Gardena 330 handgrasmaaier

Gardena handgrasmaaier

Gardena 330 handgrasmaaier

Bij Gardena zit je altijd goed als je op zoek bent naar tuingereedschap van hoogwaardige kwaliteit. Dit bedrijf werd opgericht in Duitsland, waar het hoofdkantoor nog steeds terug te vinden is (Ulm, om precies te zijn). Inmiddels is Gardena uitgegroeid tot een internationaal begrip, met verkooppunten in meer dan 80 landen over de hele wereld. Ook in Nederland kun je bij diverse webshops producten voor de tuin van Gardena vinden. Het assortiment is groot en divers, er is werkelijk van alles voor jouw tuin te vinden.

Ook handgrasmaaiers mogen niet ontbreken in het assortiment van een tuingereedschappenproducent. In totaal zijn er bij Gardena drie handgrasmaaiers te koop, waarvan de Gardena 330 de goedkoopste variant is. Dit basismodel beschikt over vele kwaliteiten die het een aantrekkelijke optie maken voor iedereen die op zoek is naar een kooimaaier die een bijdrage kan leveren aan het onderhouden van de eigen gazon.

De eigenschappen van de Gardena 330

Gardena 330 handgrasmaaierMet een maaibreedte van 33 centimeter is de 330 grasmaaier prima geschikt voor allerlei kleine gazons, waarbij de maximale oppervlakte van het gazon rond de 150 vierkante meter dient te zijn. Grotere gazons zijn natuurlijk mogelijk, maar het moet wel een leuk klusje blijven. Immers is er bij handgrasmaaiers sprake van handmatige aandrijving, het kost je kracht om de grasmaaier vooruit te duwen. Grote gazons kunnen te arbeidsintensief zijn voor de gemiddelde consument, maar dit blijft natuurlijk een persoonlijke keuze.

De messen van deze loopmaaier vallen op door een aantal eigenschappen. Deze van gehard staal gemaakte messen bewegen contactloos langs elkaar in de kooi, waardoor het bewegen van de messen soepel verloopt en er tevens vrijwel geen geluid geproduceerd wordt tijdens het maaien met de 330. Daarnaast is het ondermes geslepen en is er antikleefcoating aangebracht op de messen. Hierdoor blijft het gras niet kleven op de messen. Gras kan namelijk een negatief effect hebben op de effectiviteit van de messen wanneer dit blijft kleven. Zeker wanneer het water nat is, bijvoorbeeld na een sproeibeurt of nadat het geregend heeft, blijft het kleven. Dit kan leiden tot slijtage of schade aan de messen of andere onderdelen van de grasmaaier. Dit komt mede door de zuren die te vinden zijn in het gras, welke de levensduur van de messen behoorlijk kunnen verkorten. Antikleefcoating houdt dit tegen.

Messen en instelling

De maaihoogte van de messen is centraal in te stellen, wat een hoop gedoe met het apart instellen van de hoogte per wielas voorkomt. Hierbij kun je kiezen uit vier standen tussen de 12 en 42 millimeter. De handgreep is comfortabel en de duwboom inklapbaar, waardoor het opbergen van deze handmaaier geen probleem is. Een opvangbak zit niet bij de Gardena 330 inbegrepen. Daarentegen is de Gardena grasmaaier geluidstil en een milieuvriendelijke keuze.

Specificaties van de Gardena 330

Een aantal kenmerken van de Gardena 330 kooimaaier op een rijtje:

  • Maaibreedte van 33 centimeter.
  • Maaihoogte instelbaar in vier standen, rangerend van 12 tot 42 millimeter.
  • Scherpe en contactloze messen, voor een goed eindresultaat en een lage geluidsproductie.
  • Antikleefcoating ter bescherming van de messen.
  • Inklapbare duwboom zodat de maaier eenvoudig opgeruimd kan worden.