Goedkope verticuteermachine Top 5

Goedkope verticuteermachines

Goedkope verticuteermachine Top 5

Wil je een mooi gazon, maar wil je hier niet de hoofdprijs voor betalen? Kies dan voor een goedkopere tuinmachine. Duurdere modellen kosten rond de €200, maar er zijn ook minder dure verticuteermachines. Hier vind je een overzicht van de 5 goedkoopste verticuteermachines. Met een goede verticuteermachine kun je mos en onkruid uit je gazon halen en ervoor zorgen dat je gazon er weer strak en mooi bijligt. Wanneer je een goedkope verticulator koopt is het wel belangrijk om goed te kijken naar de specificaties.

Het verschil tussen een dure en goedkope verticuteermachine

In de meeste gevallen gaat het bij de goedkopere verticuteermachines om een machine welke geschikt is voor een gazon tot 50 m2. De modellen die wel geschikt zijn voor grotere oppervlaktes schieten dan ook in prijs omhoog. Daarnaast speelt ook het materiaal van de machine een rol. Kunststof is over het algemeen goedkoper dan een metalen variant. Desalniettemin zijn er verticuteermachines verkrijgbaar die goed betaalbaar zijn en wel voorzien zijn van handige extra’s. Het is dus heel goed mogelijk om een goed model te kiezen uit de Top 5 goedkoopste verticuteermachines van dit moment.

Waarom een verticuteermachine handig is

Wat is het nut van een verticuteermachine? In de eerste plaats zorg je er met dit tuingereedschap voor dat mos, onkruid en dood gras geen kans maken om zich te verspreiden over je gazon. Met de het toestel zorg je er daarnaast ook voor dat de bodem goed kan beluchten. Op deze manier komt er voldoende vocht en lucht op het gazon, zodat het gras optimaal kan groeien, met een strak gazon als resultaat.

Dit zijn de goedkoopste verticuteermachines

Wil je een betaalbare verticuteermachine aanschaffen? Hier vind je de Top 5 van goedkoopste verticuteermachines, met als nummer 1 de goedkoopste, gevolgd door de modellen die daarna de laagste prijs hebben. Zo kun je direct zien wat er voor jouw budget mogelijk is en of er een goede verticulator voor jouw gazon bij zit. Ook vind je hier informatie en de overige technische specificaties van ieder model.

1: Powerplus POWXG7513: €89,99

De goedkoopste verticuteermachine is die van Powerplus, de Powerplus POWXG7513. Voor een bedrag van €89,99 krijg je een zeer degelijke machine die van de meeste gemakken is voorzien. Met een vermogen van 1400 watt doet dit model zeker niet onder voor vele andere modellen die een hogere prijs hebben. De Powerplus POWXG7513 heeft drie standen waar je uit kunt kiezen: min 10, min 5 en min 0,5 centimeter. Door dit van te voren in te stellen kun je tot een diepte van 10 cm de wortels van onkruid en mos doorsnijden met de scherpe messen.

Meer informatie over de Powerplus POWXG7513

Goedkope verticuteermachine - Powerplus POWXG7513Daarnaast beschikt de Powerplus POWXG7513 verticulator ook over een aantal naalden. Deze naalden zorgen ervoor dat je het gazon kunt beluchten: hierdoor krijgt het gras voldoende lucht en licht, maar kan er ook optimaal water worden opgenomen. Het gazon ligt er hierdoor altijd schitterend bij. Voor zowel het verwijderen van mos, onkruid en gras en het beluchten van je gazon is de Powerplus POWXG7513 een zeer goede keus. Het maaidek is van kunststof, dit is wat minder weerbaar dan een metalen variant. De overige specificaties:

 • Aandrijving: elektrisch
 • Inhoud opvangzak: 40 liter
 • Maaibreedte: 32 cm
 • Geschikt voor een gazonoppervlak tot 50 m2

2: Wolf Garten Select VS 302 E: €103,99

Voor een strak gazon kun je de hulp van een goede verticuteermachine goed gebruiken. Met de Wolf Garten Select VS 302 E haal je een sterke, slimme en goedkope verticuteermachine in huis die je gazon altijd strak houdt. Door deze machine twee keer per jaar te gebruiken behaal je al uitstekende resultaten. En voor het bedrag van €103,99 kun je voordelig je gazon strak en gezond houden. De Wolf Garten Select VS 302 E heeft een vermogen van 1200 watt en is in te stellen in 5 verschillende standen, zodat je ook grotere en diepere wortels kunt doorsnijden.

Meer informatie over de Wolf Garten Select VS 302 E

Wolf Garten Select V 302 E verticuteermachineVerder krijg je er nog een aantal voordelen bij met aanschaf van de Wolf Garten Select VS 302 E. Zo is de tuinmachine van zichzelf al compact maar kun je hem gemakkelijk inklappen na gebruik. Dit scheelt heel wat ruimte in de garage of schuur en dus kun je de Wolf Garten Select VS 302 E er prima bij hebben. Verder beschikt de Wolf Garten Select VS 302 E over maar liefst 10 dubbelmessen die iedere wortel doorsnijden. De Wolf Garten Select VS 302 E verticulator heeft ook een opvangzak voor het afval. Deze is met een inhoud van 35 liter iets aan de kleine kant. De overige specificaties:

 • Aandrijving: elektrisch
 • Inhoud opvangzak: 35 liter
 • Maaibreedte: 30 cm
 • Geschikt voor een gazonoppervlak tot 50 m2

Wolf Garten Select VS 302 E

3: Makita UV3200: €113,99

Zo min mogelijk werk verrichten, dat is het doel met de Makita UV3200, een van de betere en een van de best betaalbare verticuteermachines van dit moment. Het merk Makita is een grote naam op het gebied van gereedschap, en ook met tuingereedschap heeft het merk grote bekendheid verworven. Met de Makita UV3200 ben je verzekerd van een krachtige verticuteermachine met een vermogen van 1300 watt. Dit model is uitgerust met allerlei handige extra’s. Het belangrijkste is echter dat de Makita UV3200 doet waarvoor je hem aanschaft: deze machine zorgt ervoor dat je gazon er weer strak bij ligt.

