Gardena handgrasmaaier

Gardena handgrasmaaiers

Wanneer het gaat om tuingereedschap, is Gardena één van de marktleiders op dit gebied. Dit Duitse bedrijf, van origine te vinden in de Duitse plaats Ulm, beschikt over een enorm assortiment aan gereedschappen voor de tuin, waaronder vele handgrasmaaiers. Niet verwonderlijk dat dit merk erg geliefd is, want voor vele gereedschappen voor de tuin ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres. Al jouw tuininkopen zijn te doen bij Gardena. In meer dan 80 landen over de hele wereld is dit bedrijf te vinden, zo groot kun je als bedrijf niet worden zonder te beschikken over een assortiment aan fantastische producten. Zo ook over een Gardena handgrasmaaier.

Gardena handgrasmaaiers

De handgrasmaaiers van Gardena, ook wel bekend als kooimesmaaiers of cilinder grasmaaiers, worden door een aantal kenmerken gekarakteriseerd. Ten eerste zijn de grasmaaiers eenvoudig te gebruiken en erg wendbaar dankzij de grotere wielen waarover zij beschikken. Daarnaast zijn de grasmaaiers geluidloos omdat ze gebruik maken van contactloze messen. Een Gardena handgrasmaaier hanteert de zogenaamde walstechniek, waardoor je als gebruiker gemakkelijk gazons precies en kort kunt maaien. Doordat de messen relatief zacht zijn voor het gras, blijft het geheel strak en mooi groen. Ten slotte stoot een handmatige grasmaaier geen emissies uit. Dergelijke grasmaaiers zijn ten slotte van nature het beste voor het milieu.

De voordelen van een handgrasmaaier

Handgrasmaaiers beschikken van zichzelf over voordelen die ze een streepje voor geven ten opzichte van andere soorten grasmaaiers. Zo is een handgrasmaaier het makkelijkst te gebruiken van alle soorten grasmaaiers, een handleiding zal niet nodig zijn. Aansturing gebeurt aan de hand van jouw eigen arbeid, je stuwt de maaier voort met je handen en stuurt deze naar de plekken die je gemaaid wilt zien. Door de voortgaande beweging die je zelf creëert, bewegen de messenbladen die het gras maaien. Omdat loopmaaiers wendbaar zijn, kun je eenvoudig je eigen gazon maaien. Elk hoekje van de grasmat is bereikbaar.

De wendbaarheid van een Gardena grasmaaier is beter ten opzichte van andere merken dankzij de grote wielen, waardoor je gemakkelijker kunt bewegen met de maaier. Door de contactloze messen is de maaier enorm stil, het is simpelweg onmogelijk om ooit voor geluidsoverlast te zorgen aan de hand van deze grasmaaier. De walstechniek stelt je in staat om het gazon zo te maaien zoals jij dat wilt. Ten slotte zijn de modellen van compact, en dankzij de inklapbare duwboom is het apparaat eenvoudig op te bergen zonder dat het te veel ruimte in beslag neemt. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat de handgrasmaaiers van Gardena zo’n populaire keuze zijn onder mensen die graag bezig zijn in hun eigen tuin.

De functies van een Gardena handgrasmaaier

Het bedrijf beschikt over meerdere soorten modellen, van instapmodellen tot aan grasmaaiers met net wat meer functies. Het basismodel van de Gardena handmaaier heeft qua werkgebied een capaciteit van 150 vierkante meter, terwijl dit kan oplopen tot 250 vierkante meter zonder accu en 400 vierkante meter met accu wanneer je een accugrasmaaier hebt. De maaihoogte is eenvoudig handmatig in te stellen en rangeert van 12 millimeter tot aan 42 millimeter. De maaibreedte rangeert van 33 centimeter, voor de wat kleinere gazons, tot aan 40 centimeter voor de ietwat grotere tuinen. Dankzij de ergonomisch vormgegeven handvaten is het optillen en verzetten van de maaiers een eitje, terwijl de inklapbare duwboom er voor zorgt dat de handmaaiers van Gardena eenvoudig opgeruimd kunnen worden. Ten slotte is het mogelijk om een grasopvangbak aan te schaffen en deze te bevestigen aan de grasmaaier. Dit scheelt een hoop opruimwerk, want het gemaaide gras wordt in een handige opvangbak verzameld.

