Goedkope bladblazer Top 5

Goedkope bladblazers

Goedkope bladblazer Top 5

Als je een grote tuin hebt, heb je iets krachtigers nodig dan een hark om de duinen die ’s nachts zijn gegroeid, op te ruimen. Een bladblazer is een geweldig tijdbesparend hulpmiddel die je zal helpen je tuin snel te ontruimen, maar zoals de meeste technologie is het moeilijk om te weten welke goedkope bladblazer het beste voor jou is. De beste bladblazers bieden je niet alleen een snelle manier om de tuin van bladeren te ontdoen, maar hebben ook comfortabele functies om het proces zo eenvoudig mogelijk te maken. Dit artikel zal je door alle kenmerken van de beste goedkope bladblazers heenleiden, terwijl je tegelijkertijd een beeld krijgt van een aantal van de goedkoopste bladverwijderaars.

Soorten bladblazers

Er zijn drie hoofdtypen bladruimers. Je hebt keuze uit benzine, elektrische en elektrische draadgebonden blazers. In het algemeen bieden benzineblazers het meeste vermogen ten koste van het zwaardere en luidruchtigere vermogen en dan hun elektrische tegenhangers, en zijn meestal duurder. Elektrische bladblazers zijn veel stiller en geschikter voor woonwijken, en worden meestal gevoed door lithium-ionenbatterijen of netstroom. Snoervarianten zijn goedkoper te produceren omdat ze geen batterijen of laders nodig hebben, hoewel hun duidelijke beperking de lengte van het snoer is waar ze aan vastzitten. Draadloze varianten bieden veel meer vrijheid, hoewel de hoeveelheid tijd die ze kunnen worden gebruikt afhankelijk is van de hoeveelheid tijd die ze kunnen worden gebruikt in hun batterijen. Hogere ampère-uur (ah) accu’s bieden de meeste gebruikstijd, terwijl machines met een hoger voltage meer stroom leveren.

Goedkope bladblazers zoals bijvoorbeeld de Verto bladblazer van 2800 Watt, Hyundai 3-in-1 bladblazer of de Vonroc accu bladblazer kunnen ook effectief zijn bij het verwijderen van sneeuw, stof en vuil, maar houd er rekening mee dat ze niet ontworpen zijn om stapels natte bladeren te verschuiven en veel betere resultaten kunnen worden verkregen door te wachten tot deze eerst uitdrogen.

1. Eurom Gardencleaner 3000

 • Aandrijving: Elektrisch
 • Zuig- en versnipperfunctie: Ja
 • Blaassnelheid: 251 – 300 km/h

Goedkope bladblazer - Eurom Gardencleaner 3000Deze goedkope bladblazer / zuiger van Eurom zorgt ervoor dat het blad in een handomdraai wordt ontruimd. Je blaast alle bladeren en vuil moeiteloos weg van de oprit of het gazon met een krachtige 3000W ventilator. De bladruimer heeft verschillende functies, zoals de aanzuig- en hakfunctie, en alles komt in de bladopvangzak terecht. Met de neuswielen kun je het gewicht van de blazer op de grond verdelen.

Maar niet alleen de zuigkracht is indrukwekkend. Omdat de bladblazer ook een prettig grote opvangzak met een inhoud van 45 liter biedt, heeft hij waarschijnlijk een ongeëvenaarde duurzaamheid. Het vervelende vervangen of legen van de opvangzak moet tot een minimum worden beperkt. En zoals nu bijna gebruikelijk is, is de Eurom Gardencleaner 3000 ook een krachtige bladverwijderaar. Natuurlijk kan de motor niet alleen lucht aanzuigen, maar ook eenvoudigweg naar voren duwen. Met een blaassnelheid van 310 km/u gaat de machine veel verder dan de klassieke apparaten. De Eurom Gardencleaner 3000 blaast meer dan 30% sterker – hij moet als een kleine tornado door elke stapel bladeren vegen.

Eurom Gardencleaner 3000

2. Powerplus POWXG4037

 • Aandrijving: Elektrisch
 • Zuig- en versnipperfunctie: Ja
 • Blaassnelheid: 251 – 300 km/h

Powerplus POWXG4037 bladblazer bladzuigerDeze telescopische bladblazer en tuinstofzuiger maken het opruimen van de tuin gemakkelijk en leuker. Je kunt eenvoudig wisselen tussen de vier functies: natte of grote stapels bladeren blazen, bladeren en puin in de grote opvangzak van 45 liter zuigen, de bladeren versnipperen in een verhouding van 15:1 of ze samen harken. Je kunt rekenen op een luchtsnelheid tot 300 km/u, dus er wordt snel gewerkt. Naast deze hoge prestaties kunt je ook 5 lagere snelheden kiezen, dankzij de snelheidsregeling. De tot 10 standen uitschuifbare telescoopbuis van deze goedkope bladblazer zorgt voor een comfortabele werkhoogte en twee steunwielen zorgen ervoor dat je zich gemakkelijk door de hele tuin kunt verplaatsen. En niet te vergeten de draagriem voor optimaal comfort.

