Grastrimmer kopen?

Om je tuin zo goed mogelijk te onderhouden, kunnen zowel een bosmaaier als een grastrimmer een welkome aanvulling zijn. Met deze krachtige tuingereedschappen ligt je tuin er altijd strak bij, óók de minder goed bereikbare plekken. Het aanbod van zowel bosmaaiers als grastrimmers is erg groot en daarom kan een grastrimmer kopen een lastige klus zijn.  Omdat je hierbij wel wat hulp kunt gebruiken kun je deze website zien als leidraad voor het uitkiezen van een nieuwe bosmaaier of trimmer. Hier vind je informatie over beide producten, wat de overeenkomsten en verschillen zijn, bij welke merken je terecht kunt en meer!

De beste grastrimmer merken

Wat zijn de betrouwbaarste en beste grastrimmers van dit moment?

Black & Decker grastrimmer

De beste Black & Decker grastrimmers

Gardena grastrimmer

De beste Gardena grastrimmers

Wolf Garten grastrimmer

De beste Wolf Garten grastrimmers

Powerplus grastrimmer

De beste Powerplus grastrimmers

MTD grastrimmer

De beste MTD grastrimmers

Makita grastrimmer

De beste Makita grastrimmers

McCulloch grastrimmer

De beste McCulloch grastrimmers

Bosch grastrimmer

De beste Bosch grastrimmers

Stiga grastrimmer

De beste Stiga grastrimmers

Einhell grastrimmer

De beste Einhell grastrimmers

Wat is een bosmaaier?

De bosmaaier is een draagbaar tuingereedschap dat je voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Je kunt een bosmaaier zien als een extra zware uitvoering van een grastrimmer: het gewicht van de bosmaaier wordt door middel van een ophangvoorziening verdeeld over het lichaam. Met de bosmaaier kun je het gras maaien in de tuin of een ruig terrein met hoog gras of wildgroei zoals struiken. Ook dik onkruid en riet kun je eenvoudig bijwerken met behulp van de bosmaaier. Daarnaast werk je met draad of mes: deze twee manieren van trimmen maken het mogelijk om zowel gras als struiken en bosjes te snoeien.

Wat is een grastrimmer?

De grastrimmer of kantenmaaier is een handig apparaat dat je gebruikt om moeilijk bereikbare plekken in de tuin goed bij te kunnen houden. Je kunt hierbij denken aan gras bij een sloot of vijver in de achtertuin, bij randen, muren of andere obstakels. Wil je een grastrimmer kopen, dan kun je kiezen uit een variant met mes of met draad: dit zijn twee manieren van trimmen die beide zeer effectief zijn. Met een grasmaaier ben je dus verzekerd van een strak gazon dat er overal even mooi bij ligt. Let ook op de maaicirkel van de trimmer: hoe groter die is, hoe sneller je klaar bent met trimmen.

Wat ga je trimmen?

Het is dus van te voren vooral belangrijk om te kijken wat je precies wilt gaan trimmen. Heb je veel wildgroei met hoog gras en struiken waar je vanaf wilt? Dan is een bosmaaier wat je nodig hebt om weer orde op zaken te stellen in de tuin. Heb je moeilijk bereikbare plekken in de tuin waar je met een gewone grasmaaier niet bij kunt? Dan is een grastrimmer kopen de juiste keus. Wanneer je alleen last hebt van hoog gras, dan kun je ook gewoon een gazontrimmer gebruiken, maar kies dan wel voor een variant met mes in plaats van draad. Zorg er altijd voor dat je veilig werkt en kies altijd de juiste accessoires.

De verschillende aandrijvingen

Wolf Garten GT 840 grastrimmer kopen?Zowel bij de bosmaaier als de gazontrimmer kun je kiezen uit verschillende aandrijvingen, die allemaal hun voor- en nadelen hebben. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen voor accu, elektrisch en benzine. Hier vind je de voor- en nadelen van elke aandrijving.

  • Accu – door te werken met een bosmaaier of grastrimmer op accu heb je geen last van kabels en werk je milieubewust. Het nadeel van een accu is dat deze regelmatig opgeladen moet worden, en dit kost tijd.
  • Elektrisch – als je kiest voor een elektrische bosmaaier of trimmer ben je milieuvriendelijk bezig en zit je nooit verlegen om benzine en hoef je geen accu op te laden. Het nadeel is wel dat je altijd afhankelijk bent van een stopcontact.
  • Benzine – een bosmaaier of grastrimmer op benzine is extra krachtig, maakt geen gebruik van kabels en hoeft ook niet opgeladen te worden. Toch is de aanschaf van benzine constant en dit brengt extra kosten in rekening. Ook is het gebruik van benzine slecht voor het milieu en heeft de tuinmachine iets meer onderhoud nodig.

Het vermogen van bosmaaiers en grastrimmers

Je wilt vanzelfsprekend tuingereedschap dat goed werkt en het vermogen van de bosmaaier of gazontrimmer speelt hier een belangrijke rol bij. Het vermogen is sterk afhankelijk van de aandrijving en het is ook terug te zien in de prijs: hoe groter het vermogen, hoe hoger de prijs. Vaak heeft tuingereedschap dat werkt op benzine het grootste vermogen: het apparaat werkt extra krachtig en dus snel. Daarna volgt de elektrische variant en als laatst volgt de bosmaaier of grastrimmer op accu. Het vermogen van elektrische trimmers wordt uitgedrukt in watt en het vermogen van accu trimmers in volt.

Grastrimmer kopen? | De kosten van trimmers

Hoeveel betaal je voor een bosmaaier of kantenmaaier en welke aspecten spelen een rol bij de bepaling van de prijs? De aandrijving bepaalt, zoals eerder gezegd, een groot deel van de prijs. Hoe groter het vermogen, hoe hoger de prijs. Een benzine bosmaaier of grastrimmer kopen is dus meestal wel duurder dan een elektrische grastrimmer of een bosmaaier op accu. Een andere factor die meespeelt is het merk: voor het ene merk betaal je meer dan voor het andere merk. De gemiddelde prijs van een bosmaaier ligt tussen de €120 en €399 en de prijs van een gazontrimmer tussen de €35 en €285.

Deze merken kun je online vergelijken

Er zijn heel wat merken waar je een bosmaaier en kantenmaaier van kunt bestellen, en het is dan soms ook moeilijk om een goede keuze te maken. Ieder merk heeft zijn eigen plus- en minpunten en op basis daarvan kun je bepalen wat jou het beste ligt. Er zijn een aantal topmerken die je op deze website kunt vinden en waarbij je verzekerd kunt zijn van een goed product:

Op deze website kun je de beste grastrimmers van ieder merk bekijken en met elkaar vergelijken zodat je de beste keuze maakt. Bezoek de merken pagina’s en kies de beste bosmaaier of gazontrimmer uit voor jouw gazon.

Grastrimmer kopen | Altijd de juiste keuze maken

Op deze website kun je terecht voor al je informatie over bosmaaiers en grastrimmers: je leest alles over de werking van dit gereedschap, wat de best verkochte modellen zijn, maar ook waar je terecht kunt voor de goedkoopste grastrimmers en goedkoopste bosmaaiers. Daarnaast kun je voor al je vragen over bosmaaiers en grastrimmers terecht bij de FAQ. Door de verschillende bosmaaiers en gazontrimmers op deze site met elkaar te vergelijken maak je zeker de juiste keuze en kun je met een gerust hart een nieuwe bosmaaier of grastrimmer kopen,