Gardena Sileno Life 1250

Gardena Sileno Life 1250 robotmaaier

 • Gazonoppervlakte: 1250 m2
 • Maximaal geluidsniveau: Zeer stil (max. 60 dB)
 • Regen sensor: Nee

De nieuwe Gardena Sileno Life 1250 is geschikt voor oppervlakken tot 1.250 m² en mulcht het gazon met een maaibreedte van 22 cm. Dit is model 1250 zonder app-besturing. De bediening vindt plaats via het bedieningselement met LCD-display boven op de behuizing. Een permanent geïntegreerde 18 Volt Li-Ion accu met 2,1 Ah voorziet de Gardena robotmaaier van energie en maakt hellingen tot 30% mogelijk. Dankzij de moderne accutechnologie bereikt de Sileno Life 1250 een bedrijfstijd tot 65 minuten. De korte oplaadtijd van slechts 60 minuten is positief.

Bediening via LCD-display

Er is geen regensensor aan boord, dus de Gardena maairobot kan het gazon bij nat weer maaien. De behuizing van de robot maaier is weerbestendig en kan zelfs met een tuinslang worden gereinigd. Zoals reeds vermeld, heeft de Gardena Sileno Life 1250 een handmatige bediening. Dankzij de programmeerbare starttijden hoef je dit maar één keer te doen. Je kun het bedieningselement met LCD-display gebruiken om de maaitijd naar wens in te stellen en op te slaan. De automatische tuinmachine start dan dagelijks op hetzelfde moment met het maaiproces.

Weinig geluid

Uniek aan de Sileno Life robotmaaiers is het lage geluidsniveau tijdens het maaien. De Gardena Sileno Life 1250 maait het gazon met een werkingsgeluid van slechts 58 dB en is vrijwel geruisloos. De maairobot zal jou of je buren niet storen tijdens je dutje. Als je de robot grasmaaier niet aan het werk ziet, weet je niet eens of hij wel werkt, zo stil is het toestel.

Installatie Gardena Sileno life 1250

Gardena Sileno Life 1250 robotmaaierRobotmaaiers van Gardena zoals de Sileno life 1250 kunnen zich niet oriënteren op het gazon zonder een omtrekdraad. De leveringsomvang omvat 250 meter omtrekdraad en 300 haken voor bevestiging. De omtrekdraad moet over het gehele gazonoppervlak worden gelegd zodat het gazon door de maaimachine kan worden gemaaid. Zorg ervoor dat de perimeterdraad goed vastzit. De plastic haken zijn zo stabiel dat je ze met een kleine hamer in de grond kun slaan. Bepaal vervolgens een geschikte locatie voor het laadstation. Het laadstation wordt op de grond geplaatst en met draadpinnen bevestigd. De Gardena Sileno Life 1250 rijdt van voren en van achteren het laadstation uit. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor een onbelemmerde toegang. Bovendien verbruikt het laadstation 230 volt van het thuisnetwerk.

Veiligheidssensoren

Een belangrijke vraag op het gebied van robotmaaiers is de veiligheid van mens en machine in de tuin. Speciale aandacht moet worden besteed aan kinderen en huisdieren die in de tuin spelen. De robotgrasmaaier mag immers niemand verwonden. Onder de robot draaien zeer scherpe messen. Ook op dit vlak hier scoort de automatische grasmaaier hoog, omdat hij een zeer vlakke behuizing heeft. Bovendien biedt de verlengde kunststofbehuizing een betere bescherming tegen de messen.

PIN code

De Gardena Sileno Life 1250 is uitgerust met moderne sensoren om veilig maaien te garanderen. Als je de grasrobot tijdens het maaien optilt, geeft een hefsensor een alarm en schakelt de grasmaaier uit. Om de Gardena robotmaaier opnieuw op te starten, moet de grasrobot worden ontgrendeld. Om te voorkomen dat onbevoegden de grasmaaier gebruiken, is een PIN-codebeveiliging geïnstalleerd. Daarom raden wij je aan om tijdens de installatie je eigen veiligheidscode op te slaan, die alleen jij kent. De PIN-code dient ook als kinderbeveiliging. Wanneer je de maaimachine handmatig bij het bedieningselement wilt starten, vraagt het apparaat naar de PIN-code.

Voordelen:

 • Goede snijbreedte
 • Korte oplaadtijd
 • Geringe omvang
 • Hoge gebiedsoutput
 • Maait zelfs in de regen
 • Ideaal voor complexe tuinen
 • Met Easy Passage-functie

Nadelen:

 • Hoge aankoopprijs
 • Geen regensensor
 • App-functie niet aanwezig
 • Geen functie voor de gazonrand

Conclusie Gardena Sileno Life 1250

Met deze robotmaaier kan een groot gazonoppervlak automatisch en zonder problemen worden onderhouden. Hoewel de volautomatische robotmaaier geen app-besturing biedt, hoeft hij maar één keer geprogrammeerd te worden. De machine werkt dan volledig autonoom. Met betrekking tot apparatuur en functies is er niets negatiefs te zeggen. Alleen de aankoopprijs is een beetje afschrikkend, want je moet er rekening mee houden hoe duur een grasmaaier moet zijn. Gardena fans zullen zich waarschijnlijk niet laten afschrikken door de prijs. Als je een app-besturing nodig hebft, kijk dan eens naar de Gardena Smart Sileno Life 1250 set.