Gardena Smart Sileno Life 750 robotmaaier

Gardena Smart Sileno Life 750

De Gardena Smart Sileno Life 750 is een van de meest populaire modellen van de Gardena robotmaaiers. De robotmaaier is het goedkoopste Sileno Life model en scoort met een maaibreedte van 22 cm. Zoals gebruikelijk in de Husqvarna groep is de tuinmachine met 58 dB geruisloos op het gazon. De maairobot is weerbestendig en kan zonder problemen in de regen maaien. Speciale kenmerken zijn onder andere de korte laadtijd en het EasyPassage-systeem.

Eigenschappen Gardena Smart Sileno Life 750

Alle nieuwe Sileno Life en Smart Sileno Life modellen maaien met een maaibreedte van 22 cm, bieden een accuduur van 65 minuten en hebben een oplaadtijd van 60 minuten nodig. Doorslaggevend voor de oppervlakteprestaties zijn de maaibreedte, de levensduur van de accu en de laadtijd. Deze specificaties zijn hetzelfde voor alle Sileno Life robotgrasmaaiers.

Met of zonder App kopen

Gardena start het tuinseizoen met de nieuwe Sileno life modellen, die met of zonder app-besturing te koop zijn. Elke Gardena Smart Sileno Life robot grasmaaier heeft een slimmere variant met Smart Gateway. De Gardena Sileno Life 750 is de variant zonder App-besturing. De smart versie is een goede keuze wanneer je graag je grasrobot vanuit je luie stoel wilt bedienen.

Installeer de Gardena Smart Sileno Life 750

Gardena Smart Sileno Life 750 robotmaaierDe installatie van een robotgrasmaaier is eenvoudig, maar zal wel enige tijd in beslag nemen. Zorg ervoor dat je een kleine (rubberen) hamer hebt. Nadat je de verpakking van de Smart Sileno Life 750 maairobot hebt verwijderd, ga je kijken waar je het laadstation wilt plaatsen. Doe dit indien mogelijk dicht bij een 230 volt stopcontact. Vervolgens moet je de perimeterdraad leggen. Houd er rekening mee dat de omtrekdraad goed vastzit. Het pakket omvat 200 meter omtrekdraad en 300 kunststof haken. De omtrekdraad is voldoende voor een gazon van ca. 750 m² zonder obstakels. Voor tuinen met veel obstakels die omringd moeten worden, moet je wat meer draad bestellen.

De Sileno Smart Life 750 gebruikt de begrenzingsdraad om te navigeren. De grensdraad maak je met de bijgeleverde haken vast op de grond, of je begraaft deze vlak onder de graszoden. Wie voor de meer bewerkelijke variant kiest, let op een graafdiepte van ca. 5 cm.

Aansluiten van het laadstation

Bovendien moet een geschikte locatie voor het laadstation worden gekozen. De voet heeft een 230 Volt netaansluiting nodig. Let er bij de installatie van het laadstation op dat de grasmaaie robot het basisstation gemakkelijk kan bereiken en dat er geen obstakels in de rijroute liggen. De laadcontacten op de robot bevinden zich direct aan de voorzijde, wat betekent dat het apparaat naar voren en naar achteren beweegt. De volgende stap is het aansluiten van het laadstation op de omtrekdraad. Is dit eenmaal gebeurd, dan is de automatische gazonmaaier klaar voor het eerste gebruik. Programmeer een maaischema in en de Smart Sileno Life 750 begint onmiddellijk met de eerste maaibeurt.

Bediening van de grasmaaier

De robot grasmaaier wordt bediend via het standaard LCD-scherm en/of de app. Boven een weerbestendige klep is een bedieningspaneel met display geïntegreerd. Daarmee kun je de Sileno Smart Life 750 starten en stoppen. De programmeerassistent, die helpt bij de installatie, is een voordeel. Bij de inbedrijfstelling van het apparaat kan de oppervlaktegrootte worden opgeslagen, waarmee de tuinmachine zijn eigen maaiplan maakt en de maaitijden berekent. De programmering kan echter achteraf naar believen worden gewijzigd. De Sileno Life modellen zijn verkrijgbaar voor elke oppervlaktegrootte met en zonder app. De maairobot is eenvoudig te gebruiken, heeft een eenvoudige programmering en maakt gebruik van verschillende functies die op dit moment door geen enkele conventionele grasmaaier geëvenaard kunnen worden.