Goedkope robotmaaier Top 5

Goedkope robotmaaiers

Goedkope robotmaaier Top 5

Een automatische grasmaaier is een prijzige, maar goede investering die zijn vruchten zeker af zal werpen. Een maairobot is niet alleen ideaal voor een strak gazon, maar ook wanneer je hooikoorts hebt maakt een robotmaaier het mogelijk om een gazon te hebben. De werking van een robotmaaier zorgt ervoor dat er veel minder allergenen vrijkomen die je allergie triggeren. Er zijn dus verschillende redenen om voor een robotgrasmaaier te kiezen. Maar wanneer je toch met een budget te maken hebt kun je gelukkig ook kijken naar een goedkope robotmaaier. Hier vind je de top 5 goedkoopste robotmaaiers onder het bedrag van €700.

1: Robomow RX12u: €495

Goedkope robotmaaier - Robomow RX12uDe goedkoopste in de reeks is de Robomow RX12u. Voor een bedrag van €495 haal je een kwalitatief goede robotmaaier in huis, die geschikt is voor een gazon met een maximale oppervlakte van 150 m2. Vooral voor kleine tuinen is het dus aan te raden om de Robomow RX12u in huis te halen. Je kunt de tuinmachine niet met een app bedienen, maar ook zonder app is het een zelfstandige maairobot die met één druk op de knop begint met het maaien van je gazon. Je bepaalt dus altijd zelf wanneer er gemaaid moet worden.

Pluspunten van deze goedkope robotmaaier

Behalve de prijs zijn er nog een aantal positieve punten op te merken bij dit model. Zo heeft de Robomow RX12u speciale sensoren waardoor een botsing met harde objecten zoals stenen of speelgoed niet snel zal gebeuren. Daarnaast heeft deze Robomow robot grasmaaier ook een mulch-functie. Dit houdt in dat het gras heel klein wordt gemaakt en dus direct als bemesting voor het gazon dient. Op deze manier hoef je dus geen overtollig gras meer te verwijderen, want dat wordt namelijk opnieuw gebruikt om het gazon er strak en vol uit te laten zien.

2: Yard Force SA500ECO: €499

Goedkope robotmaaier - Yard Force SA500ECOEen ander model dat ook aangenaam geprijsd is (hij kost €499), is de Yard Force SA500ECO. Dit model is geschikt voor een wat grotere tuin met een oppervlakte tot 500 m2, en kan dus een stukje meer aan dan bijvoorbeeld de Robomow RX12u. Je kunt deze goedkope robotmaaier niet met een app bedienen of bijsturen, maar ook handmatig is hij eenvoudig aan te sturen. Op het display kun je gemakkelijk de stappen volgen en zo de maairobot aan het werk zetten. Stel het gewenste maaiprogramma in en je kunt dit ook weer net zo eenvoudig aanpassen.

Pluspunten van deze goedkope robotmaaier

De Yard Force SA500ECO is een kleine robotmaaier dat tot grootse dingen in staat is. De drie kleine messen versnipperen het gras helemaal klein en laten het liggen, zodat het tot bemesting van het gazon dient. Het gazon zal dit opnemen en er zo altijd strak en gezond bijliggen. Ook open plekjes in het gazon zullen zo snel weer gevuld worden. De Yard Force robotmaaier beschikt verder over een tilbescherming: wanneer je hem optilt zullen de mesjes direct stoppen met draaien. Als kleine kinderen de robot maaier optillen kunnen er dus geen ongelukken gebeuren.

Andere modellen met dezelfde prijs

Goedkope robotmaaier - Wolf Garten LOOPO S150Er is nog een andere robot grasmaaier die dezelfde prijs heeft als de Yard Force SA500ECO. Het gaat hier om een goedkope robotmaaier van Wolf Garten, de Loopo S150. Deze is ook €499 en heeft een capaciteit van 150m2. De Loopo S serie is als het ware de betaalbare serie van het merk Wolf Garten. De modellen beschikken over een aantal belangrijke basisonderdelen, maar hebben, in tegenstelling tot de Loopo M serie, geen speciale functies.

Wolf Garten Loopo S150: €499

De Wolf Garten Loopo S150 kan een ware uitkomst zijn voor mensen met een kleine tuin en een klein budget. Deze automatische robotmaaier kan zo’n anderhalf uur doorgaan op een volle accu. Is hij leeg? Dan keert hij zelfstandig terug naar het laadstation om zichzelf weer op te laden voor de volgende maaisessie. De luxe van de verbinding met een app heeft deze Wolf Garten robotmaaier niet, maar toch is hij eenvoudig te bedienen door iedereen. Zo ontwijkt de maaier dankzij de sensoren stenen op het gazon, speelgoed of andere harde objecten. Voor niet al te veel geld haal je toch een goed product in huis.

Wolf Garten Loopo S150

3: Wolf Garten Loopo S300: €507

Goedkope robotmaaier - Wolf Garten LOOPO S300Een andere betaalbare robotmaaier is de Loopo S300 van Wolf Garten. Dit model is geschikt voor gazons met een maximale oppervlakte van 300 m2. Het grote voordeel van deze goedkope robotmaaier is dat je hem kunt bedienen door middel van een app. Via je smartphone kun je de Loopo S300 dus aansturen, zonder dat je naar de grasrobot toe hoeft te lopen. Vanaf een andere locatie (tot 25 meter vanaf de robot) kun je wijzigingen in het maaiprogramma aanbrengen. Het moment dat je de Loopo S300 ingesteld hebt, heb je er eigenlijk geen omkijken meer naar. De autonome grasmaaier doet alles zelfstandig en zal zichzelf dus ook opladen.

