Goedkope hakselaar Top 5

Goedkope hakselaar Top 5

Werken in de tuin kan leuk en plezierig zijn, maar als je een beetje hebt gesnoeid, kan het lastig zijn om daarna de tuin op te ruimen. Het is vaak het geval dat de takken die zijn verwijderd, gewoon te groot of misschien te scherp zijn om in standaard vuilniszakken of -bakken te passen. Natuurlijk vindt je het misschien een uitdaging om de restjes met de hand in handzame afmetingen te hakken, maar voor de meeste mensen is een hakselaar de perfecte oplossing om het proces minder fysiek belastend te maken – om nog maar te zwijgen van het feit dat je tijd bespaart die je effectiever kunt gebruiken om andere dingen te doen. Wil je een goedkope hakselaar kiezen, lees dan snel verder.

Een hakselaar is een gereedschap voor buitenshuis dat speciaal is ontworpen om de hoeveelheid afval van het snoeien te verminderen tot een hanteerbare hoeveelheid houtsnippers. In feite kunnen deze apparaten het volume van het hout verminderen met een verhouding van maximaal 10 op 1, wat natuurlijk een enorme ruimtebesparing betekent en betekent dat je uiteindelijk minder tijd kwijt bent aan het verwijderen van afval. Wat bijzonder goed is aan de houtsnippers die door sommige machines worden geproduceerd, is dat ze kunnen worden gebruikt als mulch, toegevoegd aan composthoopjes of kunnen worden gebruikt om unieke paden te maken.

Beschikbare types

Deze outdoor tools vallen in drie categorieën: impact-, breek- en achteruitrijdmodellen. De impactvarianten werken met één of meer messen die de bladeren en groene takken fijn snijden. Ze zijn niet ideaal voor grotere takken die houtiger zijn en sommige modellen kunnen bijzonder luidruchtig zijn. Belangrijk om op te merken is ook dat na verloop van tijd de messen moeten worden vervangen. De modellen zijn beter in staat om met houtachtige takken om te gaan en kunnen geen groene plantenresten verwerken (voor welke impactvarianten de beste zijn). Ze zijn over het algemeen ook minder lawaaierig, maar het materiaal dat deze tuinmachines produceren is niet zo fijn, wat niet ideaal is als je het afval wilt gebruiken voor compost. De breekmodellen hebben echter niet veel onderhoud nodig, omdat ze geen messen hebben die na verloop van tijd bot kunnen worden. Met de omgekeerde actiemachines kun je ervoor zorgen dat het materiaal niet vast komt te zitten door gebruik te maken van de handige omgekeerde actie functie om vuil te verwijderen.

Capaciteit hakselaar

Er zijn versnipperaars die specifiek worden aangeduid als “stille hakselaars”. Ze zijn vooral ontworpen om het geluid te verminderen dat gewoonlijk wordt geproduceerd bij het zagen van hout en het gebruik van zaagmachines. Deze geluidsreductie maakt het proces niet alleen aangenamer voor je, maar is waarschijnlijk ook het beste voor je buren! Zogenaamde “lichte” modellen worden voornamelijk gemaakt voor twijgen en dunne takken. De tuinmachines kunnen niet meer dan 2000 watt gebruiken en zullen ongeveer 78 kg per uur versnipperen. Zware modellen hebben 4500 watt nodig, maar kunnen in dezelfde periode van 60 minuten tot 230 kg verwerken.

Soorten naar energiebron

Deze nuttige outdoor tools kunnen ook worden ingedeeld naar de energiebron die ze gebruiken. Elektrische modellen zijn het meest populair en zijn vaak lichter van gewicht. Ze kunnen echter een probleem vormen als je een bijzonder groot gebied moet afdekken, omdat je beperkt wordt door de lengte van de voedingskabel van de machine. Natuurlijk kun je een verlengsnoer gebruiken, maar dit en de meegeleverde kabel kunnen hinderlijk zijn en in de weg zitten. Benzinemodellen hebben daarentegen geen kabel en kunnen overal worden gebruikt, waardoor ze zeer veelzijdig zijn. Ze zijn ook krachtiger en kunnen daarom vaak meer materiaal verwerken dan hun elektrische tegenhangers, die takken tot 7,5 cm dik versnipperen. Deze apparaten hebben echter vaak meer onderhoud nodig op de lange termijn.

