Gardena R80Li robotmaaier

Gardena R80Li robotmaaier

  • Gazonoppervlakte: 800 m2
  • Maaibreedte: 17 cm
  • Max. geluidsniveau: 60 dB

Nauwkeurig maaien tot 800 m2 is moeiteloos mogelijk met de Gardena R80Li robotmaaier! De automatische grasmaaier is eenvoudig te programmeren, bespaart je kostbare tijd en verzorgt je gazon elke dag van de week, ongeacht het weer. Gardena zorgt voor comfort, veiligheid en tijdbesparing.

GARDENA: 100% ontspannen maaien, 0% beperking!

Gardena R80Li robotmaaierDe ideale oplossing om te ontspannen en te genieten van je tuin zonder beperkingen. Je hoeft het gazon niet meer te maaien, de Gardena robotmaaier zorgt voor alles. Stil, energiezuinig en emissievrij, het toestel combineert autonomie en prestaties dankzij geavanceerde technologie gebaseerd op 20 jaar ervaring om je het hele jaar door een onberispelijk gazon te garanderen. Installeren, programmeren en genieten! De Gardena R80Li zorgt voor het maaien van je gazon volgens jouw schema. Het willekeurige verplaatsingssysteem zorgt voor een onberispelijk en spoorloos resultaat.

Eenvoudigweg stil dankzij de Silent Drive motoren biedt de producent de stilste robotmaaiers op de markt (max. 63 db (A). Simpelweg schone, vrije navigatie, licht van gewicht, geleidingsdraden en brede rijstrook voorkomen een teveel aan rijsporen op het gazonoppervlak. Gewoon veilig, want de messen stoppen automatisch zodra je de robot maaier optilt. Extra veiligheid met de timerfunctie? De Gardena R80Li robotmaaier blijft op het laadstation als je het gazon voor andere activiteiten wilt gebruiken. De robotmaaier is eenvoudigweg nauwkeurig, werkt onafhankelijk van elkaar en biedt een perfect en nauwkeurig resultaat in het door je gedefinieerde gebied.

Hoe werkt het?

Het bewegingspad van de Gardena R80Li robotmaaier is willekeurig, het wordt eigenlijk bepaald door de robotmaaier zelf. Een pad wordt nooit twee keer herhaald, een systeem dat de robotgrasmaaier in staat stelt om het gazon gelijkmatig te maaien zonder markeringen op je terrein. Om de Gardena R80Li rond je gazon te laten bewegen, is het noodzakelijk om een perimeterkabel rond het maaigebied te installeren. Deze kabel wordt snel onzichtbaar voor het blote oog. De grensdraad bepaalt het werkoppervlak van de robot grasmaaier. Je kunt bomen, vijvers of perken afbakenen door er een grensdraad er omheen te leggen. De maaier kiest zijn eigen maai pad binnen de begrenzingskabel.

Volautomatische grasmaaier

Dankzij de geleidingsdraad vindt de maairobot zijn weg terug naar het laadstation zodra de batterijen leeg raken of de maaitijd afloopt. Met de startfunctie op afstand kun je de grasmaaier bedienen in gebieden verder weg van de tuin. Sporen langs de geleidingsdraad worden vermeden omdat de machine altijd op verschillende afstanden van de draad terugkeert naar zijn laadstation. Dankzij de geleidingsdraad kan de robotmaaier smalle doorgangen met een breedte van minstens 1,5 m oversteken en maaien. Sporen worden vermeden omdat de maaier zelf de afstand tot de geleidingsdraad varieert.

De Gardena robotmaaier past zich aan bijna elk terrein aan, zelfs met een hellingshoek tot 25%. Voor een beter resultaat is het aan te raden om je R80Li dagelijks te gebruiken en voor een goed homogeen gemaaid gazon moet de maaitijd worden aangepast. De robotmaaier heeft een autonomie van 60min voor 70min lading. In 1 uur maait hij een oppervlakte van 30 m2. Verder beheert de robotgrasmaaier zijn maai- en laadtijden autonoom. De Gardena R80Li keert namelijk automatisch terug naar de laadbasis wanneer de batterij bijna leeg is. Na volledige belading gaat hij weer aan het werk.

Gardena R80Li functies

Het gemaaide gras hoeft niet te worden opgeruimd, het verfraait zelfs je gazon! Het gras wordt tijdens het maaien door de mesjes in in zeer fijne deeltjes gehakt, die vervolgens op je gazon worden afgebroken en een natuurlijke meststof leveren, sneller en effici├źnter dan andere robotmaaier modellen. Je gazon wordt krachtiger, dit heet Micro-Mulching. De robot grasmaaier is vaak bedoeld voor het maaien van het gazon, waarbij hij elke keer slechts een klein stukje maait en de grassprieten dienen vervolgens als een natuurlijke meststof. Let op: in een regenbui blijft het natte maaisel aan de robotmaaier kleven, en zal niet op de grond vallen.

Bij elk weer een mooi gazon

De Gardena R80Li is volledig autonoom en dit voor alle dagen van de week. Programmeer vanaf het bedieningspaneel eenvoudig je maaicycli. Je nieuwe tuinmachine werkt op elk moment bij elk weer. Zelfs regen houdt het niet tegen. Het zal het geplande maaien uitvoeren, zelfs als het regent. Rest ons nog te melden dat de Gardena R80Li een van de lichtste robotmaaiers op de markt is. Met slechts 7,5 kg (16,5 lbs) is het licht genoeg om het jonge gras niet te beschadigen. Dat wil zeggen, als de grond eronder droog en sterk is.

Veiligheid en beveiliging

De Gardena R80Li robotmaaier is beschermd met een pincode. Je dient de pincode in te voeren telkens je de instellingen wijzigt of de robot maaier handmatig activeert. De snijbladen stoppen onmiddellijk als het toestel wordt opgetild of omvalt. Dit geldt ook voor andere modellen in deze reeks, zoals bij de Gardena R38Li.