke tuinen zijn handgrasmaaiers geschikt?

Wil je weten welke grasmaaier je in moet zetten? Omdat een kooimesmaaier door een persoon zelf aangedreven wordt, is deze soort maaier behoorlijk intensief voor degene die het apparaat aanstuurt. Veelal is het dan ook eenvoudiger om te kiezen voor een aangestuurde maaier, zij het op stroom of aan de hand van een motor, bij het maaien van een grote tuin. Hierdoor zal de arbeidsintensiteit flink naar beneden gaan. Als je echter graag buiten bezig bent en van klusjes houdt die je in beweging houden, is het natuurlijk altijd een optie om jouw grote tuin op deze manier te maaien. Maar normaliter wordt dit soort grasmaaier vooral aangeraden voor de tuinen met een wat kleinere dan wel gemiddelde oppervlakte.

Voordelen van handgrasmaaiers

Het is niet zonder reden dat de redelijk goedkope handgrasmaaier de standaard is gebleven als het gaat om het maaien van het gras. Ten eerste is het gebruik hiervan simpel, iedereen kan aan de hand van dit gereedschap het klusje klaren. Daarnaast is het effectief, want door de stuwing door middel van je eigen handen breng je de messenbladen op snelheid waardoor deze het gras kunnen maaien. En omdat je zelf de controle hebt over het apparaat, kun je gemakkelijk de richting bepalen waar je naar toe gaat. Handgrasmaaiers zijn te omschrijven als wendbaar. Zo wordt de tuin evenwichtig gemaaid, maar je weet daarnaast zeker dat het gras ook daadwerkelijk kort gemaaid wordt.

Ook als je de eigenschappen van de kooimaaier afzet tegen die van andere soorten grasmaaiers (elektrische of benzine grasmaaiers), zijn er voordelen te ontdekken. Zo heb je bij een handgrasmaaier niet te maken met bedrading of een accu die voldoende opgeladen dient te zijn voor gebruik. In tegenstelling tot de benzine grasmaaier is de een gewone of accu grasmaaier milieuvriendelijk en dien je geen brandstof aan te schaffen, welke vaak ook nog eens prijzig is. Ten slotte wordt vaak als nadeel benoemd dat handgrasmaaiers arbeidsintensief zijn, wat niet te ontkennen valt. Maar je kunt het ook zo zien: bewegen is gezond, en de handgrasmaaier houd je absoluut in beweging. Als je dus van lekker buiten bezig zijn houdt, is de handgrasmaaier een ideale keuze voor jou.

De nadelen van handgrasmaaiers

Het meest genoemde nadeel van een handgrasmaaier is de arbeidsintensiviteit van het apparaat. Alhoewel velen het fijn vinden dat ze een klusje kunnen klaren terwijl ze daarbij toch nog wat extra beweging krijgen, geldt dit lang niet voor iedereen. Zeker wanneer je beschikt over een tuin met een grote oppervlakte, is het maaien van het gras aan de hand van een handgrasmaaier een taaie klus die voor sommigen een brug te ver is. Daarom is dit type grasmaaier vooral geschikt voor de wat kleinere tot gemiddelde gazons. Grotere gazons kun je bijvoorbeeld prima laten maaien door een robot grasmaaier.

Handgrasmaaier kopen? | De bekendste merken

Wanneer je besluit om je eigen handgrasmaaier aan te schaffen (of je oude maaier te vervangen), heb je de keuze uit vele merken. Deze merken en modellen handgrasmaaiers vergelijken loont zeker! Voor antwoord op veelgestelde vragen kun je een kijkje nemen bij de handgrasmaaier FAQ. Hieronder is een selectie gemaakt van de bekendste merken op het gebied van handgrasmaaiers.

Gardena

Zeg je tuingereedschap, dan zeg je Gardena. Al jarenlang is dit merk toonaangevend op het gebied van tuinieren, dus handgrasmaaiers zullen dan ook zeker niet ontbreken in het assortiment van Gardena. Een aantal voorbeelden van de handgrasmaaiers die Gardena in de aanbieding heeft:

  • Gardena Classic 400: zet de standaard op het gebied van kooimesmaaiers. Een betaalbare variant die desalniettemin beschikt over uitstekende eigenschappen. Geluidloos, draadloos, wendbaar en dankzij de scherpe messenbladen zal je altijd een mooi eindresultaat krijgen.
  • Gardena Comfort 400 C: geschikt voor zowel kleinere als iets grotere gazons. Deze stille maaier is wendbaar, eenvoudig te dragen en dankzij de inklapbare duwboom compact op te ruimen. Het eindresultaat zal uiterst strak zijn.
  • Gardena 330: een wat goedkopere variant, dankzij de wat kleinere breedte en de algehele compactheid. Vooral geschikt voor de wat kleinere gazons.

Bosch

Bosch ken je waarschijnlijk van diverse soorten technologie, van onderdelen voor de auto tot aan huishoudelijke apparaten. Ook handgrasmaaiers zijn terug te vinden in het assortiment van dit bedrijf. Hieronder een greep uit het assortiment:

  • Bosch AHM 38: vele voordelen zitten verbonden aan het gebruik van deze maaier. Perfect voor de wat kleinere gazons dankzij de wendbarheid en de compactheid, beschikt deze grasmaaier tevens over een opvangbak met een inhoud van 25 liter. Dit zal een hoop opruimwerk schelen. Daarnaast is de maaihoogte eenvoudig instelbaar, voor een consistent resultaat.
  • Bosch AHM 30: een wat goedkopere variant, voor de kleine gazons met een oppervlakte van maximum 50 vierkante meter.

Wolf Garten

Al jarenlang is Wolf Garten een geliefd merk op het gebied van tuingereedschappen en –machines. Handgrasmaaiers mogen dan ook niet ontbreken in hun aanbod:

  • Wolf Garten TT 380 DL: klein, compact, voorzien van een duwboom met soft grip. De grasopvangzak is optioneel.
  • Wolf Garten TT 300 S: de kleinste variant, tevens goedkoop. Als je op zoek bent naar een grasmaaier voor de beste prijs die desalniettemin het werk doet.

Maaiaccessoires kopen?