Gardena Smart City Sileno 500 robotmaaier

Gardena Smart City Sileno 500

  • Gazonoppervlakte: 500 m2
  • Maaibreedte: 17 cm
  • Max. geluidsniveau: 59 dB

Deze robotmaaier van Gardena kan gebruikt worden op gazons tot 500 m2 met hellingen tot ± 25 % (14°). Met drie scherpe messen verkort hij het gras volledig automatisch, zelfs in de regen. Met de smart Gateway (bij de levering inbegrepen) is deze robotmaaier comfortabel te bedienen via een app voor smartphone of tablet of via PC en compatibel met alle Gardena smart System oplossingen.

Intelligent en efficiënt: Gardena Smart City Sileno 500

Gardena Smart City Sileno 500 robotmaaierDe robotmaaier is geschikt voor licht heuvelachtig terrein tot 500 m2 en met hellingen tot ±25 % (14°). Hij heeft een sterke lithium-ionenbatterij en werkt met een volume van slechts ongeveer 60 dB zeer discreet. De meegeleverde smart Gateway maakt de bediening van de robotmaaier via tablet of smartphone of via de pc mogelijk. De Gardena smart Sileno City is compatibel met alle Gardena smart System producten. Via de remote start functie is het mogelijk om nog drie andere startpunten voor het maaien in te stellen (naast het docking station). Zo vindt de robotgrasmaaier regelmatig zijn weg op moeilijk bereikbare plaatsen in de tuin.

Navigatie en programmering

De automatische grasmaaier herkent met behulp van zijn “EasyPassage”-functie smalle doorgangen en past zijn werkwijze aan. Zo is hij in staat om dergelijke plaatsen bijzonder efficiënt en snel over te steken. Door middel van deze geoptimaliseerde navigatie zorgt het toestel ervoor dat het maaien van nevengebieden, die met de hoofdleiding verbonden zijn, alleen via knelpunten verloopt. Een optimaal maairesultaat is gegarandeerd. Met het gebruiksvriendelijke LCD-display of via de app kun je een weekplanning voor je robotmaaier opstellen. De maaier volgt het plan volledig automatisch en maait precies op het moment dat je dat wilt, ook als het regent. Als de batterij bijna leeg is of als de maairobot zijn maaitaak heeft voltooid, keert het toestel terug naar het dockingstation om op te laden.

Gardena Sileno City robotmaaier voor gazons tot 250 of 500 vierkante meter

Met de twee robotmaaiers van de modellen Gardena Sileno City 250 en 500 heeft de tuinspecialist twee robot grasmaaiers in haar portfolio, die gericht zijn op eigenaren van kleinere tuinen met een werkgebied van respectievelijk maximaal 250 en 500 vierkante meter. Bovendien is het Gardena Smart Sileno City set model een grasmaaier welke gekoppeld kan worden aan een poort en bediend kan worden via een app. Bij de Sileno City modellen daarentegen moeten de instellingen direct op het apparaat zelf worden uitgevoerd. De grasmaaiers van Gardena passen zich aan de behoeften van eigenaren van kleine tuinen aan, die de tuin voornamelijk gebruiken voor ontspanning en een moderne levensstijl. Alle drie de modellen zijn eenvoudig te reinigen met de tuinslang.

Mulchfunctie: bemesting en maaien in één stap

De automatische grasmaaier kruist het gazon en verkort het gras met drie scherpe, roterende robotmaaier mesjes. De fijne grasresten vallen op de grond, waarna ze langzaam worden afgebroken en de gazonmat belangrijke voeding bieden. Het gazon zal er groener en gezonder uit zien. Omdat niet iedereen zijn gazon op dezelfde hoogte gemaaid wil hebben, is de maaihoogte van de Gardena Smart City Sileno 500 instelbaar tussen 20 en 50 mm.

Sensoren & eenvoudig onderhoud

De Smart Sileno City is uitgerust met botsings-, hef- en kantelsensoren. Als de robot maaier een obstakel raakt, verandert hij van richting. Bij het optillen of kantelen stoppen de messen onmiddellijk. Een pincode dient als antidiefstalbeveiliging en kinderbeveiliging. Nadat je de Gardena Smart City Sileno 500 ontvangt, is deze na enkele stappen klaar om te maaien. Alle voor de installatie benodigde toebehoren zijn bij de levering inbegrepen: grensdraad, pinnen, kabelaansluitingen en een gedetailleerde handleiding. De Gardena Smart City Sileno 500 weegt slechts 7 kg en is daarom bijzonder handig. Volgens de fabrikant kun je dit model, in tegenstelling tot andere robotmaaiers, met de tuinslang en onder stromend water reinigen. Dit maakt het onderhoud buitengewoon eenvoudig. Voor onderhoud van gazonranden welke bijvoorbeeld tegen muurtjes aanliggen, kan een grastrimmer noodzakelijk zijn.

Installatie

Het installeren van een robotmaaier is ook eenvoudig: een programmeer assistent leidt je door het menu en berekent zelfstandig het maaischema. De Gardena grasmaaier robot werkt stil op een laag volume van bijna 60 decibel, zodat het apparaat de omgeving niet verstoord. Het toestel bereikt een prachtig gelijkmatig maairesultaat dankzij een willekeurig maaipatroon, waardoor er geen sprake is van zichtbare paden/sporen. Dit werkt omdat de robot continu over het gazon maait, op een dagelijkse basis. Het snijafval is minimaal, valt tussen de stengels en verdwijnt als een natuurlijke meststof.

Het veiligheidssysteem

Sileno robotgrasmaaiers zijn voorzien van pincodebeveiliging, zodat het toestel niet in handen van vreemden valt terwijl je niet thuis bent. De gebruiker kent bij de eerste installatie een pincode toe. Als de robotmaaier tijdens het gebruik wordt opgetild, schakelt hij zichzelf uit en kan hij alleen met de pincode opnieuw worden geactiveerd. Dit geldt ook als de grasmaaier wordt stilgezet, bijvoorbeeld om het maaiplan te wijzigen of andere instellingen te maken. Helaas hebben de Gardena Sileno City robotgrasmaaiers geen geïntegreerd alarm.

Inbedrijfstelling

Voordat deze robotmaaier kan gaan maaien, moeten de bewoners de tuin geschikt maken voor het maaien door een maairobot. Dit werkt volgens het volgende principe: eerst worden de gebieden die door de grasmaaier worden gemaaid, omheind met een grensdraad. Daarna moeten obstakels zoals bomen of bloembedden worden omrand met deze draaid, zodat ze kleine eilandjes vormen. Tot slot wordt een geleidingskabel naar het laadstation gelegd, waarmee de robot grasmaaier zich oriënteert om de weg terug naar het laadstation te vinden.