Gardena THS Li-18/42 telescopische heggenschaar

Gardena heggenschaar

Gardena THS Li-18/42 telescopische heggenschaar

  • Aandrijving: Accu
  • Lemmetlengte: 40 – 47 cm
  • Maximale takdikte: 12 – 18 mm

De Gardena THS Li-18/42 telescopische heggenschaar is 15,2 centimeter lang, 10,2 centimeter breed en 106,7 centimeter hoog. Het eigen gewicht is 3,2 kilogram. Naast de Gardena heggenschaar op batterijen is er ook een gebruikershandleiding bij de levering inbegrepen. Met de accessoires en de standaardverpakking heeft de telescopische heggenschaar een totaalgewicht van iets minder dan 5 kilogram.

De THS Li-18/42 heggenschaar van Gardena heeft een uitschuifbare handgreep waarmee je comfortabel en moeiteloos struiken, heggen en takken van kleinere bomen kunt bereiken tot een hoogte van 3 meter.

Voordelen

  • Flexibel inzetbaar in verschillende posities
  • Bereikt ook hagen in 3 meter hoogte

Nadelen

  • Balancerend boven het hoofd
  • Extra handvat ontbreekt

Met de Gardena heggenschaar heb je geen ladder meer nodig voor het snoeien in de hoogte, want de THS Li-18/42 is een telescopische heggenschaar met talrijke toepassingen.

Uitrusting Gardena THS Li-18/42

De THS Li-18/42 snoeimachine is uitgerust met een 42 cm lang mes en kan in hoogte versteld worden. Hierdoor kan de unit worden verlengd tot een maximale hoogte van 3 meter, zodat ook het “kopvlak” van een heg kan worden gemaaid – zonder dat de ladder uit de schuur getrokken hoeft te worden. De snoeimachine wordt bediend met een 18 V/2,0 Ah batterij. De juiste lader wordt meegeleverd voor het opladen. Wanneer de tuinmachine moet worden opgeladen, wordt aangegeven door de oplaadindicator op de accu. Het mes kan in verschillende posities worden versteld zodat de heggenschaar flexibel kan worden gebruikt en dat is praktisch.

Eigenschappen Gardena THS Li-18/42

Gardena THS Li-18-42 telescopische heggenschaarDe THS Li-18/42 is uiterst praktisch voor werkzaamheden boven het hoofd. Maar niet alleen boven het hoofd kan het uitstekend gebruikt worden. Mogelijke toepassingsgebieden zijn ook snijwerkzaamheden op een helling of grote delen van de bodemvegetatie. De batterij gaat ongeveer 70 tot 80 minuten mee, wat genoeg zou moeten zijn voor de meeste heggenscharen. Daarna duurt het echter minder dan drie uur om weer vol vermogen te kunnen leveren. Als je de telescopische heggenschaar gebruikt, kun je hem gemakkelijk met beide handen vastpakken, boven je hoofd zal het veel moeilijker zijn. Om deze reden wordt het werken aan een heg waarschijnlijk geassocieerd met een paar onderbrekingen, omdat anders het balanceren oncomfortabel kan worden.

Conclusie Gardena heggenschaar op steel

Dankzij de vele instelbare posities en toepassingen is de THS Li-18/42 een veelzijdig product dat goed werk levert. In sommige situaties kan de Gardena heggenschaar zeer nuttig zijn wanneer andere heggenscharen niet meer worden gebruikt. Voor werkzaamheden boven het hoofd zou echter een extra handgreep of iets dergelijks nuttig zijn. Momenteel kun je de THS Li-18/42 voor een redelijke prijs krijgen. Wat betreft de snijprestaties kunt je vertrouwen op de Gardena heggenschaar en ook de afwerking van de onderdelen lijkt goed te zijn.