Gardena ComfortCut Li-18/23 R grastrimmer

Gardena ComfortCut Li-18/23 R grastrimmer

  • Aandrijving: Accu
  • Te trimmen: Hoog gras, Rand van het gazon
  • Maaibreedte messen: 23 cm

Ben je op zoek naar een eenvoudig te gebruiken, stille grastrimmer op batterijen met een lange levensduur van de accu en goede functies? De Gardena ComfortCut Li-18/23 R kantenmaaier voldoet aan deze eisen. Sommige plaatsen in de tuin zijn namelijk niet bereikbaar met een grasmaaier. Als je toch een uniform gazonpatroon wilt bereiken, heb je een grastrimmer (ook wel strimmer genoemd) nodig om dit te verbeteren. Trimmers zijn sneller en comfortabeler. Een van die grastrimmers is de Gardena ComfortCut Li-18/23 R. De tuinmachine werkt op batterijen en is gemakkelijker te hanteren. Met deze accutrimmer kun je alle schoonmaakwerkzaamheden in je tuin in een handomdraai uitvoeren. De ergonomisch gevormde handgreep en de extra lange extra handgreep zorgen voor een rechte werkhouding.

Krachtig & efficiënt

Gardena ComfortCut Li-18-23 R grastrimmerDe grastrimmer wordt aangedreven met een 18 V Li-Ion accu van 2,6 Ah. Het toestel kan op elk moment worden opgeladen zonder geheugeneffect en het geïntegreerde LED-display geeft informatie over de actuele laadstatus. Daarnaast zijn de batterij en de lader inbegrepen. Door de draadloze werking is de trimmer niet aangesloten op het elektriciteitsnet en biedt hij je een grote bewegingsvrijheid. De maaibreedte van de kantenmaaier is 23 cm, waarbij het innovatieve Gardena RotorCut snijsysteem een bijzonder geluidsarme werking biedt. Daarbij snijden de duurzame kunststof messen uiterst nauwkeurig en zuiver.

Bescherming van de planten

Ook het knippen van gazonranden is geen probleem met deze Gardena accu grastrimmer. De 90° zwenkbare trimmerkop vergemakkelijkt het verticaal knippen en maakt zo werken op terrassen, bedden en trottoirs mogelijk. De trimmerkop is kantelbaar voor ergonomisch snoeien onder tuinbanken, tafels en andere obstakels en met de uitklapbare plantenbeschermingsstang kun je bloemen en andere planten beschermen.

Aangename handling & hoge veiligheid

De ComfortCut Li-18/23 R is uitgerust met een veiligheidsschakelaar om je maximale veiligheid op het werk te bieden. Dit voorkomt dat het apparaat per ongeluk wordt ingeschakeld. De ergonomische handgreep en de extra lange handgreep zorgen ervoor dat je comfortabel kunt werken. Bovendien kan de telescopische handgreep worden aangepast aan je lichaamsgrootte, zodat je een rechte houding kunt aannemen. En dankzij het lage gewicht is het mogelijk om langere tijd achter elkaar in de tuin te werken.

Werkt met plastic messen

De ComfortCut Li-18/23 R van Gardena weegt slechts 2,8 kg en is geschikt voor trimwerk in de tuin. Je hoeft geen stroomkabel te leggen, want de trimmer haalt zijn stroom uit een 18 volt batterij. Je kunt de grastrimmer kopen met of zonder Li-Ion pack en lader. De werktijd van de batterij is bijna 50 minuten en een positieve eigenschap. Is je batterij leeg, dan is deze na 3 uur weer volledig opgeladen. De RotorCut wordt gebruikt als snijgereedschap, waarbij de gazontrimmer een maaibreedte heeft van 23 cm. Het tuingreedschap heeft geen draadkop, maar maakt gebruik van plastic messen. De messen zijn gemakkelijk te vervangen.

Geschikt voor lange gazonranden

De Gardena grastrimmer is geschikt voor het maaien van gazonranden. Aan de andere kant kun je er ook op en onder obstakels mee maaien. De kop kan 90° gedraaid worden. Zo kun je werken aan overhangende gazonranden. Al met al is de trimmer eenvoudig te gebruiken. Extra handgreep en telescopische handgreep zijn aanpasbaar aan je lichaamsgrootte. Een geïntegreerd geleidingswiel belooft een exacte snede aan de randen.

Conclusie Gardena ComfortCut Li-18/23 R

De Gardena ComfortCut Li-18/23 R is een goed uitgeruste accutrimmer. In principe kan het door iedereen worden bediend. Het tuingereedschap is niet geschikt als vervanging van een grasmaaier, maar met een volle accu kan hij tot 1,25 km gazonrand aan. Mooi om te zien is dat het toestel tevens is uitgerust met een D-handvat en een praktische gewasbeschermingsmiddelenstang. Koop je deze kantenmaaier, dan wordt hij geleverd met 20 reservemesjes en een magazijn waar je de messen in kunt bewaren. Een nadeel blijft de lange laadtijd van 3 uur. Onder bepaalde omstandigheden kan het een goed idee zijn om 2 batterijen aan te schaffen. Ben je op zoek naar een trimmer voor het snoeien van dikker struikgewas, kies dan voor een bosmaaier.