Gardena R70Li robotmaaier

Gardena R70Li robotmaaier

  • Gazonoppervlakte: 700 m2
  • Maaibreedte: 18 cm
  • Max. geluidsniveau: 60 dB

Als je je gazon in de zomer niet wilt maaien, raden wij je aan om een robotmaaier te kopen. Gardena biedt verschillende modellen in dit segment. Naast de Sileno-serie is er ook de R-serie met verschillende functies.

Lichte, compacte R70Li robotmaaier

Gardena R70Li robotmaaierDe Gardena R70Li robotmaaier wordt goed verpakt geleverd. Als de automatische grasmaaier eenmaal is uitgepakt, vind je een visueel aantrekkelijke machine. De kleur is grijs en zilver, waardoor het zich onderscheidt van de typische turquoise van andere Gardena tuingereedschappen. Alleen de rode STOP knop aan de bovenzijde van de robot maaier valt op. Hoewel de Gardena R70Li niet direct de felbegeerde design award heeft gewonnen, is het toestel net zo goed een winnaar als zijn “uitstekende” broer, want beide robotgrasmaaiers zien er bijna identiek uit. Door de relatief smalle snijbreedte van slechts 17 centimeter is de R70Li vrij klein, wat ook een positief effect heeft op het lage totale gewicht van 7,7 kilogram. Dit maakt het een van de lichtste Gardena maairobots op de markt. De totale afmetingen zijn 58 x 46 x 25 centimeter. Dit compacte formaat heeft voordelen voor een robotmaaier op complexe percelen, wat veel voordelen geeft.

Pakket

De Gardena R70Li robotmaaier krijg je thuis inclusief laadstation en netsnoer, 200 meter grensdraad, 400 haken voor montage, drie messen, vier connectoren en vijf aansluitingen. Andere kabels en haken zijn apart verkrijgbaar als je meer materiaal nodig hebt. Met de bijgevoegde en goed geïllustreerde korte handleiding is de installatie een fluitje van een cent.

De Gardena R70Li installeren en instellen

Voordat je de R70Li start, dien je enkele voorbereidingen te treffen, zoals het plaatsen van het laadstation, het leggen van de perimeterdraad en het opzetten van het apparaat. In detail zijn dit de volgende stappen:

  • Het vinden van een geschikte locatie voor het laadstation in de tuin
  • De meegeleverde grensdraad wordt in de tuin gelegd
  • Configureer de Gardena R70Li met behulp van het bedieningspaneel op het boven paneel.
  • Start tot slot de robot grasmaaier voor het maaien van het gazon

Het instellen van het laadstation

Het eerste wat je moet doen is een geschikte plaats in de tuin vinden voor het laadstation van de R70Li robotmaaier. Van hieruit zal de robot zijn werkzaamheden starten. Het basisstation moet zich op een horizontaal oppervlak bevinden, zo centraal mogelijk in het werkgebied, en heeft ongeveer 3 meter vrije ruimte voor het laadstation nodig. Er moet op worden gelet dat het gebied niet direct aan de zon is blootgesteld. Als dit niet kan worden vermeden, is het raadzaam om de optionele robotmaaier garage aan te schaffen, die aan de bovenkant van het laadstation is bevestigd. Om de Gardena robotmaaier tegen alle weersomstandigheden te beschermen, raden wij je aan deze garage aan te schaffen. Als het te maaien gazon vrij toegankelijk is, is het verstandig om het laadstation uit voorzorg uit het zicht van derden te plaatsen.

Om de transformator aan te sluiten is er een 230 volt stopcontact in de buurt nodig. De meegeleverde stroomkabel heeft een lengte van 10 meter. Ook moet er links en rechts van het station voldoende ruimte zijn om de grensdraad over een lengte van ongeveer 1,5 meter te leggen.

Het leggen van de grensdraad

Nadat een terrein is gevonden en het laadstation is geïnstalleerd, wordt de perimeterdraad rond het te maaien gazon gelegd. Om fouten te voorkomen, bestudeer je de meegeleverde gebruiksaanwijzing vooraf grondig. Hoewel het mogelijk is om kabels alleen op het oppervlak van het gras te leggen, is het raadzaam om ze in de grond te leggen om struikelgevaar te voorkomen. Dit laatste is natuurlijk meer tijdrovend, vooral bij grote percelen.

De Gardena R70Li configureren

Aan de bovenzijde van de grasmaaier robot bevindt zich een licht doorzichtige afdekklep. Hieronder is een bedieningspaneel met LC-display en een toetsenbord voor de configuratie van de R70Li. De belangrijkste instellingen zijn onder andere de maaiperiode en de dagen waarop gemaaid moet worden.

Start de robotmaaier

Na de configuratie kan de eerste test run van de R70Li maairobot beginnen. Hiervoor is er een testmodus, waarin mogelijke probleemgebieden in de tuin te vinden zijn. Op zeer smalle punten, kan de gangbreedte nog steeds worden ingesteld op de tuinmachine. Zodra alles klaar is, maait de Gardena R70Li automatisch op de ingestelde dagen en tijden.

Andere modellen

Heb je een kleinere tuin, kijk dan eens naar de R38Li robotmaaier. Is je tuin groter dan 700 vierkante meter, dan is de Gardena R80Li misschien wel iets voor jouw.