Gardena Sileno Life 1000 robotmaaier

Gardena Sileno Life 1000 robotmaaier

  • Gazonoppervlakte: 1000 m2
  • Maximaal geluidsniveau: Zeer stil (max. 60 dB)
  • Regen sensor: Nee

Deze robotmaaier is een goede keuze voor tuinen tot 1.000 vierkante meter. Dankzij een stevige lithium-ion batterij kan hij hellingen tot ±30 % (17°) aan. Tijdens het maaien is de tuinmachine zeer stil: het volume is slechts ongeveer 60 dB.

Gardena Sileno Life 1000: 3 ingangen

Voor de robotgrasmaaier kunnen maximaal drie variabele startpunten worden gedefinieerd. Op complexe oppervlakken vindt hij op betrouwbare wijze zijn weg naar moeilijk bereikbare gebieden en secundaire gebieden, die alleen via smalle doorgangen met de hoofdzone zijn verbonden. Een gelijkmatig gemaaid gazon is gegarandeerd.

Optimale hantering van smalle doorgangen

De Gardena Sileno Life 1000 robotmaaier herkent automatisch smalle gazondoorgangen. Met de “EasyPassage”-functie past hij zijn navigatie hierop aan en beheert hij de plek bijzonder vakkundig en efficiënt. Het toestel is een zogenoemde volautomatische robotmaaierMet een gebruiksvriendelijk LCD-display kun je een individueel maaiplan voor je maairobot programmeren. De machine volgt dit plan op betrouwbare wijze en maait zelfs bij regenachtig weer. Als de accu bijna leeg is, keert hij terug naar het laadstation, waar hij automatisch wordt opgeladen.

Het gemaaide gras dient als natuurlijke meststof

Gardena Sileno Life 1000 robotmaaierDe robot grasmaaier navigeert willekeurig door de tuin. Hier maait hij het gazon met drie roterende messen. De maaihoogte kan worden ingesteld tussen 20 en 50 mm. Bij het maaien ontstaat er fijn mulch, omdat het kleine grasafval op de grond valt. Daar dienen de grassprieten het gazon als natuurlijke meststof en vochtverzorging. Het resultaat is een weelderig groen, gezond gazon. De Gardena robot maaier is verder uitgerust met de Gardena “SensorCut” functie. Zo kan de Gardena Sileno Life 1000 zijn maaifrequentie optimaliseren in overeenstemming met de grasgroei. Bij droogte begint hij minder vaak om uitdroging van het gazon te voorkomen. Bij regenachtig weer en een verhoogde grasgroei verhoogt het de maaifrequentie weer. Je gazon krijgt automatisch precies de verzorging die het nodig heeft.

Verschillende sensoren maken de robotmaaier veilig

De Gardena Sileno Life 1000 heeft vele veiligheidsvoorzieningen: kantel- en hefsensoren zorgen ervoor dat de messen onmiddellijk stoppen als de robotmaaier wordt opgetild of opzij wordt gekanteld. Een botsingssensor herkent wanneer de grasrobot een obstakel raakt. Hierdoor verandert de richting onmiddellijk. Een pincode en een antidiefstalsysteem zorgen voor extra veiligheid.

Installatie en onderhoud

De robot grasmaaier kan al na een paar stappen beginnen met maaien. Bij de levering zijn alle voor de eerste installatie benodigde toebehoren inbegrepen: grensdraad, haken en connector, alsmede een gedetailleerde handleiding. Als de perimeterdraad tijdens de installatie te kort is, hoef je de bestaande draad niet te vervangen door een langere draad. In dit geval zijn er de zogenaamde kabelconnectoren. De kabelaansluitingen zijn weerbestendig en maakt het het eenvoudig om de omtrekdraad in de tuin te verlengen.

Bevestig de omtrekdraad

Natuurlijk moet de geïnstalleerde omtrekdraad niet zomaar als een wilde kabel in de tuin heen en weer fladderen. Bevestigingshaken worden gebruikt om ervoor te zorgen dat de perimeterdraad op zijn plaats blijft. Je kunt je de bevestigingshaken voorstellen zoals de haringen in de tentconstructie. Maar ook hier moet je absoluut in de gebruiksaanwijzing kijken, op welke afstanden je de bevestigingshaken moet plaatsen. In de regel kun je de bevestigingshaken op een afstand van 80 – 90 cm plaatsen. Nog een kleine tip van ons: als je extra perimeterdraad voor je robotmaaier bestelt omdat je gazon een omtrek van meer dan 200 meter heeft, moet je ook extra bevestigingshaken bestellen. Met slechts een paar meter meer kun je de bevestigingshaken natuurlijk compenseren met een grotere afstand. Maar zorg er dan voor dat de perimeterdraad stabiel en strak ligt.

Gardena smart Sileno Life 1000 – Meer of minder ruimte?

Aangezien de Gardena Sileno Life 1000 is ontworpen voor oppervlakken tot 1.000 m², rijst natuurlijk de vraag of je zo’n grote maairobot nodig hebt of dat je een nog grotere robotmaaier nodig hebt. De volgende kleinere robotmaaier van Gardena is de Sileno Life 750. Deze robotgrasmaaier is gemaakt voor gebieden tot 750 vierkante meter. Een kleinere robotmaaier kan je geld besparen. Zoek je een grasmaaier voor een groter gazon, dan is er bijvoorbeeld de Smart Sileno Life 1250.