Goedkope tuinfrees Top 5

Goedkope tuinfrees Top 5

Het schoffelen van de tuin, het planten van bloemen- en groentebedden of het vernieuwen van het gazon – dit alles kan met een goede tuinfrees (ook wel frees of grondschoffel genoemd). Om het juiste tuigereedschap voor je doel te vinden, moet je echter op een paar punten letten. Moet de grondschoffel worden gebruikt voor een steenachtige bodem? Is het losse grond of stevige leemgrond? En hoe vaak wilt je de motorhak gebruiken? Bekijk de vergelijkingstabel en de verschillende testrapporten voor de afzonderlijke producten.

Goedkoopste tuinfreesmachine: Met benzine of batterij?

Als de tuin freesmachine op een akker of weiland wordt gebruikt, is er in veel gevallen geen stroomvoorziening in de buurt. Voor werkzaamheden die ver weg plaatsvinden, moet daarom een model met een benzinemotor worden aangeschaft. Tuingebieden bij het huis kunnen goed worden bewerkt met elektrische freesmachines. Er zijn ook verschillende modellen met oplaadbare batterijen, dus wil je volledige bewegingsvrijheid dan is een accu of benzine aangedreven model waarschijnlijk de beste cultivator voor jou.

Werkbreedte

De werkbreedte is ook bepalend. Cultivators met een breedte tot 30 cm zijn geschikt voor kleine oppervlakken. Voor grotere oppervlakken moet de werkbreedte minstens 50 cm bedragen. Bovendien zijn freesmachines beter geschikt om grote oppervlakken te draaien dan in een kleine tuin.

Hakmessen en tuinfreesmachines

Hoe goed de helmstok de grond kan opgraven en losmaken hangt ook af van de hakmessen. Hoe meer hakmessen er zijn, hoe beter de helmstok de grond kan losmaken. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de hakselschijven kunnen worden vervangen. Wij wensen je veel succes bij de keuze van een goedkope tuinfrees!

1. Einhell GC-RT 7530

Goedkope tuinfrees - Einhell GC-RT 7530De Einhell GC-RT 7530 elektrische cultivator is ideaal als krachtig en handig hulpmiddel voor het losmaken van de grond. Dankzij het lage gewicht en de ergonomisch opvouwbare geleiderail is hij bijzonder eenvoudig en comfortabel in het gebruik.

 • Elektrische bodemhak voor het losmaken van de bodem
 • 2-puntsveiligheidsschakelaar voor een veilige toepassing
 • Opvouwbaar stuur voor gemakkelijk hanteren en ruimtebesparend opbergen
 • Snel werken en weinig slijtage dankzij het robuuste hakmes
 • Kabelrekontlasting voorkomt beschadiging van de toevoerleiding

Veilig en effectief gebruik

De Einhell elektrische cultivator wordt aangedreven door een krachtige 750W motor en werkt snel en effectief met de robuuste hakmessen en lage slijtage. Het apparaat is uitgerust met een trekontlasting voor de kabel om te voorkomen dat de voedingskabel te snel versleten en beschadigd raakt. Dankzij de 2-punts veiligheidsschakelaar worden de haakmessen uitgeschakeld zodra ze worden losgelaten.

2. Einhell GE-CR 30 Li BL Solo

De Einhell GE-CR 30 Li – Solo oplaadbare accugrondfrees is een handig hulpmiddel voor het losmaken van de grond op kleine en middelgrote tuingebieden. Als lid van de Power X-Change familie wordt hij gevoed door twee 18 volt batterijen. Vier robuuste hakmessen maken een werkbreedte van 300 mm en een werkdiepte tot 200 mm mogelijk. Een ergonomisch, inklapbaar stuur zorgt voor een aangename werkomgeving. Aan de andere kant heeft de tuinfrees in hoogte verstelbare transportwielen. De tweepuntsveiligheidsschakelaar zorgt voor extra veiligheid. Levering zonder batterijen en laders. Deze zijn afzonderlijk verkrijgbaar.

