Gardena Sileno City 250 robotmaaier

Gardena Sileno City 250 robotmaaier

  • Gazonoppervlakte: 250 m2
  • Maai breedte: 18 cm
  • Max. geluidsniveau: 58 dB

Deze robotgrasmaaier is een goede keuze voor kleine gazons tot 250 m2 met een hellingshoek tot ±25 % (14°). Daarom is hij erg geschikt voor voortuinen of afzonderlijke bijgebieden. De Gardena Sileno City 250 robotmaaier verkort het gazon met drie roterende messen: automatisch, betrouwbaar en zelfs in de regen. Hij overtuigt door zijn lichte gewicht van slechts 7 kg en comfortabel onderhoud. Sileno City robotmaaiers zijn de enige automatische grasmaaiers in het assortiment van Gardena die je met een tuinslang kunt reinigen. Het is een ideale robotmaaier voor kleine, aparte ruimtes. Deze grasmaaier is uitgerust met een robuuste lithium-ionenbatterij en beheert hellingen tot ±25 % (14°). Het geluidsvolume tijdens het werken is slechts 58 dB, wat overeenkomt met het volume van een normaal gesprek.

Kleine robotmaaier, grote prestaties – zelfs op complex terrein

Gardena Sileno City 250 robotmaaierOndanks de geringe oppervlaktedekking kun je tot drie startpunten voor je robotmaaier instellen. Zo is de tuinmachine ook geschikt voor gebruik op een complex terrein met meerdere gebieden. Dit omdat hij zijn weg vindt in afgelegen delen van de tuin, die alleen via smalle gangen met het hoofdgedeelte verbonden zijn. De intelligente navigatie zorgt voor een optimaal maairesultaat over het hele terrein, ook door smalle doorgangen. De Gardena Sileno City 250 robotmaaier is uitgerust met de functie “Easy Passage” en kan daardoor efficiënt en snel door smalle gangen navigeren. Deze goed uitziende Gardena robotmaaier maait je gazon volledig automatisch.

Maaischema

Met het gebruiksvriendelijke LCD-display met toetsenbord kun je een weekplanning voor je robot grasmaaier instellen. Het toestel volgt het geprogrammeerde schema, zelfs als het regent. Na het werk of wanneer de batterij bijna leeg is, keert de automatische grasmaaier terug naar het laadstation om op te laden.

Sensoren zorgen voor een veilige werking

De Gardena Sileno City 250 robotmaaier is uitgerust met botsings-, hef- en kantelsensoren voor maximale veiligheid. Als de maairobot een obstakel raakt, stopt hij en navigeert hij in een andere richting. Als de maairobot wordt opgetild of gekanteld, stoppen de messen van de grasmaaier robot onmiddellijk met draaien. Daarnaast beschermt een pincode de machine tegen diefstal of ongeoorloofd gebruik.

Mulch functie voor een gezond gazon

Drie messen die op een roterende schijf zijn gemonteerd, snijden het gazon betrouwbaar af, terwijl de robotmaaier de tuin doorkruist. De maaihoogte kan individueel worden ingesteld tussen 20 en 50 mm. De fijne grasresten vallen op de grond, waar ze langzaam verteren en dienen als natuurlijke voedingsbron voor de grasmat.

Eenvoudig onderhoud en installatie

Na slechts enkele stappen is de robot maaier klaar voor gebruik. Alle robotmaaier accessoires die nodig zijn voor de installatie, zoals perimeterdraad, pinnen, kabelaansluitingen en de gebruikershandleiding, zijn inbegrepen in de leveringsomvang. De Gardena Sileno City 250 grasrobot weegt slechts 7 kg en is daarom zeer handig te verplaatsen, bijvoorbeeld voor het plegen van robotmaaier onderhoud. Volgens de fabrikant kan dit model worden gereinigd met de tuinslang en onder stromend water.

Niet alleen de installatie en bediening zijn geen belemmering voor de gebruiker. Ook de programmering van de Gardena Sileno City 250 robotmaaier voer je snel en eenvoudig uit door het overzichtelijke LCD-display met intuïtief bedieningspaneel. Het paneel is onder het klapdeksel aan de bovenzijde geïntegreerd en kun je zelfs in de zon goed afgelezen. Met behulp van de programmeerwizard maakt de gebruiker, na het invoeren van de gewenste maaitijden en de grootte van het gazon, een maaiplan. In dit maaischema specificeer je de dagen en tijden waarop de Gardena Sileno City 250 robotmaaier het basisstation verlaat en moet maaien. Dit kan echter gemakkelijk worden aangepast of gewijzigd indien nodig. Zelfs regenachtig weer stoort de werking niet vanwege de weerbestendige bekleding van zeer slagvaste kunststof, die alle belangrijke elementen afdekt.

Het is ook mogelijk om de installatie, de eerste programmering en de uitleg van de afzonderlijke functies van de robot maaier door een installatiepartner van Gardena te laten uitvoeren. Vaak is dit tegen betaling van een vast bedrag. Als de gebruiker dit werk zelf wil uitvoeren, dient hij de installatie-instructies lezen voordat hij begint en het nodige gereedschap, zoals zijsnijders en rubberen hamers, beschikbaar te hebben.

Gardena Sileno City 250 installatie

Zoek eerst een geschikte locatie voor het laadstation en plaats het. Alleen dan, door het bevestigen van de bij de lader meegeleverde grensdraad met behulp van bevestigingshaken, kunnen de werkgebieden op het gazon worden bepaald. Hoewel de robot grasmaaier een kleine oppervlakte beslaat, is het mogelijk om tot drie startpunten te definiëren. Op deze manier is het toestel ook geschikt is voor een complex gebied met meerdere secundaire gebieden. Zodra de uiteinden van de grensdraad en de zoekkabel zijn aangesloten op het laadstation en de tien meter lange laagspanningskabel van het laadstation is aangesloten op een nabijgelegen 230 V-aansluiting, activeer je de grensdraad.

Na kalibratie en afstelling van de Sileno City robotmaaier, laadt de 18 volt/2,1 ampère uur lithium-ion batterij in het laadstation in één uur op. Als dit is gebeurd, gaat de tuinmachine een goed uur op reis en zal hierbij ongeveer 60 vierkante meter gazon in het wilde weg maaien. Drie scherpe vlijmscherpe robotmaaier mesjes met een maaibreedte van 17 centimeter verkorten het gras tot de gewenste maailengte en versnippert de sprieten tot fijne mulch. De versnipperde grasresten blijven op het gazon achter en dienen als ecologische meststof.

Zeer stille robotmaaier

Dankzij het Sensorcut systeem is dit zeer betrouwbaar en nauwkeurig. De snijlengte kan flexibel worden ingesteld met behulp van de draaiknop onder het scharnierende deksel aan de bovenzijde. En dankzij de Silent Drive motoren is het geluidsniveau van de Sileno City tijdens het gebruik slechts 58 decibel, zodat de buren ook tijdens het maaien op zondag niet gestoord worden. De Gardena Sileno City 250 robotmaaier is één van de stilste maairobots op de markt.