1. Stiga Bio Master 2200

Goedkope hakselaar - Stiga Bio Master 2200 hakselaarDe Stiga Bio Master 2200 elektrische hakselaar maakt het gemakkelijker voor je om omvangrijk tuinafval te verwerken. Een hakselaar is een praktisch hulpmiddel dat het volume van de takken aanzienlijk vermindert. Het compacte afval is klaar voor composteren of mulchen en je bespaart de capaciteit in de groene bak of de vervelende weg naar de stortplaats. De machine versnippert het materiaal zeer fijn met zijn zeer scherpe messen. Dit betekent dat het tuinafval later zeer goed als mulch kan worden verspreid. Met zijn messen is dit tuingereedschap bijzonder geschikt voor zachte plantendelen zoals gras-, struik- en heesterstekken en andere materialen.

Extra fijne snedes dankzij de dubbele omkeerbare messen

Deze krachtige hakselaar heeft een vermogen van 2.200 Watt en wordt elektronisch bediend voor bijzonder fijn gehakseld materiaal. De tuinhulp kan tot 3.650 omwentelingen per minuut bereiken en is daarom geschikt voor frequent gebruik en dikkere materialen. De schijf is uitgerust met dubbele omkeermessen voor snel en compact hakken. De shredder is geschikt voor de verwerking van materialen met een diameter tot 40 mm.

Maximaal comfort voor je tuinwerkzaamheden

Deze goedkope hakselaar is uitgerust met een textielopvangzak, met een capaciteit van 50 liter. Dit vangt het versnipperde materiaal op en bespaart je een vermoeiend transport naar de compost en maakt langere werkintervallen mogelijk. Met zijn eigen gewicht van 10,4 kg is de versnippermachine gemakkelijk te verplaatsen en voorkomt hij vermoeidheid. Een ander punt dat spreekt voor de wendbaarheid en het eenvoudige transport van de hakselaar zijn de aangebouwde transportwielen. Dankzij de stopwig kun je veilig materiaal naar de hakselaar voeren en is een veilige hantering van de apparatuur mogelijk.

Stiga Bio Master 2200

2. Powerplus POWEG5010

Powerplus POWEG5010 hakselaarDeze 2500W hakselaar maalt het versnipperingsmateriaal door middel van snel draaiende messen. De POWEG5010 hakselaar is geschikt voor zowel takken en struiken als tot op zekere hoogte ook voor groentetuinafval, bloemen en struiken. De maximale dikte van de ingangsheesters is 40 mm. Het apparaat is stabiel tijdens het gebruik, met wielen voor eenvoudig transport. Het apparaat wordt geleverd met een schuifbare verzamelbak, ergonomische invoertrechter en duwstok. In geval van verstopping kan de hakselaar eenvoudig worden uitgeschakeld, geopend en kan het blokkeringsstuk veilig worden verwijderd. Voor extra veiligheid werkt de hakselaar alleen als de opvangbak is vergrendeld. Daarnaast kun je dit apparaat mooi combineren met ander tuingereedschap van Powerplus, bijvoorbeeld met een Powerplus heggenschaar.

3. Stiga Bio Silent 2500

Stiga Bio Silent 2500 hakselaarHakselaars reduceren takken (al dan niet droog) tot een gemakkelijk te verwerken afmetingen, geschikt voor compostering. Materiaalversplintering verkort de tijd voor het materiaalverval. Een hakselaar versplintert en consolideert het versnipperde materiaal kan worden gebruikt om compost te produceren om de bodem en de planten gezond en rijk aan voedingsstoffen te houden. De STIGA Bio Silent 2500 is zeer krachtig, met een uitstekende maximale snijdiameter van zelfs 40 mm. LET OP: deze hakselaar is bijzonder geschikt voor de verbrijzeling van takken en twijgen, terwijl hij veel minder geschikt is voor bladeren en gras.