Het chassis

Het chassis is ook robuust en stabiel. Dit gaat erg lang mee en zal de koper in ieder geval niet teleurstellen. De koper van deze goedkope tuinfrees zal alles goed doen met deze schoffel en kan zich daarom binnenkort verheugen op een zeer stabiele tuinmachine. De schoffel loopt betrouwbaar en gaat lang mee. Dit alles kan belangrijk zijn voor de koper en dat zal het ook zijn.

Conclusie

Einhell GE-CR 30 accu grondfreesAls je elektronische hulp nodig hebt in de tuin en je je rug wilt sparen, dan kun je deze cultivator onmiddellijk kopen. De tuinfrees is geweldig en ziet er niet alleen goed uit. Met een freesmachine kan de grond veel sneller verwerkt worden en dus ook bevrijd worden van onkruid. Zo is de tuin voorbereid op toekomstige veldgewassen. De goedkope tuinfrees is zeer goed en stabiel.

Ook het chassis van de Einhell GE-CR 30 Li – Solo is zeer goed. Het apparaat is niet alleen erg goedkoop, maar zal ook helpen in de tuin. Daarom kan een duidelijk aankoopadvies worden uitgesproken, waar zeker geen enkele koper spijt van heeft. Specificaties:

 • Lid van de Power X-Change familie, 2x18V batterij vereist.
 • 2-punts veiligheidsschakelaar
 • Ergonomische, inklapbare geleiderail
 • Robuuste hakmessen
 • In hoogte verstelbare transportwielen

3. MTD T 30 E

MTD T 30 E tuinfreesOf het nu groot of klein is, er is altijd iets te doen in de tuin en een grondfrees kan onmisbaar zijn. Deze goedkope tuinfrees heeft een elektromotor en is afkomstig van het merk MTD. Dit maakt het een bekend product dat men kan kopen. Het merk is de laatste jaren steeds meer ingeburgerd geraakt en iedereen kan in de eigen tuin genieten van een krachtig apparaat, waarmee het werk veel sneller en gemakkelijker gaat. Maar er valt ook meer te zeggen over deze schoffel, want vooral de werking moet hier worden vermeld.


Onder normale omstandigheden kan deze cultivator heel eenvoudig worden gebruikt. Hij is eenvoudig te bedienen en moet eerst besteld worden. Een klein probleempje kan de stekker zijn. Het is noodzakelijk om een stroombron in de tuin te hebben. Dan heeft de koper ook een lang verlengsnoer nodig om alle grond te kunnen bereiken. De tuinfrees machine is daarom niet geschikt voor iedereen die een zeer grote tuin heeft en daar orde op zaken wil stellen. Want dan is dit apparaat niet echt aan te bevelen.

Het geluid

De MTD tuinfrees is extreem stil. De gebruiker moet goed luisteren om te merken dat het apparaat is aangesloten. Is de machine eenmaal gestart, dan kan hij feilloos in de tuin werken. De tuinfreesmachine is bijzonder geschikt voor perken. Hier zal de schoffel de grond zeer zacht maken tot een diepte van 20 cm en daardoor kan de gebruiker vervolgens zijn veldfruit zaaien en zeer snel oogsten.

Werking

Velen gaan ervan uit dat een grond freesmachine schoffel niet al te moeilijk te gebruiken is. Desalniettemin is het belangrijk om ook op een aantal punten vertrouwd te zijn met de werking van de tuinfrees. Daarom moet de schoffel eerst getest worden. Bovendien is het zeer belangrijk dat de kabel altijd goed vastzit. Omdat een schoffel met rotatie werkt, mag de stroomkabel niet in de weg zitten omdat deze doorgeknipt kan worden. De eigenlijke beitels zijn zeer scherp en daarom is het belangrijk om dit ook hier te vermelden.

