Gardena robotmaaiers

Een in Nederland enorm bekend merk is Gardena. Hoewel ze veel robotmaaiers verkopen, staan ze ook bekend om het brede assortiment van tuingereedschap die bij hen verkrijgbaar is. Voor een goede robotmaaier ben je bij dit bedrijf zeker aan het goede adres. Wanneer je op zoek bent naar een automatische grasmaaier kijk je vanzelfsprekend naar een aantal belangrijke punten, waaronder de gebruiksvriendelijkheid, de functies, de kwaliteit en natuurlijk de prijs. Bij deze producent van tuingereedschap vind je niet alleen kwalitatief hoogwaardige, maar ook betaalbare robotmaaiers die je flink wat tijd in de tuin zullen besparen. Het gazon ziet er met hulp van een Gardena robotmaaier altijd uit om door een ringetje te halen.

Toonaangevende naam in de tuinwereld

In 1961 werd het Duitse Gardena opgericht, en vandaag de dag is het nog altijd een toonaangevend merk op het gebied van tuingereedschap. Vooral de baanbrekende ontwerpen vallen bij veel gebruikers enorm in de smaak. Ook met de komst van de innovatieve robotmaaier gooit Gardena hoge ogen. Ieder gazon is anders, en daarom heeft ze een breed assortiment van robot grasmaaiers. Dankzij de ruime keuze aan verschillende modellen is er altijd wel een uitvoering te vinden die precies goed is voor jouw gazon. Eén ding hebben ze wel gemeen: jou ontlasten in het mooi houden van je gazon, want dat wordt tot in de puntjes voor je geregeld.

Gardena robotmaaier - Sileno Life 1000Gardena robotmaaier modellen

Gardena heeft diverse modellen en uitvoeringen op de markt gebracht, verschillend in capaciteit, grootte en met meerdere handige functies. De robotmaaiers kunnen in drie types worden verdeeld: Sileno City / Life, Sileno+ en de Li. Deze drie types hebben ieder hun eigen uitvoeringen. Deze kun je gemakkelijk met elkaar vergelijken, zodat je er snel achter kunt komen welk model voor jouw tuin het meest aantrekkelijk is.

Type 1: Sileno City en Sileno Life

Gardena Sileno City robotmaaiers zijn in 2018 nieuw op de markt gepresenteerd. Het gaat hierbij om de Sileno City 250 (en 500) en Smart Sileno City 500. Deze modellen zijn vooral geschikt voor kleine gazons tot 500 m2 en dragen hierbij mee aan de trend om voor huizen te kiezen met een kleinere tuin. Deze maairobots zijn uitgerust met het SensorCut Systeem, geschikt voor hellingen tot 25% en zijn door middel van een app aan te sturen. In 2019 zijn de Sileno Life robotmaaiers zoals de Life 750, Life 1000, Sileno Life 1250 en de Smart Sileno Life 1250 uitgebracht.

Type 2: R40Li

Dit type bestaat uit meerdere uitvoeringen: R38Li, R40Li, R50Li, R70Li en R80Li. Deze robotmaaiers van Gardena zijn ideaal voor grotere en wat comple0xere gazons. Denk maar aan hellingen, objecten of een aparte vorm met moeilijk bereikbare plekken. De modellen hebben een capaciteit tot 800m2 (bij de R80Li) en bieden een aantal handige instellingen, waarmee je de robot maaier zelf naar bepaalde plekken in de tuin kunt sturen voor een maaibeurt.

Type 3: SILENO+

De modellen van Sileno+ zijn op werkelijk alles voorbereid. De capaciteit van de modellen is enorm: zowel de Sileno (1000) als de Sileno+ (1300) is dus geschikt voor grote tuinen. Ook gazons met moeilijk te bereiken plekken in de tuin zijn geen probleem voor deze Gardena robotgrasmaaiers. Ook smalle paadjes in de tuin vormen dankzij de EasyPassage geen enkele complicatie. De maaihoogte is tot en met 60mm en de hellingsgraad van de modellen gaat tot 35%.

Wat is de beste Gardena robotmaaier?

Er zijn dus zeker meer dan tien robotmaaiers waar je uit kunt kiezen. Het is belangrijk om eerst te kijken naar wat jij nodig hebt voor jouw tuin. Een kleine tuin heeft waarschijnlijk genoeg aan een Sileno City model, terwijl een wat grotere tuin juist vraagt om een ander type. Ook niet onbelangrijk: welke Gardena robotmaaier is de beste keuze voor je tuin? Hierbij wordt gekeken naar capaciteit, functies en de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Hieronder vind je de een selectie van de beste robotmaaiers van Gardena.

1: Gardena R80Li

De Gardena R80Li robotmaaier is in alle opzichten een aanwinst. Zo is deze automatische gazonmaaier van te voren in te stellen en hoef je er daarna dus niet meer naar om te kijken. Met een capaciteit van maximaal 800 m2 is hij voor veel tuinen geschikt. De grootste voordelen van dit model zijn de zelfstandigheid en de stilte (58 dB). Wanneer de batterij bijna op is keert het apparaat zelf terug naar het laadstation. Dankzij de sensoren op het toestel zal geen enkel object in je tuin beschadigd worden door de scherpe messen van de maairobot.

2: Gardena Sileno City 500

Voor kleine tuinen is de Sileno City 500 enorm geschikt. De capaciteit van de grasrobot is 500 m2, en is hiermee een ideale hulp voor in de tuin. De maaier rijdt een willekeurige route door de tuin en zorgt met deze handeling voor een gelijkmatige verzorging van het gazon. Ook qua geluidsniveau is de Sileno City een topaankoop: de robotmaaier is zeer stil met een niveau van 59dB.

3: Gardena Smart Sileno 1000

Het grootste voordeel van de Gardena Smart Sileno 1000 robotgrasmaaier is dat je hem door middel van de Smart App kunt bedienen, waar je ook bent. Op deze manier kun je gemakkelijk instellingen van de grasmaaier veranderen. Dankzij speciale technische functies kan deze robotmaaier zelfs in de regen doorgaan met maaien, daar waar andere modellen terugkeren naar het laadstation.

De belangrijkste voordelen van een Gardena robotmaaier

Waarom is een robot grasmaaier van Gardena zoals bijvoorbeeld de R160Li een goede keus? Er zijn een aantal handige functies waarmee het bedrijf haar autonome maaiers apart zet van de rest. Zo zijn de motoren van de robotmaaiers enorm stil, en is er geen stillere robotmaaier op de markt. Daarnaast is een automatische gazonmaaier van het Duitse merk gebruiksvriendelijk en dus makkelijk in te stellen. Een ander handig voordeel is de innovatie van de maaiers. Dankzij technologische ontwikkelingen is een regensensor niet meer nodig en kan de robotmaaier in alle weersomstandigheden doorgaan. Zoek je een robotmaaier zonder draad, kijk dan eens naar de Zucchetti Techline B6.

Accessoires van de robotmaaier aanschaffen

Ook voor extra accessoires voor de robotmaaier kun je bij Gardena terecht. Zo heeft de productne onder andere een speciale robotmaaier garage die de tuinmachine beschermt tegen zon en regen. Zo kan de robotmaaier dus extra lang meegaan. Andere dingen die je bij kunt bestellen zijn reservemesjes, los begrenzingsdraad, haringen, koppelstukken en meer. Via TuinMechanisatie.nl kun je ook maaiers van andere merken met elkaar vergelijken om zo de beste keus te maken! Daarnaast is een Gardena grastrimmer of kantensnijder een goede keuze om de randen van je gazon er perfect uit te laten zien.