Gardena heggenschaar

Gardena heggenscharen

Als tuineigenaar moet de tuin altijd op en top verzorgd zijn. Veel kan met de hand gedaan worden, maar een lange heg behoeft goede hulpmiddelen om op de juiste manier gesnoeid te kunnen worden. Kies daarom altijd voor een krachtige heggenschaar voor je tuin. De Gardena heggenschaar biedt voor ieder type heg de beste oplossingen, waarbij veel kracht wordt geboden en de verschillende lemmetlengtes ervoor zorgen dat je heg er weer goed uitziet. De lengte, de bediening, alles klopt bij deze heggenscharen. Met de Gardena PowerCut Li-40/60 kun je bijvoorbeeld de dikste heggen aan.

Gardena heggenschaar assortiment

Gardena heggenschaar - Gardena EasyCut Li-14/40 heggenschaarDe Gardena heggenschaar kent veel verschillende voordelen. Zo kun je meerdere lengtes van het mes aanschaffen, waardoor je altijd de beste hulpmiddelen voor jouw heg tot je beschikking hebt. Ook de verschillende takdikten kunnen aan de hand van jouw aankoop gesnoeid worden. Je zult hierdoor je heg te allen tijde goed kunnen onderhouden, zonder dat fysiek veel kracht gaat kosten. De apparaten zijn namelijk licht van gewicht, waardoor alles mogelijk is en ook iedereen deze kan bedienen.

Een accu of elektrische heggenschaar van Gardena is een van de meest krachtige heggenscharen die er te krijgen zijn. De verschillende modellen, waaronder de PowerCut, ComfortCut en EasyCut bieden voor iedereen de beste hulpmiddelen voor in de tuin. Of je nu een doe-het-zelver of professional bent, je hebt altijd het beste materiaal tot je beschikking. Hierdoor is het ook mogelijk om tuingereedschap met verschillende vermogens aan te schaffen, verschillende varianten van de bediening en de lengtes van het lemmet geheel naar wens te laten zijn. De Gardena heggenschaar biedt genoeg mogelijkheden voor iedere situatie.

Hoe werkt de Gardena heggenschaar?

Het is afhankelijk van het model dat je aanschaft hoe deze werkt. Je hebt namelijk de elektrische heggenschaar die werkt met een kabel, maar ook een handmatige variant en een op een accu. De elektrische heggenschaar hoef je van tevoren niet op te laden. De variant op accu moet eerst volledig opgeladen worden voordat je deze kunt gaan gebruiken bij het snoeien van heggen. Het is daarom van belang om te zien of je voldoende snoer tot je beschikking hebt of eerst een aantal uur de batterij op moet laden voordat je ermee aan de slag gaat. Het kan namelijk zomaar zo zijn dat je halverwege het snoeien moet stoppen omdat de accu leeg is.

Daarna is het alleen nog een kwestie van de Gardena heggenschaar aanzetten en de juiste bewegingen maken om de takken te snoeien. Met de juiste bewegingen heb je weinig kracht nodig om hetzelfde resultaat te bereiken, waardoor je ook minder vermoeide armen hebt. Dit kan tot veel mogelijkheden leiden en de tuin zal er weer goed verzorgd uitzien. En zoals bij alles geldt: oefening baart kunst. Zodra je de juiste techniek onder de knie hebt, is de heg of haag binnen een korte tijd volledig gekortwiekt en zullen de mensen die langslopen versteld staan van de door jou uitgevoerde werkzaamheden.

Gardena snoeimachines zijn met verschillende functies uitgerust. De functie die het beste werkt voor de gemiddelde tuin is de aanslagbeveiliging, waardoor je zelfs dicht bij de grond kunt snoeien. Je hebt immers geen last meer van het lemmet dat langs de grond schuurt en je handen die hierdoor in een andere hoek moeten gaan staan, waardoor het niet meer eenvoudig is om alles naar behoren uit te kunnen voeren. Door middel van deze functie ben je van meer gemak voorzien en wordt de heg geheel egaal.

Gardena heggenschaar – Waar je rekening mee moet houden bij je aankoop

Als je een Gardena heggenschaar aan gaat schaffen, is het belangrijk dat je naar verschillende punten kijkt. Een daarvan is de manier waarop je de heggen schaar moet bedienen. Je kunt kiezen tussen elektrisch, handmatig of met een accu. Afhankelijk van de indeling van de tuin en de stroomaanleg kan het namelijk beter zijn om een accu te nemen in plaats van elektrisch. Ook moet je de lengte van het mes in je achterhoofd houden. Een langer mes kan goed helpen bij de dikkere en hogere heggen, terwijl een klein lemmet je weer helpt bij de lage bossen. Ook kun je kiezen voor een heggenschaar op steel zoals bijvoorbeeld de Gardena THS Li-18/42 telescopische heggenschaar.

Gardena PowerCut Li-40/60

De Gardena PowerCut Li-40/60 is een heggenschaar met een 60 centimeter lang mes, waardoor je eenvoudig door verschillende takken heen komt. In tegenstelling tot sommige kleinere modellen, zoals de PowerCut 700/66 kan deze tuinmachine een takdikte van 24 millimeter aan, maar de eenvoud van het bedieningspaneel zorgt ervoor dat je nergens meer problemen mee hebt en met een accu de gehele heg kan doen. Met de eco-modus kom je zelfs nog verder, doordat hiermee de accu bespaard wordt. De aanslagbeveiliging zorgt er daarbij voor dat je ook dicht bij de ondergrond kunt snoeien, waardoor je van alle gemakken bent voorzien.

De belangrijkste gegevens over de Gardena heggenschaar in één oogopslag:

  • Vermogen: tot 750 Watt
  • Geschikt voor: Heggen en takken
  • Maximaal takdikte: 6 tot 47 millimeter
  • Lemmetlengte: 12 tot 60 centimeter
  • Bediening: Handmatig, elektrisch, accu