Gardena Classic 400 handgrasmaaier

Gardena handgrasmaaier

Gardena Classic 400 handgrasmaaier

Wanneer aan je gevraagd wordt om een aantal merken op te noemen die te maken hebben met tuinproducten, zal Gardena waarschijnlijk één van de eerste merken zijn die je opnoemt. Vreemd is dit niet, want al jarenlang is dit Duitse bedrijf (gevestigd in Ulm) één van de marktleiders op het gebied van tuingereedschappen. Dit bedrijf produceert alles wat jij nodig hebt om heerlijk in de tuin aan de slag te kunnen gaan. Het is niet voor niets dat Gardena heeft kunnen uitgroeien tot een multinational die in meer dan 80 landen te vinden is. Je kunt alleen maar zo groot worden door te beschikken over een immens assortiment aan tuinproducten die ook werkelijk van toegevoegde waarde zijn voor de consument. Voeg daar goede prijzen en uitstekende klantenservice aan toe, en je hebt het recept voor succes.

De eigenschappen van de Gardena Classic 400

Gardena Classic 400 handgrasmaaierDe Gardena Classic 400 is een kooimaaier, wat inhoudt dat deze handmatig aangedreven grasmaaier beschikt over een kooi waarin messen roteren. Deze messen beginnen te roteren wanneer de grasmaaier vooruit wordt gereden. Doordat de messen het ondermes niet raken, is de Gardena Classic 400 behoorlijk stil en rijdt deze tevens efficiënt vooruit. Hierdoor is het voor de persoon die de grasmaaier duwt ook aangenamer om gebruik te maken van deze handgrasmaaier.

Met een maaibreedte van 40 centimeter is de Gardena kooimaaier geschikt voor kleine en middelgrote gazons, waarbij het maximum qua oppervlakte ligt rond de 200 vierkante meter. Qua maaihoogte zijn er vier standen in te zetten, welke rangeren van 12 tot 42 millimeter. Echter zijn deze niet centraal in te stellen, dit dient per wielas te gebeuren. Dankzij het lichte gewicht, dat nog niet eens de 9 kg aantikt, is deze grasmaaier eenvoudig vooruit te duwen en tevens wendbaar. De inklapbare duwboom stelt je in staat om in een handomdraai en op een compacte manier jouw Classic 400 op te ruimen. Ook de beugel van de handmaaier kan ingeklapt worden om zo minder ruimte in beslag te nemen. De handgreep ligt goed in de hand van de gebruiker. Tot slot is het mogelijk om een grasvangzak individueel aan te schaffen, deze zit niet bij de Gardena Classic 400 inbegrepen.

Specificaties van de Gardena Classic 400

Een aantal van de belangrijkste kwaliteiten van de Classic 400 kooimaaier op een rijtje gezet voor jou:

  • Maaibreedte van 40 centimeter, ideaal voor gazons tot 200 vierkante meter.
  • Maaihoogte variërend van 12 tot 42 millimeter.
  • Geen contact tussen messen en ondermes zorgt voor geluidloos maaien.
  • Inklapbare duwboom, handig voor het opruimen.
  • Licht gewicht, erg wendbaar en eenvoudig te verplaatsen door iedereen.