Twee omkeerbare messen

STIGA Bio Silent 2500 heeft een snijsysteem met twee omkeerbare messen. Het is een roterende schijf met twee messen. Wanneer een tak in de machine wordt gestoken, snijdt het mes deze in kleine splinters om compost te maken of om te verspreiden op bloemperken. De messen zijn gemaakt van gehard staal met een hoge weerstand.
De centrale kraan opent de deksel van de versnipperaar om het blad te vervangen of om een snelle toegang in geval van verstopping of verstopping mogelijk te maken voor snelle inspecties. De schakelaar aan de rechterzijde schakelt de machine aan en uit.

Stiga Bio Silent 2500

4. Einhell GH-KS 2440 Elektrische Hakselaar – 2400 W

Einhell Classic GC-RS 2845 CB hakselaarDe Einhell GH-KS 2440 is vergelijkbaar met Bosch AXT Rapid 2200, tegen een veel lagere prijs dan de Bosch AXT Rapid 2200 (zie ook onze beste hakselaar Top 5) en past in veel opzichten bij zijn prestaties. Waar het tegenvalt, is in zijn vermogen om grotere hoeveelheden afvalproducten te verwerken, mede door de kleinere opening, dus het kan zijn dat je sommige takken eerst met de hand moet afbreken voordat je ze door de hakselaar kunt voeren. Einhell is een geweldig merk en gezien het feit dat ze met reuzen als Bosch op de markt concurreren, doen ze fantastisch werk en ontwikkelen ze producten die echt goed stand houden. Met deze goedkope hakselaar zijn ze erin geslaagd om dezelfde geweldige functionaliteit die we inmiddels verwachten te verdichten tot een goedkoop pakket dat de meeste andere fabrikanten moeilijk zouden kunnen evenaren.

Voordelen

  • Lichtgewicht (14 kg), compact ontwerp – gemakkelijk te transporteren en op te zetten
  • Dubbelzijdige messen om de levensduur van de messen te verbeteren
  • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen

  •  Niet in staat om grote materialen aan te kunnen door de kleinere bladopening

Conclusie

Je kunt er zeker van zijn dat Einhell een bedrijf is dat de klantenservice zeer serieus neemt, zodat je niet in het ongewisse blijft als je toch problemen ondervindt. Onderdelen zijn minder gemakkelijk verkrijgbaar dan andere fabrikanten, hoewel je niet al te veel problemen zou moeten hebben om ze zelf op te sporen bij Einhell.

5. Güde GH 2501 2500W

Gude Tuinhakselaar GH 2501 2500WDe Güde tuinhakselaar GH 2501 2500W is de laatste goedkope hakselaar in deze lijst en heeft uitstekende resultaten en hakt al het tuinafval in mooie stukjes. De hakselmachine snijdt het snijafval in zeer kleine stukjes met zijn scherpe messen, die in een draaiend vliegwiel zitten. Het toestel zorgt voor een zeer fijne snede en is perfect voor zachte plantendelen. De hakselaar wordt vooral gebruikt in het voor- en najaar. Maar ook het hele jaar door is het een handig hulpmiddel voor de laatste boomsnoei voor de winter of de bloemsnoei in de zomer. Je hakselaar zet snel en eenvoudig een grote verscheidenheid aan stekken om in waardevol constructiemateriaal voor compost en vervolgens in voedingsrijke, volledig natuurlijke meststoffen.

Comfortabel in gebruik

De hantering van het apparaat is zeer comfortabel. Met een gewicht van 10,3 kg is deze voordelige hakselaar makkelijk te gebruiken en zeer onderhoudsvriendelijkheid. Het heeft een stevige stalen buisframe en een grote bak om het afval te verzamelen. Plaats de tuinhakselaar altijd op een stevige, rechte ondergrond, zodat hij niet kan wegglijden of kantelen. Laat onervaren mensen, vooral kinderen, niet met het apparaat werken.