Gardena Sileno City 500 robotmaaier

Gardena Sileno City 500 robotmaaier

  • Gazonoppervlakte: 500 m2
  • Max. geluidsniveau: 59 dB
  • Maaibreedte: 17 cm

De Gardena Sileno City 500 robotmaaier is geschikt voor gazons tot 500 m2 en hellingen tot ±25 % (14°). Met drie roterende messen verkort de automatische grasmaaier het gazon betrouwbaar en volledig automatisch, zelfs bij regen. Daarnaast is hetoestel licht van gewicht. Met slechts 7 kg is hij zeer handig en kan hij met een tuinslang worden gereinigd, in tegenstelling tot de meeste andere automatische grasmaaiers. Dit maakt het onderhoud bijzonder eenvoudig.

Gardena Sileno City 500: perfect voor tuinen tot 500 m2

Gardena Sileno City 500 robotmaaierDeze robotmaaier is ontworpen voor tuinen tot 500 vierkante meter. Uitgerust met een Lithium-ionenbatterij kan hij hellingen tot ±25 % (14°) beheren en met slechts ongeveer 60 dB is het bijzonder stil tijdens het werk. Tevens kun je maximaal drie startpunten voor je robot grasmaaier definiëren. Zo navigeert hij betrouwbaar ook in afgelegen gebieden van de tuin, die alleen via smalle gangen verbonden zijn met de hoofdmaaiers. Dit garandeert een gelijkmatig maairesultaat in de hele tuin. Dankzij de “EasyPassage” functie herkent de Gardena Sileno City 500 robotmaaier automatisch wanneer hij zich in een smalle doorgang bevindt. Hij optimaliseert vervolgens de navigatie en doorkruist dergelijke plaatsen bijzonder efficiënt.

Nuttig weekprogramma

Je kunt een individueel schema voor je tuinmachine definiëren. Alle instellingen kunnen worden uitgevoerd via het gebruiksvriendelijke LCD-bedieningsdisplay. De automatische grasmaaier volgt zijn weekprogramma betrouwbaar en maait ook in de regen. Na het maaien of wanneer de batterij bijna leeg is, keert hij terug naar het laadstation om op te laden. De robotmaaier navigeert willekeurig en verkort het gazon met drie messen, die gemonteerd zijn op een roterende schijf. Je kunt de maaihoogte instellen tussen 20 en 50 mm en is het toestel eenmaal aan het maaien, dan kun je het gras laten liggen. Het gemaaide gras valt namelijk als kleine snippers op de grond en dient vervolgens als een natuurlijke bemesting voor een mooier grasveld. Het resultaat: een gezond en mooi groen gazon.

Een zeer veilige robotmaaier

Een Gardena Sileno City 500 robotmaaier kiezen is verstandig als je zowel een goed maairesultaat als ook een veilige werking waardeert. De maairibot is uitgerust met verschillende sensoren om een veilige werking te garanderen. Met een botsingssensor herkent hij obstakels en verandert de rijrichting bij het raken van een object. Hef- en kantelsensoren stoppen de messen onmiddellijk, voor het geval dat de robot grasmaaier wordt opgetild of kantelt. Daarnaast beschermt een pincode de robotmaaier tegen ongewenst gebruik of diefstal. Niet alleen is de maairobot veilig, ook het maairesultaat is uitstekend. De precisiemessen maaien het gras perfect. En dankzij het SensorCut systeem veroorzaakt de Gardena Sileno City 500 geen strepen op het gazon. De maaihoogteverstelling kan eenvoudig en zonder gereedschap worden uitgevoerd.

Onderhoud en installatie: snel en eenvoudig

In zeer korte tijd is de robot maaier klaar voor gebruik. Een programmeer assistent leidt je door het intuïtieve menu en berekent na het invoeren van de gazongrootte en de gewenste maaitijden zelfstandig het maaiplan. Complexe berekeningen en programmering zijn niet nodig. Het maaiplan kan indien nodig licht worden aangepast of aangepast. Alle toebehoren die nodig zijn voor de installatie zijn inbegrepen in de doos: Grensdraad, kabelconnectoren, pinnen en een gedetailleerde gebruikershandleiding. De Gardena Sileno City 500 is een lichtgewicht robotmaaier: Met slechts 7 kg is hij zeer compact en gemakkelijk te hanteren. Je kan dit model, in tegenstelling tot andere grasrobots, met de tuinslang en onder stromend water reinigen. Dit maakt het onderhoud van een robotmaaier bijzonder snel en eenvoudig.

Gardena Sileno City 500: betrouwbaar

De begrenzingsdraad bepaalt het maaigebied flexibel en toch betrouwbaar en zorgt ervoor dat de robotmaaier van Gardena alleen de aangegeven gebieden maait. Een zeer gevoelige botsingssensor zorgt ervoor dat de robotgrasmaaier geen last heeft van obstakels in de tuin. Wanneer het gereedschap wordt opgetild, stoppen de messen onmiddellijk, waardoor letsel wordt voorkomen.