Gamma HM-38b handgrasmaaier

Goedkope handgrasmaaiers

Gamma HM-38b handgrasmaaier

Zoekende naar een geschikte handgrasmaaier kun je op meerdere fronten op zoek gaan naar het geschikte instrument. Zo kun je online speuren door diverse webshops, waarbij je handgrasmaaiers kunt vergelijken op eigenschappen zoals de prijs, de maaibreedte, de maaihoogte, het gewicht, of een opvangbak inbegrepen zit of niet en nog heel veel meer. Het is tevens mogelijk om handgrasmaaiers te bekijken bij één van de vele bouwmarkten die in Nederland te vinden zijn.

Eén van de grootste, zo niet de marktleider onder de bouwmarkten, is de Gamma. Dit merk beschikt over vele filialen door heel Nederland waar je een hoop spullen kunt vinden als je een fervente doe-het-zelver bent. Klussend Nederland shopt dan ook graag bij de Gamma. In het assortiment van dit bedrijf zijn tevens veel tuinproducten te vinden, en handgrasmaaiers mogen dan ook niet ontbreken in het assortiment.

Nu is het mogelijk om een handgrasmaaier van een ander merk aan te schaffen, maar de Gamma beschikt tevens over een eigen huismerk. Dit eigen huismerk is een stuk goedkoper in vergelijking met de handgrasmaaiers van andere merken. Dit maakt de handmaaiers van de Gamma tot een aantrekkelijke optie voor velen. In totaal beschikt de Gamma over drie varianten: de Gamma HM-30b grasmaaier, de HGM-30 en de HM-38b. Deze laatste variant wordt hieronder in meer detail besproken.

De eigenschappen van de Gamma HM-38b

Gamma HM-38b handgrasmaaierAlhoewel de Gamma HM-38b handgrasmaaier de duurste variant is als het gaat om het eigen huismerk van de Gamma, is het desalniettemin een goedkope optie als je op zoek bent naar een kooimaaier die geschikt is voor het maaien van middelgrote gazons. De messen zijn 38 centimeter qua lengt en 36 centimeter in de breedte, waardoor zowel kleine als middelgrote grasveldjes prima te maaien zijn aan de hand van deze maaier.

De maaihoogte valt centraal in te stellen, waarbij de standen tussen de 15 en 40 millimeter afgesteld kunnen worden. De messen zijn gemaakt van gehard staal, een essentieel ingrediënt voor het creëren van stevige messen. Daarnaast zijn de messen scherp, wat beter is voor het maaien van het gras. Slecht gekapt gras zal leiden tot een slechtere gezondheid van het gehele gazon, om maar aan te geven hoe belangrijk scherpe messen zijn voor het maaien van gras. Tevens worden de messen bedekt door antikleefcoating, wat er voor zorgt dat gras niet aan de messen kan kleven en voor problemen kan zorgen. Immers kan gras dat blijft plakken aan de messen leiden tot slijtage en een kortere levensduur. Vochtiger gras is in dat opzicht een risico. Antikleefcoating voorkomt dergelijke slijtage, alhoewel goed onderhoud van een grasmaaier nog steeds van belang blijft. Een grasopvangbak zit bij deze hand grasmaaier inbegrepen.

Specificaties van de Gamma HM-38b

Een aantal kenmerken van deze goedkope grasmaaier:

  • Maaibreedte van 36 centimeter.
  • Geschikt voor zowel kleine als middelgrote gazons.
  • Maaihoogte afstelbaar tussen de 15 en 40 millimeter.
  • Inclusief opvangbak. Deze vangt het gemaaide gras op, waardoor je zelf minder hoeft op te ruimen.
  • Scherpe messen met antikleefcoating.
  • Lage prijs.