4. Stiga SRC 36 V

Stiga SRC 36G tuinfreesAls je je eigen groenten verbouwt, kan grondbewerking een inspannend en langdurig karwei zijn. De Stiga SRC 36 V tuinfrees is hierbij een grote hulp. Hij wordt aangedreven door een 123 cm³ motor, de werkbreedte is 36 cm en de werkdiepte van 12 cm wordt mogelijk gemaakt door de 245 mm grote freesmachines. De hoogte van het stuur kan worden aangepast voor een comfortabele werkhouding en het gemonteerde wiel maakt het transport kinderspel.

Met de Stiga SRC 36 G benzinemotorfrees kunnen kleine en middelgrote oppervlakken gemakkelijk en zonder vermoeidheid worden gegraven. Zo kunnen bijvoorbeeld bloemen-, groente- en kruidenperken snel en eenvoudig worden gegraven zonder de rug van de gebruiker te belasten. De 4-takt RSCT 100 benzinemotor zorgt ervoor dat de vier krachtige hakmessen worden aangedreven volgens de toepassing. De messen hebben een diameter van 245 mm en zijn ontworpen om de grond los te maken tot een diepte van 20 cm over een breedte van 36 cm. Het in hoogte verstelbare stuur maakt een ergonomische aanpassing van de werkpositie mogelijk. Het voorwiel maakt het gemakkelijk om de tuinmachine tussen de toepassingen door te vervoeren. Specificaties:

 • Maakt het mogelijk om moeiteloos tuinperken te graven zonder moe te worden
 • Krachtige benzinemotor
 • Krachtige hakmessen bereiken een werkdiepte van 20 cm
 • In hoogte verstelbare geleiderail
 • Voorwiel voor eenvoudig transport

5. Scheppach MTE450

Scheppach MTE450 tuinfreesHet bewerken van de grond in je tuin is eenvoudig met de Scheppack Elektro tuinfrees MTE450. Ideaal voor kleine en middelgrote tuinen of bloemperken. Deze goedkope tuinfrees machine heeft een krachtige 1,5 kW motor en is compact gebouwd. 450 mm max. werkbreedte, 180 mm max. werkdiepte 6 messen Onmiddellijke start met stroomonderbreker om onbedoelde start te voorkomen. Onmiddellijke start met stroomonderbreker. De tuinfrees heeft een klapbare handgreep voor gemakkelijker transport en opslag dankzij de elektrisch aangedreven transportwielen die tijdens het gebruik kunnen worden opgeklapt. Specificaties:

 • Afmetingen L x B x B x H: 530 x 465 x 1300 mm
 • Werkbreedte: max. 450 mm
 • Snijmes: Ø 200 mm
 • Aantal messen: 6
 • Motor: 230 V~ Motorvermogen 1,5 kW (2 PS)

Wat we je hier vertellen over de producten

Een perfect product is helaas zeer moeilijk te vinden. Daarom moet je bij elk artikel een aantal compromissen sluiten. Naast de testrapporten over tuinfrezen zijn diverse fora ook een goede bron van informatie. Een algemeen forum is goed voor een eerste oriëntatie, maar je moet later een productspecifiek webforum bezoeken. Daar kunt je snel te weten komen of het betreffende model tuinfreesmachine zwakke punten heeft en wat deze zijn. Natuurlijk moet het gewenste model van goede kwaliteit zijn, ongeacht de prijs. Hier is de afgelopen jaren grote vooruitgang geboekt. Steeds weer zijn er echter modellen die meer of minder gebrek hebben aan modellen. Daarom zijn er tuinfreesmachines in verschillende prijsklassen. Als een product in de tuinfreestest veel beoordelingen heeft, is dit vaak een goed teken. Om te kunnen profiteren van de ervaring van andere kopers bij de aankoop van een tuin freesmachine, is het belangrijk om de beoordelingen aandachtig te lezen. Bij de aankoop van een tuinfreesmachine moet je echter niet blindelings vertrouwen op de waardering van de klant, want niet alle klanten hebben dezelfde verwachtingen van een tuinfreesmachine. Daarom is het belangrijk dat je belang hecht aan de eigen eisen, om zo lang mogelijk tevreden te zijn met het product.