Gardena kettingzagen

Je kunt een Gardena kettingzaag optimaal gebruiken voor het onderhoud van je woning en je tuin. Met dit gereedschap is het mogelijk om takken te kappen, bomen om te kappen en stormschade te verwijderen. Daarnaast is een Gardena kettingzaag ideaal voor de productie van brandhout. Als je een ketting zaag hebt, dan kun je de kettingzaag gebruiken voor het uitvoeren van werkzaamheden op je eigen terrein, maar ook voor boswerkzaamheden en werkzaamheden aan eigendommen van derden. Gardena motorzagen worden aangedreven door benzine, netstroom of een oplaadbare accu. Welke variant voor jou het meest geschikt is, hangt vooral af van het beoogde gebruik. In onze kettingzagengids leggen we de verschillende types en enkele andere aankoopcriteria meer in detail uit. Ook geven we je tips voor het gebruik van kettingzagen.

Gardena kettingzaag – achtergrond

Gardena presenteert altijd innovatief tuingereedschap, zoals Gardena kettingzagen dat het tuinieren eenvoudigweg leuk maakt. Al sinds 1973 kunnen tuiniers bijvoorbeeld de “Accu Grande” grassnijder gebruiken om die delen van de tuin die moeilijk toegankelijk zijn met een grasmaaier te maaien. In 1975 werd het assortiment snoeischaren toegevoegd aan het moeiteloos snoeien van dikke takken, waarvoor de producent 25 jaar garantie gaf. In 1977 bracht het Gardena combisystem orde in de tuinwerkschuur en sinds 1978 biedt het bedrijf irrigatiesystemen voor tuinen, tuinvijvers en watervoorziening voor huishoudelijk gebruik. Sinds de jaren tachtig is men bezig met de automatisering van de tuinirrigatie en in de jaren negentig van de vorige eeuw was het bedrijf pionier op het gebied van waterbesparende druppelirrigatie met het “Micro-Drip-System”.

Gardena kettingzagen: Intelligente oplossingen voor tuin, huis & tuin

Gardena kettingzaag - TCS Li-18-20 accu kettingzaagOok tegenwoordig vindt je alles in het Gardena assortiment wat tuinliefhebbers gelukkig maakt: van de eenvoudige tuinslang, de slangenwagen tot het computergestuurde Gardena besproeiingssysteem dat je planten besproeit tijdens je vakantie, werk of zelfs het ontwerpen van je tuin. En om het tuinontwerp leuk en gemakkelijk te maken, biedt Gardena niet alleen grasmaaiers, maar ook de R70Li robotmaaiers en de nieuwe generatie Gardena Sileno/Sileno+ maairobots. Wil je je bomen snoeien? Koop een dan elektrische kettingzaag van Gardena. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Via onze website vind je nog veel meer Gardena tuingereedschappen online om je actief te ondersteunen bij de implementatie van je ideeën voor tuinontwerp. Neem de tijd om rond te kijken en misschien kom je met een of twee ideeën terwijl je online tussen de Gardena kettingzagen en ander tuingereedschap surft.

Kettingzagen voor huis, tuin, hobby en brandhoutproductie

Gardena biedt een breed scala aan ketting zagen voor elke toepassing. In het uitgebreide assortiment vinden doe-het-zelvers, tuinvrienden, brandhoutproducenten en degenen die dat willen worden, de passende kettingzaag en de bijbehorende accessoires. Gardena biedt de volgende soorten zaagmachines aan:

  • Benzinemotorzagen,
  • Elektrische kettingzagen,
  • Kettingzagen met batterijvoeding en elektrische drukknop op hoog niveau voor de fruit- en tuinbouwsector en de tuinbouwsector

Voordelen van elektrische Gardena kettingzagen

Een elektrische Gardena kettingzaag is verkrijgbaar met accu en kabel en is voordelig door zijn lage gewicht, de eenvoudige bediening, de geringe trillingen tijdens het gebruik, het lagere geluidsniveau en de geringe onderhoudskosten. Dit maakt deze tuinmachines ideaal voor hobbyisten, tuineigenaren, doe-het-zelvers of voor het kappen van brandhout thuis. Het lagere gewicht maakt het gemakkelijk te hanteren op ladders of bij het afwerken van zolders. Zo kun je de punten van hoge bomen comfortabel (maar veilig!) uit de ladder knippen met een Gardena kettingzaag die met een batterij werkt. Hier is het voordelig om een accu voor de zaag te gebruiken en geen kabel te hebben.

 Door het ontbreken van uitlaatgassen scoren kettingzagen met elektromotoren bijzonder goed in het interieur of bij het werken in gesloten ruimten. De efficiënte en milieuvriendelijke werking maakt de kleine kettingzaag van Gardena ook bijzonder geschikt voor het zagen van brandhout voor in huis en in de omgeving vanwege het gebrek aan geluid en uitlaatgassen. Ook een accukettingzaag kan net als een benzinekettingzaag worden gebruikt voor een nauwkeurige en krachtige toepassing. De relatief lage prijs maakt de elektrische Gardena kettingzaag bijzonder interessant voor hobbyisten en matige gebruikers en voorziet in de behoefte aan de meeste zaagwerkzaamheden in de particuliere sector.

Krachtige Gardena benzinemotorzagen – voor de professionele houtbewerker

Gardena motorzagen met benzine als brandstof zorgen voor onafhankelijkheid en staan voor krachtig werk en sterke prestaties op het land of in het bos. Op onze site vindt je een ruime keuze uit verschillende zwaardlengtes. De kettingzagen met 2-taktmotor, die werken met een benzine/oliemengsel in een verhouding van 50:1, zijn verkrijgbaar in verschillende prestatieversies en bieden flexibel zagen in alle posities en onafhankelijk van de beschikbaarheid van een stroomnet of de lengte van de voedingskabel. Vanwege het groeiende milieubewustzijn worden benzinekettingzagen nu geproduceerd met katalysatoren die de uitstoot van uitlaatgassen en geuren tot een minimum beperken. Naast professionele land- en bosbouwwerkers of timmerlieden zijn benzinekettingzagen geschikt voor huiseigenaren en tuineigenaren en degenen die hun eigen brandhout in het bos produceren. Deze ketting zagen hebben echter een hoger gewicht door de motor en de benzine in de benodigde tank. Dit maakt het echter ook gemakkelijk om door grovere bomen te komen.

Tips voor veilig gebruik van Gardena kettingzagen

Houd er rekening mee dat het werken met een dergelijke tuinmachine geschikte beschermende kleding vereist, zoals een snij beschermende broek en jassen, geschikte handschoenen, een beschermende helm met vizier, gehoorbescherming en stevig schoeisel. Daarnaast is een cursus over het veilig hanteren en bedienen van kettingzagen aan te raden. Regelmatig onderhoud en het exclusieve gebruik van compatibele accessoires zijn essentieel voor een veilige werking. Een scherpe, goed gespannen ketting zorgt voor bedrijfszekerheid en vergemakkelijkt energiebesparend werken, vooral als deze is uitgerust met een kettingrem. Naast de juiste kettingzaag kun je ook de bijbehorende accessoires aanschaffen, zoals kettingzaagkettingen, kettingolie, onderdelen van de kettingzaag en beschermende kleding voor professioneel gebruik met hout. De Gardena kettingzaag – een onmisbare hulp voor de hobbyboseigenaar!

Laat je inspireren door het assortiment kettingzaagmodellen van Gardena of gebruik het bekwame, goed onderbouwde advies om de juiste kettingzaag voor jouw behoeften te vinden!