Gardena Classic 400 C handgrasmaaier

Gardena handgrasmaaier

Gardena Classic 400 C handgrasmaaier

In het Duitse Ulm is het hoofdkantoor te vinden van één van de meest gerenommeerde merken op het gebied van tuinproducten: Gardena. In meer dan 80 landen zijn producten van dit merk te vinden, en verwonderlijk is het niet dat dit merk in de loop der jaren zo enorm groot is geworden. Alles wat jij nodig hebt om jouw tuin om te toveren tot jouw droomtuin is te vinden bij dit Duitse merk. Het succes van Gardena is vrij eenvoudig te verklaren. Het assortiment is gigantisch, gevuld met producten die consumenten ook daadwerkelijk bijstaan bij hun klusjes in de tuin. En dat allemaal voor een goede prijs.

Ook op het gebied van handmaaiers ben je bij Gardena aan het juiste adres. De producent heeft drie handgrasmaaiers in het assortiment: de Gardena 330, de Classic 400 en de Classic 400 C. Deze laatste, de Gardena Classic 400 C, wordt hieronder in meer detail besproken. Begonnen wordt met het bespreken van de belangrijkste eigenschappen van deze kooimesmaaier.

De kwaliteiten van de Gardena Classic 400 C

Gardena Comfort 400 C handgrasmaaierHandgrasmaaiers worden handmatig aangedreven, wat inhoudt dat je zelf het systeem aanstuurt. Dit doe je door middels je eigen handen de grasmaaier vooruit te bewegen via de handvatten, waardoor in de kooi van de maaier de messen beginnen te roteren. De messen maaien vervolgens het gras. Deze handgrasmaaier van Gardena beschikt over een speciaal messensysteem waardoor het eindresultaat van het maaiwerk er altijd goed uit ziet. Dankzij de breedte van de Gardena Classic 400 C, 40 centimeter, is deze grasmaaier geschikt voor zowel kleinere als middelgrote gazons. Alle gazons tot 250 vierkante meter kunnen prima gemaaid worden met deze Classic 400 C.

Er zijn vier standen qua maaihoogte, welke rangeren van 12 tot 42 millimeter. Deze dienen per wielas ingesteld te worden, centrale instelling is niet mogelijk. Dankzij de speciale deflector komt het gras gecontroleerd op de grond terecht. Het is daarnaast mogelijk om een speciale opvangbak aan te schaffen voor het gemaaide gras, maar deze is optioneel en zit niet bij de Classic 400 C loopmaaier inbegrepen. Deze bak zal je wel tijd en arbeid besparen.

Prettig te bedienen

Dankzij de stevige wielen rijdt deze Gardena grasmaaier flink door en het duwen van de Classic 400 C is een fluitje van een cent. Omdat het ondermes en de andere messen niet in aanraking komen met elkaar, produceert deze grasmaaier tijdens het maaien nauwelijks geluid. Je zult dus nooit voor overlast zorgen wanneer je gebruik maakt van deze handgrasmaaier. De ergonomisch ontworpen handgreep zorgt er tevens voor dat deze grasmaaier prima vooruit te duwen is. Daarnaast is de duwboom inklapbaar, waardoor je de hand grasmaaier kleiner kunt maken en dus eenvoudiger kunt opbergen waar je maar wilt.

Specificaties van de Gardena Classic 400 C

Een aantal hoogtepunten van deze handmaaier opgesomd:

  • Maaibreedte van 40 centimeter, brede stroken voor een sneller geklaarde klus.
  • Geschikt voor gazons met een maximale oppervlakte van 250 vierkante meter.
  • Vier snijhoogtestanden, rangerend van 12 tot 42 millimeter.
  • Geluidloos dankzij de contactloze messen.
  • Ergonomisch ontworpen handgreep, inclusief inklapbare duwboom.