Geen last meer van mos in je gazon? Kies voor een verticuteermachine!

Goedkope verticuteermachines

Geen last meer van mos in je gazon? Kies voor een verticuteermachine

Heb jij ook last van onkruid, vilt, mos of dood gras dat tussen je gazon te vinden is? Dit is erg vervelend, want het kan er voor zorgen dat je gazon er niet zo strak en groen meer bij ligt. Daarnaast verspreiden onkruid en mos zich erg snel, waardoor je hele gazon binnen korte tijd niet meer mooi is. Gelukkig kun je hier wat aan doen met de verticuteermachine. Deze machine zorgt ervoor dat je al dat onkruid en mos niet meer met de hand hoeft weg te halen. Je bespaart heel veel tijd dankzij deze tuinmachine, maar daarnaast ben je ook verlost van onkruid en mos.

Wat is een verticuteermachine?

Een verticuteermachine of verticulator is een machine dat op het eerste gezicht lijkt op een hand grasmaaier. Dit is het in essentie ook, maar er komt meer bij kijken. De verticuteermachine zorgt er met behulp van zeer scherpe messen voor dat mos, onkruid en vilt verwijderd worden uit het gazon. De messen kunnen enkele millimeters tot centimeters de grond in, waardoor het goed mogelijk wordt om wortels van het mos en onkruid door te snijden. Dit gebeurt dus allemaal machinaal, waardoor je binnen mum van tijd verlost bent van mos en ander onkruid dat niet in je gazon thuishoort.

De vele voordelen

Een van de voordelen van de verticuteermachine is dat je er bijna geen tijd aan kwijt bent. Je loopt achter de machine over het hele gazon, en daarna hoef je er niet meer met een hark achterna om alle onkruid handmatig nog weg te halen. Dit gebeurt allemaal door de verticuteermachine. Het onkruid en mos wordt weggesneden en vervolgens opgevangen in een speciale opvangbak, welke aan het toestel vastzit. Deze bak kun je na afloop legen in de container en daarna weer opnieuw gebruiken. Dankzij de verticuteer machine maak je het jezelf nog makkelijker en geniet je altijd van een mooi gazon.

Het beluchten met de verticuteermachine

Wolf Garten Select V 302 E verticuteermachineEen ander pluspunt van de verticuteermachine is dat je de machine maar 2 keer per jaar hoeft te gebruiken, in het voor- en het najaar. Op deze momenten komen onkruid en mos het meest op en dit kun je dan dus verwijderen. Daarnaast kun je je gazon met de verticulator op een mooie manier strak en gezond houden. Na het verticuteren kun je het gazon ook beluchten. Dit is een methode waarbij er als het ware gaten in de grond worden gemaakt. Deze gaten zorgen ervoor dat het gras vocht, licht en voeding goed op kunnen nemen. Hierdoor zal je gazon nog gezonder worden en er altijd strak uitzien.

Wanneer je af wilt van mos in je gazon is het gebruik van de verticuteermachine de ideale oplossing. Deze tuinmachine werkt snel, nauwkeurig en zorgt voor een perfect resultaat. Je kunt een verticuteermachine online bestellen, waardoor het hele proces van aanschaffen ook nog eens tijd bespaard. Of je nu een klein of groot gazon hebt: je kunt altijd profiteren van de voordelen die een dure of betaalbare verticulator met zich mee brengt.