Meer informatie over de Makita UV3200

Makita UV3200 verticuteermachineDeze goedkope verticuteermachine beschikt over scherpe messen die kunnen worden ingesteld in vier verschillende standen. Hiermee kun je ook wortels die wat dieper liggen gemakkelijk doorsnijden. Deze instelling werkt erg gemakkelijk via de centrale hoogteverstelling. Daarnaast heeft de Makita UV3200 een inklapbare duwboom waarmee je hem kleiner kunt maken en dus ook gemakkelijker op kunt bergen. De dubbele veiligheidsschakelaar zorgt ervoor dat de machine niet ineens opstart. Je werkt dus veilig en snel met de Makita UV3200. De overige specificaties:

 • Aandrijving: elektrisch
 • Inhoud opvangzak: 30 liter
 • Maaibreedte: 32 cm
 • Geschikt voor een gazonoppervlak tot 50 m2

4: Stiga SV 213 E: €129,-

De Stiga SV 213 E is iets duurder dan de vorige drie modellen, maar daar krijg je ook weer veel voor terug. Om te beginnen kun je de Stiga SV 213 E, dat een vermogen heeft van 1300 watt, ook gebruiken wanneer je gazon een stuk groter is dan 50m2. Dit is een groot voordeel voor consumenten die een grote tuin hebben. De Stiga SV 213 E is een welkome hulp die ervoor zorgt dat ook een groot gazon binnen korte tijd weer helemaal strak is. Deze verticuteer machine heeft 16 messen die kunnen worden ingesteld op twee dieptes. Zo zorg je ervoor dat ook dieper liggende wortels geen partij zijn voor deze goedkope verticulator.

Meer informatie over de Stiga SV 213 E

Stiga SV 213 E verticuteermachineVerder kun je naast het verwijderen van mos en vilt de bodem van je gazon ook goed beluchten. Vocht en voeding worden op deze manier beter opgenomen in de bodem en daardoor zal het gras nog beter kunnen groeien. Een andere handige bijkomstigheid is de afvalzak. Deze vangt al het afval op tijdens het verticuteren, en dus hoef je achteraf niet met de hark aan de slag te gaan. Je bent van alle gemakken voorzien met de Stiga SV 213 E. De overige specificaties:

 • Aandrijving: elektrisch
 • Inhoud opvangzak: 40 liter
 • Maaibreedte: 28 cm
 • Geschikt voor een gazonoppervlak van 50 tot 200 m2

5: Einhell GE-SA 1435 E: €134,99

Het is een van de beste, maar tegelijkertijd ook een van de best betaalbare verticuteermachines: de Einhell GE-SA 1435 E. Deze goedkope verticuteermachine staat op nummer vier van de Top 5 beste verticuteermachines en is daarnaast ook een van de 5 meest betaalbare modellen. Dit is dus een zeer goede koop, omdat je niet alleen geld bespaart, maar daarnaast ook een zeer geschikte tuinmachine aanschaft. Met de Einhell GE-SA 1435 E kun je onkruid en mos vaarwel zeggen en altijd genieten van een strak en mooi gazon. Deze machine bestaat uit 20 messen die in drie verschillende dieptes kunnen snijden in de wortels van het onkruid.

Meer informatie over de Einhell GE-SA 1435 E

Einhell GE-SA 1435 E verticuteermachineOok zit er een opvangzak aan de Einhell GE-SA 1435 E, zodat hier alle afval in wordt opgevangen. Je hoeft daarna dus niet zelf met de hark alle dode punten te verwijderen. Verder wordt er een beluchtingsrol meegeleverd die ervoor zorgt dat de bodem van je gazon optimaal lucht, vocht en voedingsstoffen op kan nemen. Zo groeit het gras goed en krijg je een mooi evenwichtig gazon. De Einhell GE-SA 1435 E verticulator heeft een vermogen van 1400 watt en heeft mede daardoor een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. De overige specificaties:

 • Aandrijving: elektrisch
 • Inhoud opvangzak: 28 liter
 • Maaibreedte: 35 cm
 • Geschikt voor een gazonoppervlak van 50 tot 200 m2

Einhell GE-SA 1435 Es

De perfecte verticuteermachine aanschaffen

Je kunt dus ook geld besparen en toch een goede verticuteermachine kopen. Kijk van te voren goed naar het oppervlakte van je gazon, zodat je een machine kunt aanschaffen die hierop ingesteld is. Wil je alleen de beste verticuteermachine of ga je voor een goedkoper model? Daarnaast kun je ook nog kijken naar het vermogen en de extra functies bij een verticulator, zoals de aanwezigheid van een opvangbak of de mogelijkheid om de bodem van je gazon te beluchten.