Gardena grastrimmers

Bij het merk Gardena kun je terecht voor een ruim assortiment aan grastrimmers en je kunt er dus zeker van zijn dat er een model bij zit dat aan jouw wensen voldoet. De grastrimmers hebben vooral een goede prijs-kwaliteitverhouding, waardoor je kwaliteit krijgt zonder dat je daar veel voor hoeft te betalen. Je kunt zowel een elektrische grastrimmer kopen als een grastrimmer op accu. Het is aan jou om te bepalen wat voor jou het prettigst is. Heb je een stopcontact bij de schuur en kun je daardoor overal gemakkelijk bij? Dan is een elektrische Gardena grastrimmer wellicht iets voor jou.

Gardena grastrimmer assortiment

Gardena grastrimmer - EasyCut Li-18-23 RGardena, het merk dat vooral bekend staat om de karakteristieke kleuren: blauw, oranje en grijs. De producten van Gardena zijn hierdoor gemakkelijk te herkennen. Het Duitse merk werd in 1961 opgericht en is vanuit daar gegroeid naar een wereldwijde toppositie. Door de jaren heen werden er meerdere innovatieve producten geproduceerd en mede dankzij deze mijlpalen staat het bedrijf waar het vandaag de dag staat. Het tuingereedschap, en hiermee dus ook de grastrimmers, staan bekend als kwalitatief hoogwaardige producten, voorzien van de nieuwste technische snufjes.

Het assortiment van bestaat voor uit elektrische grastrimmers en modellen die op accu werken. Je kunt hierbij dus zelf bepalen wat jij handiger vindt. Beide aandrijvingen hebben zo hun voor- en nadelen. Met een elektrische grastrimmer heb je altijd stroom, maar ben je afhankelijk van een kabel en/of verlengsnoer. Een grastrimmer op accu is handig omdat je die overal mee naartoe kunt nemen, maar je loopt wel het risico dat je accu leeg raakt en dat je niet de hele tuin kunt doen op één volle accu. Bedenk van te voren dus goed bij welke aandrijving jij het meest baat hebt.

Wat zijn de beste grastrimmers in het assortiment?

Om het voor jou makkelijker te maken, kun je op deze pagina de beste Gardena grastrimmer vinden. Deze zijn vergeleken op een aantal punten, waaronder het vermogen, de maaibreedte, het gewicht, het geluidsniveau en natuurlijk de prijs. Zo kun jij eenvoudiger bepalen welke kantenmaaier het gaat worden, omdat het meeste zoekwerk al voor je is gedaan. Door te kiezen voor een van de betere uitvoeringen ben jij straks verzekerd van een krachtig en snel topproduct waar jij je tuin goed mee kunt onderhouden, voor een minstens zo goede prijs. Dit zijn de beste grastrimmers van Gardena.

Gardena EasyCut Li-18/23 R

De Gardena EasyCut Li-18/23 R is het voorbeeld van hoe je makkelijk en snel kunt werken met een grastrimmer, zonder dat je hier de hoofdprijs voor betaalt. Deze grastrimmer werkt op accu en hiermee ben je dus al verlost van vervelende kabels en verlengsnoeren. Verder maakt deze trimmer geen gebruik van het traditionele tapdraad, maar een plastic pin die zowel laag als wat hoger gras eenvoudig kan trimmen. Om ervoor te zorgen dat je altijd een goede grip hebt en overal goed bij kunt is de EasyCut Li-18/23 R trimmer uitgerust met een extra greep, een telescopische steel en een draaibare kop. Belangrijke specificaties:

 • Maaibreedte: 23 cm
 • Vermogen: 18 volt 2,5 Ah Li-Ion
 • Geluid: 88 dB
 • Gewicht: 2,3 kg

Gardena ComfortCut Li-18/23 R

Wil je het gras rondom je planten ook eens goed bijwerken maar ben je bang dat je de planten hiermee beschadigt? Kies dan voor de Gardena ComfortCut Li-18/23 R, een grastrimmer op accu met een speciale beschermbeugel voor planten. Op deze manier kun je ook het gras naast je plant- en bloemperken eenvoudig trimmen. Maar deze gazontrimmer heeft nog meer voordelen: de trimkop is draaibaar, waardoor je alle randen en moeilijk te bereiken hoeken makkelijk kunt bijwerken. De accu gaat ongeveer 50 minuten mee voordat je deze weer op moet laden. Belangrijke specificaties:

 • Maaibreedte: 23 cm
 • Vermogen: 18 volt 2,0 Ah Li-Ion
 • Geluid: 86 dB
 • Gewicht: 2,3 kg

Gardena PowerCut Plus 650/30

De Gardena PowerCut Plus 650/30 is de definitie van een goede elektrische grastrimmer. Met deze uitvoering krijg je alles wat het trimmen van randen en andere moeilijk te bereiken plekken op het gazon makkelijk maakt. Zo kun je ten eerste grote stukken maaien dankzij de brede trimkop en kun je deze kop ook nog eens draaien, zodat je overal goed bij kunt komen. Daarnaast beschikt de PowerCut Plus 650/30 trimmer over een telescopische steel die je uit kunt schuiven om zo jouw perfecte werklengte te kiezen. Vooral kleinere grasveldjes kun je met de PowerCut Plus 650/30 gemakkelijk trimmen. Belangrijke specificaties:

 • Maaibreedte: 30 cm
 • Vermogen: 650 watt
 • Geluid: 93 dB
 • Gewicht: 3,5 kg

Gardena EasyCut 400/25

Hoewel er krachtigere grastrimmers in het assortiment aanwezig zijn, is de Gardena EasyCut 400/25 een goede hulp als het gaat om het trimmen van moeilijk te bereiken plekken op het gazon. Je kunt hierbij denken aan de randen van je gazon, maar ook stukken gras in de buurt van planten, tegen de muur of rondom andere obstakels. Dankzij de draaibare trimkop kun je nu overal eenvoudig bij komen. Ook handig: de telescopische steel en een verstelbaar tweede handvat, zodat je dit kunt aanpassen naar jouw lengte en in een normale houding aan de slag kunt gaan. Belangrijke specificaties:

 • Maaibreedte: 25 cm
 • Vermogen: 400 watt
 • Geluid: 96 dB
 • Gewicht: 2,4 kg

Gardena grastrimmer: voor een perfect gazon

Het is bij het uitkiezen van een grastrimmer dus helemaal aan jou om te bepalen wat jouw voorkeur heeft. Ga je liever voor een goedkope grastrimmer die minder krachtig is of juist voor een wat duurdere, maar krachtige grastrimmer? Daarnaast is het ook handig om te kijken naar de functies die een trimmer kan bieden: zo is een telescopische steel erg handig, omdat je deze naar jouw lengte kunt aanpassen en dus niet in een vreemde houding hoeft te werken. Maar ook de draaibare trimkop kan een hoop werk schelen: hiermee kun je de moeilijkst bereikbare plekken zelfs eenvoudig trimmen. Zo ligt je gazon er altijd strak bij dankzij een Gardena grastrimmer!