Gardena ErgoJet 3000 bladblazer

Gardena ErgoJet 3000 bladblazer

  • Aandrijving: Elektrisch
  • Zuig- en versnipperfunctie: Ja
  • Blaassnelheid: Meer dan 300 km/h

Wanneer de bladeren vallen en wanneer bladeren, vuil en grasresten zich ophopen in de tuin, is de bladblazer de ideale hulp bij het opruimen van de tuin. Met deze krachtige tuinreiniger en blazer kunnen de zuig- en blaasfuncties eenvoudig worden gewijzigd dankzij de gepatenteerde ClickFit-technologie. De bladblazer blaast of zuigt het tuinafval op, verzamelt alles in de opvangzak en vermindert het volume van de inhoud in een verhouding van 16:1 met behulp van een geïntegreerde en bijzonder stabiele metalen turbine en robuust hakwiel. Zelfs natte bladeren kunnen worden verwijderd en via een rand op de pijp worden aangezogen. De Gardena bladblazer ligt comfortabel in de hand dankzij de optimale gewichtsverdeling. De ergonomisch gevormde handgrepen met zachte componenten ondersteunen de aangename hantering.

Gardena Ergojet 3000 – een apparaat met twee functies

De herfst verrukt de mensen in dit land met kleurrijke bladeren aan struiken en bomen. Bij mooi weer nodigt het je uit om met de kinderen te wandelen en buiten te lopen. Maar dit seizoen heeft ook zijn nadelen. Stormachtige winden blazen de bladeren van de bomen. De vallende bladeren en takken vervuilen trottoirs en gazons en moeten daarom van je worden verwijderd. Tegenwoordig kun je in plaats van gebruik te maken van traditioneel gereedschap zoals bezems, bladharken en schoppen, ook Gardena tuingereedschap gebruiken. Zo is de Gardena Ergojet 3000 bladblazer een tuinmachine met drie functies.

De functies

Gardena ErgoJet 3000 bladblazer bladzuigerDe Gardena Ergojet 3000 behoort tot de tuingereedschappen van de hogere prestatieklasse. De multifunctionele tuinruimer kan bladeren blazen, zuigen en hakken. Met zijn blaasfunctie kan het tuingereedschap tot 350 kilometer per uur blazen. Ook de zuigkracht van 170 liter per seconde is indrukwekkend. Dankzij het vermogen van 3.000 watt kun je je gazons en trottoirs in een mum van tijd bevrijden van bladeren. Een bijzonder voordeel van de Gardena Ergojet 3000 bladblazer is dat hij eenvoudig van de ene functie naar de andere kan worden omgebouwd. Als je bijvoorbeeld de blaasfunctie in plaats van de zuigfunctie wilt gebruiken, kan dit met de bladruimer in een handomdraai. Het aanpassen van deze functies gebeurt volledig zonder gereedschap en duurt slechts enkele seconden.

Het gebruik van de Gardena Ergojet 3000

De Gardena Ergojet 3000 bladblazer is bedraad en dus afhankelijk van een stopcontact. Bij deze bladruimer worden de bladeren in de tuin eerst met de blaasfunctie bij elkaar geblazen en verzameld op een locatie naar keuze. Als de bergen met blad al nat en vochtig zijn, zet dan de Gardena Ergojet 3000 op zijn hoogste stand. Met dit prestatieniveau kun je zelfs de bladeren van vorig jaar verwijderen. Gebruik de punt van de aanzuigrand om het vuil en de bladeren los te maken, waardoor het gemakkelijker is om het afval op te zuigen. De geïntegreerde bladhakselaar met het metalen wiel bevindt zich achter de zuigaansluiting. Het mechanisme versnippert het tuinafval voordat het verdwijnt in de 45 liter opvangzak. Dit vermindert de hoeveelheid afval in een 1:16 verhouding. De versnipperde bladeren zullen sneller afbreken in de organische bak.

Voordelen

De Gardena Ergojet 3000 bladzuiger heeft vele voordelen. Het gaat hierbij om de hoge blaas- en zuigkracht en de eenvoudige bediening. Bovendien kan het apparaat zonder gereedschap van de ene functie naar de andere worden omgeschakeld. De handgrepen van het Gardena model scoren met zachte componenten en een ergonomische vorm.
Natuurlijk zijn de drie functies bijzonder voordelig. Met deze tuinhelper kun je eerst de herfstbladeren samenblazen op één plaats, ze vervolgens opzuigen en in stukken hakken. In tegenstelling tot een benzinemotor werkt het apparaat zonder uitlaatgassen.

Nadelen

Met de Gardena Ergojet 3000 zijn er ook enkele kleine nadelen. Met een volume van 102 dB is het toestel niet al te stil. Draag daarom een gehoorbescherming tijdens het gebruik. De stroomkabel kan je actieradius beperken. Een verlengkabel kan helpen.

Conclusie Gardena Ergojet 3000

Met de Gardena Ergojet 3000 krijg je een krachtig tuingereedschap met drie functies. Dankzij deze functies ben je er zeker van dat je zonder problemen je herfstbladeren op je terrein kunt verwijderen. De praktische Gardena tuinmachine weegt slechts 4,5 kilogram en wordt geleverd met een draagriem. Daarom is het gemakkelijk te hanteren. Een ander voordeel van de krachtige ErgoJet 3000 is de goede prijs.