Gardena EasyCut Li-18/23 R grastrimmer

Gardena EasyCut Li-18/23 R grastrimmer

  • Aandrijving: Accu
  • Te trimmen: Hoog gras, Rand van het gazon
  • Maaibreedte messen: 23 cm

Als het gazon weer groeit en de tijd in de tuin van dag tot dag toeneemt, is men blij met goed en functionerend tuingereedschap. De Gardena EasyCut Li-18/23 R accu grastrimmer is zo’n betrouwbaar tuingereedschap en een van de best verkochte kantenmaaiers van dit moment. We hebben de kantenmaaier van dichterbij bekeken.

Verpakking en leveringsomvang

De accugazontrimmer van Gardena wordt geleverd in een grote kartonnen doos, inclusief alles wat je nodig hebt voor een gereedschapsloze montage van de afzonderlijke componenten. De grastrimmer wordt in verschillende onderdelen gedemonteerd en kan binnen 10 minuten met behulp van de bedienings- en montagehandleiding worden gemonteerd. De batterij en een lader zijn ook inbegrepen.

Installatie en montage van de accugazontrimmer

De basiseenheid, de motor en het onderste deel van de handgreep zijn al gemonteerd. Steek vervolgens het bovenste deel van het handvat in het onderste gedeelte en bevestig het met de rode schroefklem aan de bovenkant. Dit is een telescopische handgreep die aan de betreffende lichaamsgrootte kan worden aangepast. Om de kantenmaaier later goed vast te kunnen houden, is een extra handgreep aan de bovenzijde van de tuinmachine gemonteerd. Ook dit is instelbaar en aanpasbaar aan je eigen behoeften. De bescherming onderaan de gazontrimmer verhindert dat het gemaaide gras te ver door het gebied en naar je voeten en benen vliegt. Stop nu het mes in de draaischijf en duwen de batterij in de houder onder het handvat. Nu is de Gardena EasyCut Li-18/23 R klaar voor gebruik.

Slijtdelen en messen

Gardena EasyCut Li-18-23 R grastrimmerBij de levering is een zakje met “messen” inbegrepen. De Gardena accu grastrimmer is niet langer afhankelijk van een maaidraad. Bij dit model worden namelijk kleine plastic messen gebruikt. De ongeveer 6 cm lange, oranje messen worden in de draaitafel gestoken. Wanneer de plaat draait, wordt het mes onder een hoek van 90° opgesteld en wijst het naar buiten. Het gras kan zoals gewoonlijk worden gemaaid en gesnoeid. Er worden ongeveer 20 kleine vervangende messen geleverd.

  • Gewicht incl. batterij ca. 2,4 kg
  • Volume 68 dB(A) – 86 dB(A)
  • Batterij Lithium Ion 18 Volt, 2,6 AH
  • Oplaadtijd ca. 3 uur voor 80%

Draaiende maaikop

Zoals hierboven vermeld, heeft de EasyCut Li-18/23 R trimmer veel mogelijkheden voor individuele instellingen voor lichaamsgrootte en toepassing. Naast de verstelbare handgreep, de kop, kan de eigenlijke maaiunit ook onder een hoek worden versteld. De maaikop is opgehangen aan een kogelgewricht. Naast het naar voren en naar achteren zwenken kan de maaikop ook 90° naar de zijkant worden gedraaid. Dus je kunt bijvoorbeeld langs de rand van het gazon maaien op plekken waar bijvoorbeeld een automatische grasmaaier niet kan komen. Door de optimale plaatsing van de handgrepen is het gewicht van de Gardena accutrimmer goed in balans.

Batterij en looptijd

Gardena geeft aan dat de batterij 50 minuten meegaat. De 2 Ah, 18 Volt Lithium Ion batterij wordt opgeladen met de meegeleverde lader. Als deze accu volledig is ontladen, heeft de lader ca. 3 uur nodig om volledig op te laden. Het is een lichtgewicht tuingereedschap met een gewicht van nauwelijks 2,4 kg. De batterij zelf weegt slechts 482 gram. Op de accu zit een oplaadniveau-indicator en met slechts één druk op de knop geven drie LED’s aan hoe vol de accu is. De Gardena Easycut Li-18/23 R kantenmaaier is ideaal voor kleine tuinen en gazons. Als je veel bedden en veel gazonranden hebt, is dit apparaat zeer geschikt. Zoals reeds vermeld, zou men in staat moeten zijn om ongeveer 1250 meter te snijden met één acculading.

Conclusie over de Gardena EasyCut Li-18/23 R

Er zijn diverse redenen om een grastrimmer aan te schaffen. Als je geen last meer wilt hebben van de vervelende kabel en wilt trimmen op plaatsen waar de voeding niet beschikbaar is, is een accu grastrimmer een goede keuze. De lange oplaadtijd van de accu is met 3 uur wat aan de lange kant en zorgt voor minder flexibiliteit bij spontaan gebruik. Dit kun je voorkomen door de aanschaf van een extra accu.