Gardena handgrasmaaier soorten

Een groot merk als Gardena beschikt natuurlijk over meerdere varianten handmaaiers. Deze maaiers verschillen op meerdere fronten, zodat je zelf tijdens het uitkiezen goed kunt bekijken welke kwaliteiten en eigenschappen nu echt belangrijk zijn voor je. Ten eerste verschillende de maaiers qua prijzen, waarbij geavanceerdere modellen logischerwijs duurder zijn in vergelijking met de basismodellen. Daarnaast zijn de goedkopere varianten veelal gericht op de wat kleinere gazons, terwijl duurdere modellen meer geschikt zijn voor de middelgrote grastuinen. Ten slotte zijn er de extra eigenschappen die duurdere modellen net dat beetje extra geven. Hieronder wordt dieper ingegaan op de handmaaiers die terug te vinden zijn in het assortiment.

Gardena kooimesmaaier 330

Gardena handgrasmaaier - 330Het basismodel, de standaard als het ware op het gebied van handgrasmaaiers, is de Gardena kooimesmaaier 330. Voor een klein gazon waarvoor je alleen een basismaaier nodig hebt, is deze maaier perfect dankzij de maaibreedte van 33 centimeter. De totale capaciteit van het werkgebied wordt ingeschat op zo’n 150 vierkante meter. Voor kleine gazons of huishoudens die een klein budget willen besteden aan een grasmaaier.

 • Goedkoopste model van Gardena.
 • Geschikt voor kleinere gazons.
 • Maaibreedte van 33 centimeter.
 • Verstelbare maaihoogte, rangerend van 12 tot 42 millimeter.
 • Eenvoudig te verplaatsen en op te bergen.

Gardena kooimesmaaier 400

Gardena Classic handgrasmaaier - 400Een ietwat duurdere variant, in de middenklasse qua budget, is de Gardena kooimaaier 400. Deze handmaaier is net wat geschikter voor grotere oppervlakten, met een werkgebied van 200 vierkante meter. Het maaien van het gras wordt een fijn klusje aan de hand van deze hand grasmaaier.

 • Maaibreedte van 40 centimeter.
 • Verstelbare maaihoogte, rangerend van 12 tot 42 millimeter.
 • Met een werkgebied capaciteit van 200 vierkante meter geschikt voor middelgrote gazons.
 • Laag geluidsniveau.
 • Erg wendbaar.

Gardena kooimesmaaier 400 C

Gardena handgrasmaaier - Comfort 400 CDeze duurste variant op het gebied van hand grasmaaiers zonder accu heeft een werkgebied capaciteit van 250 vierkante meter. Hierdoor is deze grasmaaier het best geschikt voor de (middel)grote gazons. Het geluidsniveau is laag, en dankzij de gecontroleerde grasuitworp is het maaien van gras voortaan een pijnloos klusje. Voeg daar de ruimtebesparende design aan toe, en je hebt met de 400 C handmaaier de perfecte grasmaaier in handen.

 • Qua werkgebied een capaciteit van 250 vierkante meter.
 • Maaibreedte van 40 centimeter.
 • Verstelbare maaihoogte rangerend van 12 tot 42 millimeter.
 • Deflector voor een gecontroleerde uitworp.
 • Geluidloos, eenvoudig in te stellen en milieuvriendelijk.

Voor alle modellen is een handige grasopvangbak beschikbaar. Deze bak bevestig je aan de grasmaaier, waarna het gemaaide gras in één keer opgevangen wordt tijdens het maaien. Dit scheelt een hoop tijd en arbeid.

Gardena handgrasmaaier