3. Black & Decker BEBL185-QS

 • Aandrijving: Elektrisch
 • Zuig- en versnipperfunctie: Nee
 • Blaassnelheid: 150 – 200 km/h

Black & Decker BEBL185-QS elektrische bladblazerDe BEBL185 is een axiaal bladblazer van Black & Decker voor het dagelijks opruimen van de tuin. De BEBL185 is een goedkope bladblazer die een hoog luchtvolume heeft, tot 12,7 m3 /min. Hij heeft een blaassnelheid van 225 km/uen een in de punt van de buis geïntegreerde schraper die gebruikt kan worden om hardnekkig vuil te verwijderen. De BEBL185 is compact en licht van gewicht met slechts 2,49 kg, is comfortabel in gebruik en is ideaal voor het reinigen van bladeren, puin en grasafval van gazons, paden, opritten, terrassen en garages.

Eigenschappen & Voordelen

 • 1850w Axiale Blazer
 • Axiaal ventilator verschuift een groot volume aan bladeren in minder tijd
 • Licht en compact ontwerp – Ideaal voor het reinigen van de tuin, het terras of de garage

Black & Decker BEBL185-QS

4. Powerplus POWXQG5030

 • Aandrijving: Elektrisch
 • Zuig- en versnipperfunctie: Ja
 • Blaassnelheid: 251 – 300 km/h

Powerplus POWXQG5030 bladblazer bladzuigerDe krachtige 3000W bladblazer POWXQG5030 heeft een krachtige 3000W bladblazer en is voorzien van een elektronische snelheidsregeling en beschikt over 4 functies: blazen, versnipperen, stofzuigen en harken. Je kunt eenvoudig schakelen tussen deze functies dankzij de keuzeschakelaar. De krachtige hakselaar met hoge impact geeft 15:1 vermindering van het volume. Het metalen blad geeft niet alleen minder bladeren maar ook hardere voorwerpen. Dankzij een transparant venster kun je zien wanneer de messen moeten worden gereinigd. Versnipperd materialen belanden in de snel los te maken 45 liter opvangzak met kwaliteitsrits.

Deze goedkope bladblazer van Powerplus is voorzien van een telescopische buis, voor gemakkelijk gebruik en een compacte opslag. De meegeleverde draagriem, terrasneuskop met wielsteun, verstelbare extra handgreep en de kabelsteun zorgt voor nog meer comfort en minder inspanning bij het nemen van verzorging van grote tuinen, opritten etc. En met de ingebouwde hark is het afmaken van het wek in de tuin een fluitje van een cent!

Powerplus POWXQG5030

5. Black & Decker GW3030-QS

 • Aandrijving: Elektrisch
 • Zuig- en versnipperfunctie: Ja
 • Blaassnelheid: Meer dan 300 km/h

Black & Decker BEBLV260-QS elektrische bladblazer bladzuigerBladzuigers en blowers worden controversieel besproken door milieuactivisten, omdat ze luidruchtig zijn en niet alleen maar bladeren doen opwaaien. Maar de trend bij klanten om dit praktische tuingereedschap elk jaar te gebruiken wanneer het gebladerte van de paden moet worden geruimd, is niet te stuiten. De GW3030-QS elektrische bladzuiger van Black & Decker, met een blaassnelheid van 418 km/u, is een van de meest populaire machines. Deze goedkope bladblazer combineert ook alle drie de belangrijke functies: zuigen, blazen en hakken.

Een ander voordeel van de 4,8 kg tuinmachine is de 50 liter opvangzak van 50 liter. Dit betekent dat de werkzaamheden niet meer zo vaak onderbroken hoeven te worden. Bovendien reduceert de geïntegreerde versnipperaar de aangezogen bladeren in een 16:1-verhouding, waardoor de opvangzak nog meer ruimte biedt en de versnipperde bladeren direct kunnen worden gecomposteerd of naar de organische afvalbak kunnen worden gebracht. Minder mooi is echter het volume van 106 dB. Daarom mag de 3000 Watt bladzuiger niet zonder gehoorbescherming worden gebruikt, wat vooral bij langere werktijden aan te raden is.

Sterke prestaties

Het Black & Decker model is gecertificeerd als een model met sterke prestaties. Het apparaat ligt zeer goed in de hand en kan comfortabel worden geleid, zodat men het iets te hoge gewicht nauwelijks voelt. De functiewijziging of de omschakeling van bladblazer naar bladzuiger is geen probleem. Conclusie: Ondanks zijn gewicht wordt de bladzuiger geprezen als een handig hulpmiddel dat dankzij zijn overtuigende blaas- en zuigkracht grote hoeveelheden bladeren kan verwerken.

In ieder geval is de Black & Decker GW3030-QS goed voorbereid op de herfst. Al met al is de prijs/prestatieverhouding goed; machines die aanzienlijk goedkoper zijn, moeten met scepsis worden bekeken en niet overhaast worden gekocht. Omdat ze teleurstellend kunnen zijn als de zuigkracht te laag is. Doorslaggevend is een sterke zuigkracht, die bij voorkeur de gehakte bladeren in een voldoende grote opvangzak transporteert.

Black & Decker BEBLV260-QS