Pluspunten van deze goedkope robotmaaier

De Wolf Garten Loopo S300 is dus geschikt voor kleine tuinen en is ook nog eens heel betaalbaar. Het apparaat heeft één mes waarmee volgens een willekeurig patroon het gazon strak wordt gemaaid. De combinatie van werk- en laadtijd is een enorm voordeel. De Loopo S300 doet er tot 20 uur over om volledig op te laden. En met een volle accu kan de robotmaaier tot 2 uur mee! Hierdoor heb je altijd een strak gazon en kun je bijna altijd een beroep doen op je nieuwe tuinmachine. Ook het geluidsniveau van de Loopo S300 ligt laag: 64 dB. Niemand zal dus last hebben van de robotmaaier, inclusief jijzelf.

Wolf Garten Loopo S300

4: McCulloch R600: €599

Goedkope robotmaaier - McCulloch ROB600Voor gazons tot een oppervlakte van 600 m2 is de R600 van het merk McCulloch een uitstekende keuze. De McCulloch ROB600 is een van de meest stille robotmaaiers in zijn soort. Met een geluidsniveau van 59 dB zal werkelijk niemand last hebben wanneer de robot grasmaaier zijn werk doet. Met een volle accu kan de McCulloch ROB600 zeker een uur mee. Maar wanneer de accu tijdens het maaiprogramma bijna leeg is, zal de machine op eigen beweging terugkeren naar het laadstation om zichzelf op te laden. Wanneer de maairobot weer volledig is opgeladen zal hij zelf het maaiprogramma hervatten. De robot zal dit dus uit zichzelf doen, zodat jij er geen omkijken meer naar hebt.

Pluspunten van deze goedkope robotmaaier

De McCulloch robotmaaier van het type R600 heeft, naast dat het een goedkope robotmaaier is, een aantal grote voordelen. Zo is de grasmaaier voorzien van diefstalbeveiliging. Dit houdt in dat er een pincode aan verbonden is: op het moment dat iemand anders dan jij de maairobot optilt en geen code invoert, zal het alarm afgaan. Alleen door de juiste code in te voeren zal het alarm stoppen. Ook heeft deze maairobot een aantal zeer bruikbare sensoren, waarmee objecten op het gazon vakkundig worden vermeden. Denk maar aan speelgoed, bloemperkjes en stenen. Dankzij de sensoren zal de maaier zich hier omheen manoeuvreren.

5: Bosch Indego 350: €659,99

Goedkope robotmaaier - Bosch Indego 350Ook de Indego 350 van Bosch is een goede aankoop voor wanneer je een klein gazon hebt. De robotmaaier is betaalbaar en heeft alles wat je zoekt in een goede automatische grasmaaier. De speciale functies zijn achterwege gelaten, maar toch zijn de basisbenodigdheden aanwezig in deze betaalbare robotgrasmaaier. Het toestel heeft een maximale werkgebied capaciteit van 350 m2 en is dus vooral geschikt voor de wat kleinere tuinen. Toch zal het een hoop tijd schelen wanneer jij zelf je gazon niet meer hoeft te maaien. Het maaisysteem van Bosch gaat volgens parallelle banen, waardoor je na afloop van het maaiprogramma strakke lijnen in het gazon ziet zitten.

Pluspunten van deze goedkope robotmaaier

Ondanks dat de Bosch Indego qua prijs meevalt, zijn er toch een aantal bijzondere functies die de keuze voor dit apparaat nog makkelijker kunnen maken. Zo is het mulch-systeem een flinke aanwinst voor je gazon: dit zorgt ervoor dat het versnipperde gras als bemesting voor het gazon dient, waardoor het gras beter en sneller zal groeien, met een gezond en vol gazon als gevolg. Ook het logicut-systeem is zeer waardevol. Hierbij wordt de omvang van de tuin berekend en wordt op basis hiervan een logische maairoute bepaald. Er wordt dus tijd en energie bespaard wanneer je gebruik maakt van deze korte route.

Een goedkope robotmaaier kopen

Hoe groter het gazon, hoe duurder de robotmaaier zal zijn. Een gazon van 1000 m2 zal veel meer tijd en energie kosten dan een gazon van 350 m2. Het is daarom vooral voor kleinere tuinen erg gunstig om een goedkope robotmaaier aan te schaffen. Er zijn heel veel verschillende robot grasmaaiers op de markt, zowel half- als volautomatische varianten. Ook zijn er modellen die via een app bediend kunnen worden of uitvoeringen die allerlei bijzondere functies hebben. Het is aan jou om te beslissen hoe belangrijk je deze extra’s vindt. Wanneer je geld wilt besparen op je grasrobot, kun je kiezen voor een model die de basisonderdelen bevat en voor jou tijd kan besparen door je gazon prachtig te onderhouden.

Voordelen

De aanschaf van een robotmaaier zal je dus heel veel voordelen opleveren. De tuin ziet er altijd strak en goed onderhouden uit, en, wanneer je kiest voor een model met mulch-functie zal je gazon ook nog eens goed bemest worden. Als je eenmaal voor een dure of goedkope robotmaaier hebt gekozen, wil je niet anders meer. Om alle robotmaaiers goed te bekijken en te vergelijken, kijk je op TuinMechanisatie.nl.