Gardena Smart Sileno 1000 robotmaaier

Gardena Smart Sileno 1000 robotmaaier

  • Gazonoppervlakte: 1000 m2
  • Max. geluidsniveau: 60 dB
  • Maaibreedte: 22 cm

Deze intelligente robotmaaier kan worden gebruikt op gazonoppervlakken tot 1.000 m2 en hellingen tot een maximum van ±35 % (19°). In combinatie met de Smart Gateway (bij de levering inbegrepen) vormt het de basis van het Gardena Smart System. De gateway zorgt voor de draadloze netwerkcommunicatie tussen de Gardena Smart App en de robotmaaier. Zo kun je je automatische grasmaaier comfortabel via smartphone, tablet of PC bedienen.

Geschikt voor complexe gazons: de Gardena Smart Sileno 1000

Gardena Smart Sileno 1000 robotmaaierDe robotgrasmaaier is ontwikkeld voor het gebruik op terreinen tot 1.000 m2. Met zijn sterke lithium-ionenbatterij kan hij hellingen tot ±35 % (19°) aan en met slechts 60 dB is hij zeer stil. Door de meegeleverde Smart Gateway kan deze robotmaaier met behulp van een app worden bestuurd. Zo heb je te allen tijde toegang tot je robotmaaier: via de app voor tablet of smartphone of via de PC. Daarnaast is de Gardena Smart Sileno 1000 ook compatibel met alle andere Smart System extensies.

Bij deze robotmaaier voor een groot gazon kun je maximaal drie startpunten definiëren. Daarom is de Gardena Smart Sileno 1000 ook geschikt voor complexe gebieden, omdat hij op betrouwbare wijze afgelegen delen van de tuin bereikt, die alleen via smalle doorgangen met de hoofdruimte zijn verbonden. De remote startfunctie zorgt ervoor dat ook de nevengebieden optimaal worden afgedekt. Daarnaast ondersteunt de “EasyPassage” functie de maairobot met de navigatie door smalle doorgangen. Op deze manier is hij in staat om deze passages bijzonder efficiënt te doorkruisen.

Mulchfunctie: gelijktijdig maaien en bemesten

De Gardena Smart Sileno 1000 robotmaaier gaat willekeurig door de tuin en navigeert in een soort kriskras patroon. Het toestel verkort het gras met drie scherpe messen, die gemonteerd zijn op een roterende schijf. Wil je graag een kort gemaaid gazon of misschien toch iets langer gras? Geen probleem, want je kunt de maaihoogte instellen tussen 20 en 60 mm. Is dit eenmaal gebeurt, dan valt na het maaien het fijn gemaaide gras naar beneden en blijft achter op het gazon. Hier dient het maaisel als een natuurlijke voeding voor je gazon. De grasmat zal er hierdoor gezonder en groener uit gaan zien. En nog een mooi voordeel van een robotmaaier: het gras hoef je niet meer op te ruimen.

Volledig automatisch gazononderhoud

Via de app of met het gebruiksvriendelijke LCD-display met toetsenbord kun je de maaitijden van je robotmaaier instellen. De robotmaaier volgt het geprogrammeerde weekprogramma betrouwbaar en zelfs als het regent. Nadat de robot maaier klaar is met maaien of wanneer de batterij bijna leeg is, rijdt hij zelfstandig terug naar het laadstation om op te laden voor de volgende maaibeurt. Ben je op zoek naar een robot grasmaaier met maximale veiligheid en bediening via een Smart App? Dan kom je al snel uit bij deze robotmaaier van Gardena.

Verschillende sensoren zorgen voor de veiligheid van de Gardena Smart Sileno 1000. Door botsingssensoren herkent hij obstakels en bij het optillen of kantelen stoppen de messen van de maairobot automatische grasmaaier onmiddellijk. Met een PIN-code kun je je apparaat beschermen tegen diefstal of onbevoegd gebruik. De app is beschikbaar voor iOS en Android. Zo heb je altijd volledige controle over je robotgrasmaaier en andere slimme systeemapparaten en beheer je de instellingen comfortabel via smartphone, tablet of pc.

Installatie van je Gardena smart Sileno robotmaaier

Na een paar stappen is de Gardena Smart Sileno 1000 robotmaaier klaar om te maaien. Bij de levering zijn alle toebehoren inbegrepen die nodig zijn voor een snelle en gemakkelijke installatie, zoals perimeterdraad, pinnen, kabelaansluitingen en een gedetailleerde gebruikershandleiding.