Gardena TCS Li-18/20 kettingzaag

Gardena TCS Li-18/20 kettingzaag

  • Aandrijving: Accu
  • Zwaardlengte: 25 cm of minder
  • Gereedschapsloze kettingspanner: Ja

Wie een grote tuin heeft, kent het probleem met grotere takken op grote hoogte. Het is erg moeilijk om ze kwijt te raken, vooral als ze dik gekruist zijn. Zelfs grote telescopische scharen kunnen slechts enkele centimeters dikke takken vormen. Er is echter een oplossing voor dit probleem, een kleine kettingzaag met een handvat. Een van de meest voorkomende modellen is de Gardna TCS Li-18/20 telescopische hoge kettingzaag, die zelfs met een oplaadbare batterij werkt.

De Gardena TCS Li-18/20 kettingzaag op steel is geschikt voor snoeiwerkzaamheden in de hobbytuin. Hoge hagen, bomen en struiken maken evenzeer deel uit van het werk van Gardena als moeilijk bereikbare hoeken. Het telescopische tuingereedschap is een interessante optie bij het werken vanaf de grond.

Functies Gardena TCS Li-18/20

Gardena TCS Li-18/20 accu kettingzaag telescopischDe aandrijving van de Gardena motorzaag is volledig ondergebracht in de in hoek verstelbare snijkop. De 18 Volt voeding bevindt zich in het achterste gedeelte van de handgreep voor de gewichtsverdeling. Een eenvoudige schouderriem is ontworpen om het lichaamsgewicht voor hobbytuinders tot een minimum te beperken. Met een capaciteit van 2 ampère-uren is de lithium-ionbatterij vooral ontworpen voor snoeiwerkzaamheden op kleinere schaal. Gemeten aan de hand van de prestaties van de accu is de laadcyclus met drie uur relatief lang. Het stuur is voorzien van een softgrip voor een goede grip. Volgens de fabrikant is het bereik bij volledige uitbreiding 4 meter. Met de Gardena TCS Li-18/20 accu motorzaag kun je op grotere hoogtes gemakkelijk takken afsnijden. Dit betekent dat er geen ladder nodig is en dat je zodoende veilig kunt werken.

Aangename werkomstandigheden

De hoge stokzaag kan tot 2,5 m worden ingeschoven en geeft je zo een totaal bereik van ca. 4 m. Maar de takknipper kan niet alleen worden gebruikt voor het knippen van takken in de hoogte. Als er al takken zijn gevallen, die je daarna wilt versnipperen, kun je ze ook verwerken dankzij de kantelbare snijkop. Ook het werken in de boom is geen probleem door het smalle ontwerp en het bijbehorende lage gewicht.

Hoge snijprestatie

De hoge tracer levert een hoge zaagprestatie met een takdiameter tot 8 cm. Voor takken tot een diameter van 5 cm kan hij met één acculading tot 140 takken knippen. De lithium-ion oplaadbare batterij BLi-18 (apart verkrijgbaar) is geschikt voor gebruik met de TCS Li-18/20 en ander oplaadbaar gereedschap van Gardena.

Eigenschappen

Met een maximale werkhoogte van ongeveer 4 meter is de Gardena telescopische stokzaagmachine natuurlijk een iets groter apparaat. In de “normale” staat is de stok ongeveer 2 meter lang. De TCS Li-18/20 maakt gebruik van het standaard Gardena batterijsysteem met 18V. Als je al een Gardena accu grastrimmer of heggenschaar hebt, of als je er een wilt kopen, dan is dit alles ideaal. De Gardena TCS Li-18/20 telescopische hoge stokzaag is verkrijgbaar in twee sets, met en zonder batterij, zorg ervoor dat je de juiste set kiest. Vergeet ook niet om kettingolie te halen. Net als bij een echte kettingzaag heeft deze zaag tijdens het gebruik olie nodig! Helaas heeft Gardena hier geen “startset” bijgevoegd.

Conclusie Gardena TCS Li-18/20

In principe kunnen we de Gardena telescopische hoge stokzaag volledig aanbevelen. De kracht is voldoende om een boom te snoeien, zelfs als de takken dikker zijn. Ook de prijs is redelijk.